KARDELEN

2K 188 105
                                    

Allah aşkına yorum yapın yaw, fikirlerinizi merak ediyorum.

Oy vermeyi de unutmayın, benim canım, krem şantili patates salatalarım...
💜

"Yıllar evvel ölmüş..."

Migreninin arsızca nüksettiği şakaklarını ovarken, sıkıntılı bir nefes verdi.

"Hakkında ne biliyorsun peki?"

Sırtını arkasına yaslayıp, kollarını göğsünde bağladı Kürşad,

"Savcı Kamber'in kız kardeşiymiş, yatılı bir kız lisesinde kalıyormuş. Anne aktristmiş, tiyatro oyunlarında yer alıyormuş, aynı zamanda bir kaç dizi ve filmde kastlık yapmış. Baba ise saygın bir avukatmış."

Kamber'in anne ve babasını düşününce garip hissetmişti, zira sanki hiç bebek veyhut çocuk olmamış, her daim lüks ve büyük bir malikanede, bir başına yaşayıp kendine yetebilen biri gibi kodlanmıştı zihnine.

Onun bir zamanlar ebeveynlerine muhtaç ve masum bir çocuk olabileceği düşüncesi, Kuzeye çok uzak geliyordu.

"Neredelermiş ki şimdi?"

"Baba söylendiğine göre, belgede sahtecilikten hapse girmiş ve orada şişlenerek öldürülmüş, işin tuhaf tarafı adamın çok önemli bir davanın üzerinde olmasıydı. Tabi bunun bir iftira olduğunu savunanlar olmuşsa da mahkeme heyeti umursamamış. Bazıları da ölümünü suikaste bağlıyorlar."

"Suikast?"

"Evet, söylentilere göre, adamın elinde davanın, onların lehine olmasını sağlayacak güçlü bir kanıt varmış. Tabi gerçek yahut yalan orasını bilemem."

"Anneye ne olmuş peki?"

"Kaldıramamış kocasının ölümünü. Çocuklarını alıp apar topar, kaçarcasına yurtdışını çıkmış."

"Çok mantıksız, en azından bir süre kalması doğru olmazmıydı? Bence şu önemli davanın ilgisi var."

"Olabilir, hikaye iyice ilginçleşiyor. Seneler sonra lise çağında ülkeye dönen sadece iki kardeş yani Kamber ve Kardelen olmuş, anneleri asla bir daha dönüş yapmamış ülkeye, akıbeti ise bilinmiyor."

"Kardelen'in ölümü?"

"İki kardeş de eğitimlerini, sıkı kuralların olduğu yatılı okullarda geçiriyorlar, askeri kamp desek yeridir. Bir insan bir haksızlığa karşı gıkını çıkarsa bile, dayak yiyor, tüm okulun temizliği üzerine yıkılıyor ve günlerce tek öğünle cezalandırılıyor, bu öğünse yalnızca kuru bir parça ekmek ve bir bardak sudan oluşuyor."

Dişlerini sıktı. Tıpkı bir kraliyet ailesine mensup, maddi ve manevi anlamda oldukça zengin, zarif bu adamın böylesine engebeli yolları deneyimlemiş olduğunu yıllarca düşünse de akıl edemezdi.

Onca kötü olaya ve eziyete karşın, şu anki güçlü duruşuna bir kez daha hayran kalmıştı Kuzey.

"İkisi de aynı üniversitede okumuşlar. Her zaman yaşıtlarından olgun olmuş bu iki kardeş, asla aralarına başkalarını almamış, arkadaş edinmemişler. Yalnızca sevgilerini birbirlerine vermiş, birbirlerini kollamışlar.
Öyle ki bir gün Kardelen, kızın birini fena benzetmiş."

TABİP (BXB)Where stories live. Discover now