4

30 2 0
                                    

Ülküm Beren Turkuaz (24) & Tolunay Toygan (28)

ÜLKÜM BEREN' İN GEÇMİŞİ

Ülküm, bir hayat kadınıyla bir oduncunun ikinci kızıdır. Kendisiyle birlikte toplam altı kardeşlerdir. Kendisinden dört yaş büyük bir ablası kendisinden küçük iki kız kardeşi iki de erkek kardeşi vardır.

Annesi Füsun ile babası Ufuk' un tanışma hikayesi babasının annesine aşık olmasıyla başlamıştır. Annesinin hayat kadını olması yaşadıkları dağ evinde ilk başlarda sorun yaşatmasada Ülküm 13 yaşına geldiğinde büyük bir sorun haline gelmiştir. Çünkü adamlar annesini almak için evlerini basmıştır.

Babası, adamların geldiğini görmesiyle hem kardeşleriyle kendisinin hem de annesinin içeri girmesini söylemiştir. 17 yaşındaki ablası Berende kendilerini alıp içeri sokmuştur. Annesi de içeri girecektir ki adamların babasının kafasına silah dayadığını görmüştür. Füsun' un kendisine doğru geldiğini gören Ufuk:

- Sakın gelme Füsun.

Annesi korku ve endişeyle ağzını kapatıp:

- Ufuk!

Ufuk:

- Çocukların yanına git Füsun (adamlardan biri Füsun' a doğru ilerler, Ufuk yüksek sesle) İÇERİ GİR FÜSUN?!

Füsun korkuyla içeri koşarken ona doğru gelen adam hızla onu yakalamıştır. Ufuk, Füsun' un yakalandığını görmesiyle hızla kendisini silah dayayan adamdan kurtarıp eşini tutan adamı eşinden uzaklaştırmıştır.

Füsun tam kurtulmuştur ki eşini tutan adamın cebinden bıçak çıkardığını görmüştür. Adam tam Ufuk' u bıçaklayacaktır ki Füsun, Ufuk' un önüne geçmiştir ve o an bıçaklanan Füsun olmuştur. Bunu gören çocuklar:

- ANNEEE! diye çığlık atmıştır.

Ufuk, çok sevdiği eşinin yaralanıp yere düştüğünü görmesiyle deliye dönmüştür ve yakınında olan baltayı alıp adamlara saldırmaya başlamıştır. Ama saldıramadan o da silahla vurulmuştur. Çocuklar o sırada hem annesini hem de babasını kaybetmiştir.

Füsun' un öldüğünü gören adamlar çocukların arasındaki genç kız Beren' i gözüne kestirip onu yakalamıştır. Beren çığlıkla onlardan kurtulmaya çalışsada kardeşleri de hiçbir şey yapamadan sadece ablalarının gidişini izleyebilmiştir.

Küçük Ülküm aklını başına toplayıp birkaç metre ilerideki komşuya gidip ondan yardım istemiştir. Eve gelen komşu yerde yatan iki cesedi ve onların başında ağlayan çocukları görünce ilk başta şok yaşasada hızla polise haber vermek için oradan uzaklaşmıştır.

Kısa süre içinde gelen polisler küçük çocukların ifadesini aldıktan sonra cesetleri toplayıp oradan uzaklaşmışlardır.

Bir hafta boyunca beş çocuğu da yedirip içiren komşu olmuştur. Bir haftanın sonunda ablaları bulununca ablasına dokunmaya kalkan Ülküm ablasının çığlığıyla ondan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Ablasının hali ise geldiğinden beri hiç iyi değildir. Üstünde parçalanmış kıyafetler, açık olan bedeninde morarmaya dönmüş yaralar ve en kötüsüde bomboş bakan gözler...

İki üç günün sonunda Beren' in kendine gelmesiyle Beren kardeşlerine bakmaya başlamıştır. Ama ne kadar kardeşlerine bakmaya çalışsada onları yeterince doyuramadığının farkına varmasıyla annesi gibi hayat kadınlığına başlamıştır ve evlerine onlarca erkek girip çıkmıştır.

Beren evlerine girip çıkan erkeklerin annesi gibi peşine düşeceğini bildiğinden biriktirdiği parayla elindeki tek adres ile kardeşlerini de alıp İstanbul yollarına düşmüştür.

BİR NEFES YETER (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin