1

129 3 0
                                    

Anka Yükseliş (25)

GEÇMİŞ (Beş yıl önce)

Anka, 20 yaşında İstanbul Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan 3. sınıf öğrencisidir. Babası Agah' a hayran olan Anka, babası gibi hakim olmayı küçüklüğünden beri istemiştir. O kadar istemiştir ki onu kendi mesleği olmasına karar vermiştir. Girdiği ilk üniversite sınavında kazanamasada mezuna kaldığı yıl deli gibi çalışmış ve istediği bölüme sonunda girmiştir. 

Anka' nın okulu hem dış görünüş olarak güzel hem de eğitim ortamı olarak çok başarılı bir yerdir. Aynı şekilde arkadaş çevresi de kendi gibileri ile doludur. 

Anka, eğitimli bir ailenin kızı olmakla beraber sevgi dolu bir ailenin de çocuğudur. Çocukluğu, ergenliği o kadar güzel geçmiştir ki, belki de dünyanın en mutlu çocuklarından biridir. Ta ki o mutluluğunun sona erdiği güne kadar...

Bir gün, Anka ve annesi Bennur, Anka' nın 21 yaş doğum günü partisi için Anka' ya bir elbise almak için alışveriş merkezine gitmiştir. O günün sorun çıkmayacağına emin olan Anka ve annesi elbiseyi aldıktan sonra mutlulukla evlerine gitmişlerdir. Evlerinin önüne geldiklerinde Agah ile karşılaşan ikili Agah Bey' in iki kolunada girip sohbet eşliğinde evlerine doğru yürümüşlerdir. 

Fakat evin önüne geldiklerinde kapının aralık olduğunu gören Yükseliş ailesi bir gariplik olduğunu hissetmişlerdir. Agah, eşi ve kızını arkasına alıp arka bahçedeki ağacın oraya saklanmalarını söylemiştir. Agah ise içeride kimin olduğunu öğrenmek için arka kapıdan eve girmiştir. 

Agah' ın içeri girmesiyle maskeli adamlardan biri başına silahı dayayıp:

- Merhaba Agah Bey, beni tanıdınız mı?

Agah sinirle:

- Sende kimsin be adam!

- Kim miyim? (dalga geçercesine gülüp) Hatırlar mısınız? Yıllar önce Mehmet Sönmez adında 21 yaşında madde bağımlısı olan bir genç vardı. Sırf 13 yaşındaki kardeşini kurtarmak için tacizci bir herifi öldürmeye kalkmıştı. Siz İstanbul' un en ünlü hakimi Agah Yükseliş tacizciyi hapse attırmayıp kardeşi için hayatını umursamayan bir abiyi hapse attırmıştınız. Aa birde abimin cinayete teşebbüs etmesini gösteren delillerden 15 yıl boyunca girmesi gerektiğini söylerken o tacizci herifin yetersiz delillerle ve kefaret ile çıkması gerektiğini söylemiştiniz. 

- Ben o bahsettiğin tacizciyi yıllar önce hapse tıktım. 

- Biliyorum, biliyorum ama ABİMİN ÖLÜMÜNDEN SONRA?! 

- BUNDA BENİM NE SUÇUM VAR! BEN SADECE GÖREVİMİ YAPTIM?! TACİZCİNİN ABİNİ ÖLDÜRTECEĞİNİ NEREDEN BİLEYİM?!

Maskeli adam Agah Bey' in boğazını daha fazla sıkıp:

- SUS LAN?! BAĞIRMAYA HAKKIN YOK? ! HAKİM DEĞİL MİSİN LAN SEN?! KOLUN HER YERE UZANIYORDA HAPSE NİYE UZATMADIN LAN?! 

- Hatırladım seni. Kemalsin sen. Mehmet' in küçük erkek kardeşi.

- HATIRLA HAKİM BEY?! HATIRLA?! ABİSİNDEN BAŞKA AİLESİ OLMAYAN O KÜÇÜK ÇOCUĞU HATIRLA?! (silahın emniyetini açıp) AMA BİL Kİ O, SON HATIRLADIĞIN ŞEY OLACAK?! 

Agah:

-YAPM... 

Agah' ın sözünü kesen şey Kemal' in onu vurmasıydı. 

Annesini dinlemeyip cam kenarına geçen Anka babasının vurulmasını görmesiyle: 

-BABAAAA?! Diye haykırmıştı.

BİR NEFES YETER (Tamamlandı)Where stories live. Discover now