19.

4.5K 160 6
                                    

Dojeli jsme k Weasleyovým domů a Molly nás mile přivítala. Šli jsme se s Harrym vybalit. On měl pokoj s Ronem a já s Ginny. Pomalu jsem si vyskládávala kufr a upřímně jsem nevnímala. Měla jsem plnou hlavu Draca, kdo ví co se mu děje v tom Malfoy Manoru. Musí to tam být hrozné. Všechno je tam určitě tmavé, tiché a depresivní - aspoň tak to tam vidím po tom, co mi o tom Draco vykládal. Ani nevím jak jsem ho dokázala rozesmát. Zrovna sestra jeho nepřítele? Netuším jak se mi to povedlo.
,,Ell posloucháš mě?" zeptala se nahlas Ginny. ,,Jo, říkala jsi něco?" Nahlas si oddechla a zopakovala to, co říkala. ,,Dnes jdeme na výlet, tak ti říkám ať se připravíš." Usmála se. ,,Jo dobře, díky."

Přišla jsem nachystaná dolů a všichni tam už byli. Šli jsme se projít jen okolo nějakého lesa a zase zpátky. Přišel za mnou bratr. ,,Tak co Malfoy?" Zeptal se. Tuhle otázku jsem zrovna od něho, a ještě k tomu o prázdninách nečekala. ,,Úžasné, ale chybí mi." ,,Aha. No víš já.." snažil se něco říct. ,,Co?" Zeptala jsem se nedočkavě. ,,No přemýšlel jsem o tobě a o něm a asi už mi je jedno že s ním jsi. Hlavní je, že jsi šťastná," řekl a usmáli jsme se na sebe.

Draco
Přijel jsem s rodičema domů, celou cestu bylo ticho, ale občas ho táta přetrhl s otázkama na školu. Třeba: ,,Měl jsi dobré známky?" ,,Jsi ve škole lepší než tvoji spolužáci?" ,,Přihodilo se tento rok něco zajímavého Potterovi?" Byl jsem z toho unavený, protože ode mě pořád očekává, že budu ve všem nejlepší. Šel jsem si dát do pokoje věci, sedl si na postel a díval se do zdi. Dneska jsme měli mít schůzku se smrtijedy a já... já se mám stát jedním z nich. Nechci, už jen kvůli Ell ne, ale doufám, že už budu pro tátu něco víc než zklamání. Mrzí mě to a vím, že pokud se to dozví Potter tak Ell zakáže se se mnou dál stýkat, ale možná by to bylo lepší než abych jí to sám řekl. Dal jsem si obličej do dlaní a nahlas vydechl. Někdo zaklepal. ,,Draco?" Ozval se matčin hlas za dveřma. ,,Ano?" Pomalu otevřela dveře, měla ten stejný výraz co má vždy. Bez úsměvu, kamenný a chladný. Sedla si vedle mě a objala mě jednou rukou. ,,Jak se cítíš?" Podíval jsem se na ni a pak hned do země. Začal jsem si hrát s mým hadím prstenem, který mi Ell vrátila. ,,Já vím že se ti do toho nechce, Draco. Ale... už je to v plánu a nikdo neví co by pán zla udělal kdybychom změnili názor." Druhou rukou mě začala hladit po ruce, já obrátil pohled do okna. Vstala a dala mi pusu do vlasů. ,,V šest hodin tady bude, prosím přijď." Odešla. Ani si nechci představovat Ellin pohled kdyby o tomhle věděla.

