9.

6K 223 13
                                    

Ellin pohled
Ráno jsem se probudila a byla jsem ve své posteli. Počkat, já byla ve své posteli? Jak jsem se tady dostala? Nemohla jsem si vzpomenout, asi jsem byla hodně unavená. Ale až tak, že bych nevěděla jak jsem se dostala do vlastní postele? To se mi nějak nezdá, ale neřešila jsem to. Vlastně se můžu později zeptat Draca.
Začala jsem se chystat na výuku, protože jsem myslela že je dnes pátek. Běžela jsem na hodinu lektvarů se špatným pocitem, že tam přijdu až na konec. Otevřela jsem dveře, ale nebyl tam ani jeden člověk.
,,Co?" Zašeptala jsem si pro sebe. Pomalu jsem se otočila a vykřikla jsem, protože tam stál můj bratr.
,,Proboha co tady děláš? Vyděsil jsi mě." Zakřičela jsem a začala se smát.
,,To bych se měl ptát já tebe. Víš o tom že je dnes sobota, že?" Zeptal se a podíval se na mě od zvrchu dolů, protože jsem na sobě měla hábit.
,,Jasně že vím," řekla jsem a protočila oči v sloup. Nečekaně jsem to ani netušila, ale ulevilo se mi že můžu jít ještě na chvíli spát. Rozloučila jsem se s bratrem a šla zpátky na pokoj.

Lehla jsem si a hned usla. Spala jsem asi další hodinu, a spala bych dál kdyby mě někdo neprobudil klepáním na dveře. Byla jsem rozespalá, takže mi to bylo docela jedno.
,,Hmmmm," zabručela jsem tak, aby mě šlo slyšet. Dveře se otevřely, ale oči jsem neotevřela.
,,Tak jsem tě přece jen vzbudil," zasmál se Malfoy.
,,To není pravda," řekla jsem a skoro vyskočila z postele. On se na mě překvapeně díval a ironicky začal tleskat.
,,Skvělé," řekl a zasmál se. Taky jsem se nad tím usmála. Ale pak jsem si uvědomila že já a Draco Malfoy se spolu smějeme. Divný pocit.
,,Potřebuješ něco?" Zeptala jsem se a lehla si zpátky do postele. ,,Potkal jsem Snapea a říkal, že z toho projektu máme za jedna. Takže mi poděkuj, odvedl jsem skvělou práci," řekl pyšně.
V tu chvíli jsem hned otevřela oči a přestala být unavená. Vzala jsem polštář a hodila ho po něm. Myslela jsem si že od něj mám pokoj, ale on ho chytil a začal se na mě výtězně dívat.
,,Děkuju za polštář, vlastně se mi jeden navíc hodí," řekl a začal utíkat. ,,Hej!" Zařvala jsem, rychle jsem si nazula boty a běžela za ním. Myslela jsem že zůstane vevnitř, ale on vyběhl ven. Já se z něj asi zblázním. A samozřejmě že běžel dolů k jezeru. Kam jinam by taky měl namířeno?
,,Malfoyi!" Zařvala jsem na něj. On mě ignoroval a běžel dál. Čekala bych že by se takhle zachovalo spíš nějaké dítě, ale pak jsem si uvědomila že kluci se vyvíjí pomaleji, takže mu to dnes možná prominu.

Když doběhl až úplně dolů, zastavil se u jezera a otočil se na mě. Začal se usmívat a to mě vyděsilo.
,,Ne! Draco prosím nehaž tam ten polštář, udělám všechno," řekla jsem, ale nevydržela jsem být tak vážná a trochu jsem se pousmála. On naznačil že ho tam hodí aby si ze mě udělal srandu, ale naštěstí to neudělal. Hodil ho na nějaký kámen. No aspoň že tak.
Přišel hodně blízko ke mně a dal mi vlasy za ucho.
,,Měla bys mi děkovat na kolenou, nemyslíš?" Zeptal se s úšklebkem a trochu zacouval.
,,Za to že jsi mi vzal polštář a hodil ho na šutr? Ne to asi ne," odpověděla jsem. Začali jsme se smát, ale jak jsem se uklidnili, Draco zase přišel blíž, a něžně mě objal jako omluvu.

,,Expelliarmus!" Ozvalo se najednou za náma. Nevěděla jsem kam se mám dívat dřív, jestli na Draca padajícího přímo do vody, nebo na bratra, který tam naštvaně stál s Ronem po jeho boku.
Nepřemýšlela jsem nad tím a skočila za Dracem. Přece jenom jsem se musela ujistit že ho náhodou neomráčil. Co ho to napadlo? Mohl se utopit.
Potopila jsem se, vzala jsem jeho ruku a dala si ji kolem mých ramen. Bylo to složité, ale konečně jsem se vynořila z vody a položila ho na břeh.
Ani jsem nestihla nic udělat, Draco vyprskl vodu a rychle si sedl. Začal hodně kašlat. Klekla jsem si k němu a objala ho.
,,Vypadni Harry, nechápu co to do tebe vjelo," řekla jsem a k mému překvapení fakt oba odkráčeli pryč.

,,Už je ti líp Draco?" Zeptala se Ell starostlivě a odtáhla se z jeho objetí, aby se na něj mohla pořádně podívat a zkontrolovat ho. Byl v šoku, ale na tváři měl pořád mírný úsměv.
,,Asi jo, děkuju že jsi za mnou skočila," odpověděl potichu, a podíval se do vody přesně na místo, kde před chvílí byl. Ell chtěla odpovědět, ale nestihla to. Byla v šoku, ale v dobrém. Draco udělal něco, co nikdy v životě nečekala. Chytil ji za bradu, naklonil se k ní a políbil ji. Chvíli nic neřekla, protože ani nevěděla co by měla říct, ale Draco najednou to ticho prolomil.
,,To můžeš brát jako mé poděkování," řekl a oba dva se nad tím usmáli.

Omlouvam se ze nevysla vcera cast!! Doufam ze se vam tento dil libi

Draco Malfoy Where stories live. Discover now