10

26 2 0
                                    

Üç gün sonra

Ceyhun, doktorun da kontrolüyle bugün taburcu olacaktır. Ceyhun için taburcu olmak da olmamak da fark etmiyordur. Çünkü ne olursa olsun devamlı Anka' nın yanına gelecek, o uyanana kadar her gece onun uyanmasını bekleyecektir. 

Eren ile Tolunay, Ceyhun'a taburcu işlemlerini kendileri halledeceğini söylesede Ceyhun onlar işini yapsın diye kendi işini kendi görmüştür. Çocuklara da işlerini halletmeden hastaneye gelmemelerine dair mesaj atmıştır. Danışmadaki işlerini hallederken hemşirelerden biri :

- 512 numaralı odadan bir uyarı geliyor. Ben oraya gidiyorum, demiştir.

Ceyhun, 512 numaralı odanın, Anka' nın odası olduğunu bildiği için danışmadaki işini yarım bırakıp hemşirenin peşinden gitmiştir. Anka' ya bir şey olma korkusuyla içeri girmiştir fakat düğmenin Anka uyandığı için öttüğünü fark etmiştir.  Ceyhun, rahat bir nefes çekip mutlulukla:

- Uyandın Anka, sonunda...

Hemşire Anka ile konuşmaya başlayıp:

- Kendinizi nasıl hissediyorsunuz Anka Hanım?

Ceyhun, heyecanla Anka' nın sesini duymayı bekledi. Ama Anka ne konuşacak bir şey yapmıştı ne de kendini anlatabilecek bir hareket. Hemşire:

- Anka Hanım?

Ceyhun endişeyle:

- Neden konuşmuyor?

Hemşire:

- Ben bir doktoru çağırsam iyi olacak, deyip odadan ayrıldı.

Ceyhun endişeyle Anka' nın yanına gitti. Gitmişti fakat Anka ona bomboş gözlerle bakıyordu.

- Anka? İyi misin?

Anka, tanımadığı adamın dediklerini umursamayıp kafasını onun olmadığı tarafa çevirdi. 

Ceyhun, Anka uyanınca ilk defa onu gördüğü zamanki neşeli gözlerini beklemese de bu kadar boş bakan gözleri de görmeyi ummuyordu. 

Ceyhun, doktor ve hemşirenin geldiğini duymasıyla Anka' nın yanından uzaklaştı. Ceyhun uzaklaşır uzaklaşmaz doktor da Anka' yı muayene etmeye başladı. Doktor işini bitirdikten sonra Ceyhun' a döndü.

- Ceyhun Bey, benimle gelir misiniz?

Ceyhun, başını onaylar anlamda sallayıp odadan çıkan doktor ve hemşireyi takip etti. Odadan çıkıp kapıyı kapattıktan sonra Ceyhun:

- Sorun ne Doktor Bey?

- Anka Hanım fiziksel olarak biraz daha iyi görünsede ruhsal olarak iyi değil. Bu durumun sebebinin de yaşadıkları olduğunu varsayıyorum. Tecavüze uğrayan bazı kadınlarda bu travma olarak öne çıkar. Ama kısa süreli bir travmadır. Anka Hanım da bu süre ne kadar olur? Kesin bir şey söyleyemem. Eğer isterseniz Anka Hanım' a yardımcı olmak için size bir ruh doktoru önerebilirim.

- Buna gerçekten çok sevinirim. En yakın zamanda randevu alabilir miyim?

Doktor:

- Arkadaşım eğer müsaitse hemen çağırabilirim. İkinci randevu içinde kendiniz görüşürsünüz.

- Lütfen hemen çağırın. 

- Tamam Ceyhun Bey, deyip hemşiresiyle birlikte uzaklaştı.

Ceyhun da danışmaya inip yarım kalan işini halletti. 

Ceyhun Anka' nın odasına geri döndüğünde Anka' nın elinde bir şırınga olduğunu ve kendine batırmak üzere olduğunu fark etti. Endişeyle ve korkuyla Anka' nın yanına gidip Anka' nın elinden şırıngayı aldı. Sinirle kollarını tutup:

BİR NEFES YETER (Tamamlandı)Where stories live. Discover now