17.

4.7K 178 7
                                    

Hermiona mě pevně objala. ,,Ell, už je vše v pořádku. Zvládneme to." Odtáhla jsem se od ní a usmála se. ,,Tak pojďme."
Cedric, Harry, Cho která s ním šla a Ron tam na nás už čekali. ,,Ahoj Cho!" Řekly jsme s Hermionou stejně. Cedric se na mě podíval a začal se usmívat.
,,Páni Ell ty vypadáš- vypadáš úžasně, " usmál se a natáhl mi ruku abych se ho chytla.
,,Děkuju, ty taky," řekla jsem a ruku jsem mu chytla.
,,Jdeme?" Zeptal se Harry. Všichni jsme kývli hlavou a šli. Skoro všichni tam už tancovali, byl tam Fred, George, Neville, Ginny a taky Draco. Jak je možné že mu to tak sluší? Stál u stolu s Pansy a tou její spolubydlící. Nemohla jsem se na něj přestat dívat. Samozřejmě mi to přišlo blbé, protože jsem tam byla se Cedricem, ale vždycky jsem chtěla vědět jak Draco vypadá když má oblek, a teď tady v něm stojí oblečený přede mnou. Vlasy měl přirozeně upravené. Neměl gel a ani je neměl nějak divně zčesané.
,,Říkal jsem si jestli.. jestli by sis nechtěla zatancovat?" Zeptal se Cedric. ,,Ráda."

Vzali jsme i ostatní protože to zatím nebyl ploužák. Cedric se mě při tanci pořád nějak nežně snažil dotýkat, ale já jsem to moc nevnímala.
,,Jdeme se napít?" Zeptala se nahlas Hermiona, protože přes hudbu nebylo nic slyšet. ,,Dobře."
Když jsme pily pití, začala hrát hudba na pomalý tanec. Viděla jsem že se na mě Cedric podíval, ale já pohled odvrátila pryč. Vždycky jsem toužila tančit s Dracem, ale řekla jsem si že na to teď zapomenu protože jsem si to dnes chtěla užít. Přišla jsem za Cedricem, ani jeden jsme nic neřekli. On mě automaticky jemně chytil za pas a já mu dala ruce kolem krku. Dívali jsme se na sebe.
,,Jsi opravdu krásná," řekl do toho ticha a zatvářil se, jako by to vůbec nechtěl říct. Začala jsem se usmívat. ,,Děkuju Cede."