Ell
Už jsme byli doma. Já s bratrem, Ronem, Ginny a dvojčaty jsme byli na pokoji a hráli flašku. ,,Roztoč to Frede!" Zařval George. Oba se začali smát mezitím co se flaška točila. Dopadlo to na Rona a Ginny. ,,Tak ségra, pravda nebo úkol?" Chvíli se rozmýšlela.
,,Pravda," řekla nakonec. ,,Líbí se ti Harry?" Podívala se na něho pohledem jestli to myslí vážně, a taky byla trochu zklamaná, protože to muselo být opravdu trapné. Nevím jestli se jí Harry líbí, ale kdybych byla na jejím místě, určitě by se mi to nelíbilo.
,,Rone přestaň," řekla jsem. ,,Jen ať odpoví,"protestoval Ron. Vstala a odešla. ,,Ty jsi fakt dement Ronalde," řekla jsem a šla za ní. Seděla ve svém pokoji na okně a nohy měla přisunuté k sobě. Pomalu jsem k ní přišla. ,,Ginny? Je všechno v pohodě?" Ujišťovala jsem se. Podívala se na mě.
,,Jsem, jenom na něho nemám náladu." Sedla jsem si k ní a pohladila ji po noze. ,,Nechci na tebe tlačit Ginny, ale pokud by jsi se někomu chtěla svěřit, jsem tady pro tebe." Kývla hlavou a podívala se ven. Vstala jsem a šla ke dveřím. ,,Vlastně.. něco bych ti říct chtěla." Zase jsem si k ní sedla a čekala co řekne.
,,No víš... jo, líbí se mi Harry. Proto mi bylo tak nepříjemné když se na to bratr zeptal takhle před ním." Byla jsem překvapená i když jsem to čekala. Objala jsem ji a pohladila ji po zádech. ,,Chápu tě, a neboj, neřeknu mu to." Usmála jsem se.
Chvíli jsme si jestě povídaly, zjistila jsem že se jí líbí už delší dobu. Já mám pocit že se Harrymu Ginny taky líbí, protože vidím ten jeho pohled když se na ni dívá.

Ani jsem se nemusela vracet za ostatníma, protože když jsem přišla na chodbu, otevřely se dveře a jako první z nich vyšla Hermiona, která mi řekla že už jsou všichni unavení a jdou spát. Vyčistila jsem si zuby, umyla se a šla si lehnout. Byla tma, dívala jsem se do zdi a přemýšlela. Co asi teď dělá Draco? Zavřela jsem oči, a viděla jsem nějaké rychlé záblesky Draca u stolu s Voldemortem a... se smrtijedy? Viděla jsem i další, jak Draco sám stojí na astronomické věži a pak... vzbudila jsem se a rychle si sedla. Začala jsem rychle dýchat a byla jsem celá zpocená.
,,Co se děje? Co se děje Ell?" Přiběhla ke mně Ginny.
,,On chtěl skočit dolů Ginny! Já mu to nemůžu dovo-"
Bylo to poslední co jsem řekla, než jsem omdlela.

Draco
Čekali jsme u stolu na Voldemorta, nebo jak by řekli rodiče na 'pána zla'. Bylo tam ticho a všichni byli nečekaně v černém, připadal jsem si jak na pohřbu. Najednou se vedle stolu začala vytvářet tmavá mlha. Všichni se začali dívat, ale když z ní pak vyšel, strhly své pohledy zpátky do stolu. Naskočila mi husí kůže z toho, že se stanu jedním z nich, a že dostanu svůj první úkol. A taky z toho že mě Ell bude nesnášet. Voldemort se začal procházet kolem nás a zastavil se u mě.
,,Draco Malfoy." Podíval jsem se na něj.
,,Vstaň." Udělal jsem co mi řekl a následoval jsem ho. ,,Podej mi ruku." Vyhrnul jsem si pomalu rukáv, nastavil jsem ji a čekal, co udělá. Položil hůlku na moje předloktí. Voldemort zavřel oči a já začal cítil nějaké pálení. Taky jsem zavřel oči, protože jsem se nechtěl dívat na to jak mi to místo červená a tvoří se mi tam to hnusné znamení. Chtěl jsem si to strašně poškrábat, ale nemohl jsem.
Trvalo to pár minut, ale připadalo mi to kvůli té větší a větší bolesti jako věčnost. Posadili jsme se a všichni čekali, co Voldemort řekne. ,,Draco, už víš že tě čeká úkol, že?" ,,Ano pane," odpověděl jsem.
,,Zabiješ..."
Všichni zpozorněli a mně začalo rychle bít srdce. Já přece nemůžu někoho- ,,Albuse Brumbála," oznámil chladně. ,,A-ano pane."
Po chvíli jsem konečně přišel na pokoj, snažil jsem se být v klidu a nic nerozbít. Šel jsem se umýt, voda mi trošku ulevila od té bolesti znaku pána zla. Šel jsem si lehnout a chtěl jsem si konečně odpočinout, ale začalo to neskutečně pálit. Začal jsem si to škrábat, ale měl jsem pocit že to je ještě horší. Nemohl jsem ale přestat. Zavřel jsem oči, a viděl záblesky Ell. Ji na astronomické věži, první moment když jsem ji viděl.. co se to děje? Taky jsem viděl jak je venku s Weasleyovýma a Potterem. Co to znamená? Co když viděla i ona mě?

Draco Malfoy Where stories live. Discover now