14.

4.5K 167 4
                                    

O měsíc později
S Dracem jsme spolu pořád nemluvili. Bylo mi to líto, ale nemohla jsem s tím nic dělat, protože se na mě nikdy ani nepodíval. Vždycky když jsem byla poblíž Pansy, dívala se jestli se na ni dívám a měla ten její namyšlený pohled, který jsem normálně zvládala ignorovat, a to ji asi štvalo.

Seděli jsme s naší partou ve velké místnosti a povídali si. Byl víkend, takže jsem aspoň ty 2 dny nemusela sledovat, jak se o lavici přede mnou Pansy plazí po Dracovi.
Cedric s Hermionou seděli vedle mě, a bratr s Ronem a Weasleyovými dvojčaty na druhé straně.
,,Už víte koho vezmete na ples?" Zeptal se Fred.
,,Na co?" Zeptala jsem se zmateně. ,,No, za chvíli bude ples, ty o tom nevíš?" Podíval se na mě zmateně Fred. ,,Nevím Frede," odpověděla jsem ironocky hnusně a on se nad tím usmál.
,,No vlastně, když už jsme u toho plesu tak-" začal mluvit Cedric a naklonil se ke mně.
,,Ell půjdeš se mnou na záchod?" Žduchla do mě Hermiona z druhé strany. ,,Jo půjdu, řekneš mi to potom Cede?" On se jen usmál a kývl hlavou na souhlas.
Já a Hermiona jsme vstaly a prošly dveřma z velké haly. Myslela jsem, že chce jít Hermiona opravdu na záchod.
,,Aspoň mi poděkuj," řekla a usmívala se. ,,Za co?" Podívala jsem se na ni nechápavě.
,,Ell notak! Cedric tě určitě chtěl pozvat na ten ples," řekla, a z jejího tónu v hlase jsem poznala, že se diví, že jsem si ničeho nevšimla.

Po chvíli jsme se vrátily do velké haly a přisedly si za ostatníma. Cestou jsem si všimla, že tady sedí i Pansy, ale sama.
,,Co řešíte?" Zeptala jsem se. ,,Draca. Všimli jsme si, že včera nebyl na žádné hodině."
,,Toho jsem si všimla, ale zapomněla jsem vám to říct. Kde si myslíte že byl?" Zeptala jsem se.
,,To nevím, ale neviděl jsem ho zatím ani dnes," odpovědel bratr, ale v tu chvíli se ve dveřích ukázal vysoký, blonďatý kluk bez náznaku radosti nebo úsměvu. Zajímá mě co se asi stalo.

,,Ell, posloucháš nás?" Zeptal se Cedric, a jemně do mě žduchl. ,,Říkali jste něco?"
,,Chceme se projít dolů k vodě, souhlasíš?" Zeptal se znovu. ,,Jo. To zní fajn."

Došli jsme tam kam jsme chtěli a sedli si na kameny. Sedla jsem si samozřejmě vedle Hermiony, ale Cedric si přišel sednout za mnou. Proč? Proč nejde za klukama?
,,No víš Ell, předtím jsem se tě chtěl zeptat jestli-"
nedořekl to, protože ho Fred a George strčili do vody. Všichni včetně Cedrica se začali smát. Když vylezl z vody, rozběhl se mojim směrem a já věděla, co chce udělat. Začala jsem utíkat nahoru, ale zabočila jsem někde kde se nedá projít, tak jsem se otočila, a narazila do něj. Byli jsme oba udýchaní.
Najednou mi dal vlasy za ucho, což bylo moc pěkné, a začal se ke mně ještě víc přibližovat. Z ničeho nic ale udělal to, co bylo jeho cílem a začal mě objímat. Byla jsem celá mokrá, takže musel být spokojený.
Smáli jsme se tomu a já pro jistotu, aby to neudělal znova (i když už to bylo asi jedno) proběhla kolem něj za ostatníma. Když mě viděli, začali se smát. Stála jsem tam ale Cedric zase přiběhl, obejmul mě zezadu a začal se mnou točit.
,,Já tě zabiju!" všichni jsme se tomu smáli ale něco nás vyrušilo.

,,Rychle jsi Draca vyměnila, asi ti na něm nezáleželo," řekl nějaký nepříjemný hlas ironicky. Otočili jsme se a stála tam Pansy, která držela Draca za ruku. ,,No vy jste se s Dracem našli když ještě chodil s Ell, a ta s Cedricem ani není, takže je to naprosto v pořádku. A nedělej že tě to zajímá," řekl Cedric a všichni s ním souhlasili.
,,Pansy prosímtě co tady chceš?" Zeptala jsem se. ,,Šli jsme se projít na stejné místo jako vy, náhoda že?" Ušklíbla se.
,,Aha," odpověděla jsem ironicky. ,,Už můžete zase jít." ,,Proč? Nám se tu líbí, že Draco?" Zeptala se a podívala se na něj. On jen přikývl. ,,Opravdu náhoda," vyprskl Ron, ,,jako kdyby v Bradavicích bylo málo místa. Zůstaňte si tu, my odcházíme." Všichni jsme vstali a odešli. Já chtěla taky ale Pansy mě chytla za ruku. ,,Prohrála jsi, jaký z toho máš pocit? Že mám teď Draca já?" Usmála se ironicky. Já udělala to samé. ,,Nic jsem neprohrála."

Naštvaně mi pustila ruku a šla si s Dracem dolů sednout.

Draco Malfoy Kde žijí příběhy. Začni objevovat