Tančili jsme spolu asi tak 20 minut, ale změnili hudbu takže jsem se šla s Hermionou opět napít. Stály jsme u stolu a přišla za námi Pansy, ta holka a Draco. Nenápadně jsme se na sebe podívaly a ona na mě jedním okem mrkla. Viděla jsem jak něco sevřela v ruce a začala předstírat, že se pro něco natahuje.
,,Tak co ples Ell? Asi ne moc podle tvých představ," zákeřně se usmála Pansy. Podívala se při tom na Draca a dala mu pusu na líčko. On jí dal ruku kolem pasu. Ta holka na mě kývla asi jako znamení, že mu to tam nalila. Od té doby co se s Dracem nebavíme, jsem se mu nepodívala ani jednou do očí, ale cítila jsem, že teď je ta správná chvíle. Udělala jsem to a byla jsem z toho nervózní. Nedíval se na mě, ale já na něho ano. Vzal si do ruky zlatý pohár s pitím a chystal se napít, ale neudělal to. Když měl pohár u pusy, podíval se dolů na moje šaty a viděla jsem, jak se mu oči pomalu posouvají až k mému obličeji. Výraz v obličeji měl pořád stejný. Je to tady, opět si navzájem hledíme do očí. Pomalu sklonil pohár od jeho rtů, pootevřel pusu, něco se mu změnilo v očích a pustil ho na zem. Všichni se na nás otočili. On se podíval na svou ruku, divil se proč ji má kolem Pansyného boku. Pustil ji a šel pomalu ke mně.
,,Ell," vydechl potichu. Do očí se mi nahrnuly slzy a strašně rychle mi bilo srdce.
,,Draco?" Řekla jsem potichu. Neřekl nic dalšího, přišel ke mně rychlým krokem a pevně mě obejmul.
Byl to tak divný pocit. Tak úžasný. Slovy jsem neuměla vyjádřit co právě cítím.
,,Co se stalo?" Zeptal se smutným a trochu vystrašeným hlasem. ,,Pansy ti dala hodně silný nápoj lásky." Odtáhl se, stoupl si přede mě a začal na ni skoro křičet. ,,Jak jsi mohla Parkinsonová? Moc dobře víš že bych si s tebou nikdy nezačal. Tohle je od tebe ubohé." 
Chtěla jsem mu říct ať toho nechá, ale proč? Ostatní se musí dozvědět pravdu, a Pansy si to zasloužila. Ona ale mlčela, viděla jsem jak si všichni začali něco šeptat.
,,Je mi tě vlastně docela dost líto. Najdi si člověka co tě má doopravdy rád. To že se ti někomu nepodařilo přebrat kluka jsi musela brát blbě, že? Protože dát někomu nápoj lásky aby tě měl rád není úplně normální," přidala jsem se k Dracovi. Ona nic neřekla, uraženě se podívala a odešla. Draco se ke mně otočil a dal mi dlouhou pusu. Ostatní začali tleskat, až na Cedrica. Měl smutný výraz, chvíli se na nás díval a pak taky odešel. Zase začala hrát pomalá hudba.
,,Smím prosit?" Zeptal se Draco s úsměvem na tváři. Ten jsem mu vrátila, chytla jsem ho za ruku a šli jsme blíž ke kapele. Draco si mě přitáhl k sobě, tancovali jsme v objetí. Já měla položenou hlavu na jeho hrudi a on mě pomalu hladil po zádech. Zavřela jsem oči a užívala jsem si tenhle moment. Cítila jsem se šťastněji než kdy jindy.
Tančili jsme tam ještě nejmíň hodinu, byli jsme tam skoro sami. ,,Nechceš se přesunout k tobě na pokoj?" Zeptal se. ,,Ano, už mě z těch podpatků bolí nohy," řekla jsem a trochu si vyhrnula šaty, aby je Draco viděl. On se tomu začal smát, ale nakonec mě vzal na ruky.
,,Bože Draco! Hrozně jsem se lekla," řekla jsem a začala jsem se stejně jako on smát. On mě takhle donesl až do mého pokoje a položil na postel.
Sundala jsem si boty, on si sedl vedle mě a posadil si mě na klín.
,,Ani jsem ti neřekl jak krásně vypadáš."
Usmála jsem se a podívala se na něho. ,,Určitě už mám všechno rozmazané a jsem celá spocená," řekla jsem. Viděla jsem jak se usmál a zakroutil hlavou. Opřela jsem si hlavu o jeho rameno.
,,Víš Draco, bylo to divné." ,,Co bylo divné?" Zeptal se. ,,Ta Pansyna kamarádka nám řekla že jsi začarovaný, dala ti do pití lektvar po kterém ti mělo být zase dobře, ale ty ses toho ani nenapil."
Odtáhl se, chytil mě za bradu a podíval se na mě.
,,Tvoje oči," řekl najednou. ,,Cože?" Zeptala jsem se nechápavě. ,,Dává to smysl. Ani jednou jsme spolu nenavázili oční kontakt, až teď. A tvoje oči byly to první čeho jsem si na tobě všiml." To poslední zamumlal, ale já to moc dobře slyšela.
,,Doufám že jsi nebyla moc smutná," usmál se smutně. ,,Jasně že ne," zalhala jsem. Podíval se na mě starostlivě. ,,Omlouvám se, já jsem nechtěl-" ,,Ty za to nemůžeš Draco. Nemáš se za co omlouvat." Dala jsem mu pusu na čelo. Zase jsem položila svou hlavu na jeho rameno.
,,Jsem ráda že jsi zpátky," zašeptala jsem.
On mi dal pusu na ruku. ,,Ani nevíš jak jsem šťastný. Jsem rád že si nepamatuju co jsem s tou... zažil."
Zasmála jsem se tomu a on taky.
,,Půjdu se umýt, půjdeš taky?" Zeptala jsem se. ,,Půjdu." Šla jsem napřed.

Když jsem se vrátila k sobě na pokoj, Draco už tam byl. Měl mokré vlasy a pyžamo, hrozně mu to slušelo i takhle. Lehla jsem si za ním na postel a přitulila se k němu. On mi chytl ruku a podíval se mi na prsty.
,,To je můj prsten." Přejel po něm palcem. Podívala jsem se na něj a měl zamyšlený výraz. Chtěla jsem si ho sundat a vrátit mu ho, ale on mě zastavil.
,,Ne, chci aby sis ho nechala. Třeba si na mě vzpomeneš až nebudeme mít možnost být spolu." Otočila jsem se k němu a zasmála se. ,,K tomu přece nepotřebuju prsten," řekla jsem a nasadila mu ho zpátky na prst. On se tomu usmál a dal mi pusu na čelo.
Dali jsme si pusu, já si na něj znovu lehla a usínala. ,,Ell, co vlastně jsme?" Zeptal se z ničeho nic. ,,Cože?" Zeptala jsem se zmateně, protože jsem byla rozespalá. ,,Došlo mi že jsme si nikdy neřekli že spolu jsme."
,,To máš pravdu," řekla jsem a snažila se zase usnout. ,,Ell, mohl bych prosím být tvůj přítel?" Zeptal se najednou. ,,Jo pokud už mě konečně necháš spát," řekla jsem a on se začal smát.

Draco Malfoy Where stories live. Discover now