3

49 3 0
                                    

Elvan Gümüş (26) & Eren Yüksel (30)

ELVAN' IN GEÇMİŞİ

Elvan' ın babası Bahadır çok ünlü bir aşiret ailesinin son çocuğudur. Bahadır' ın, Elvan' ın annesi Aslıhan ile tanışması ise Bahadır' ın iş gereği İstanbul' a gitmesiyle gerçekleşmiştir. Bahadır iş seyahati boyunca Aslıhan ile vakit geçirmiş ona aşık olmuştur. Aynı şekilde Aslıhan da Bahadır' a.

Kısa süreliğine memleketine gidip gelen Bahadır, İstanbul' dan yeniden memleketine geri döndüğünde Aslıhan' ı da yanında getirmiştir. 

Bahadır' ın annesi Hüsna Hanım gençliğinden beri hep otoriter bir kadınmış. Bu otoriterliğini ise eşi yaşarken pek gösteremesede eşini kaybettikten sonra çok iyi göstermiştir. O yüzden konaktaki herkes ona hürmet eder, bir dediğini iki etmez, asla da sözüne söz söylemezlermiş.

En küçük oğlu İstanbul' dan gelin getirince Hüsna Hanım sırf İstanbullu diye o gelini kabul etmemiştir. Hüsna Hanım' ın yeni gelini kabul etmemesiyle konaktaki herkes de yeni gelini yok saymaya başlamıştır.

Aslıhan, Hüsna Hanım' ın onu kabul etmesinin tek çaresinin ona bir erkek torun vereceğini bildiğinden devamlı hamile kalmaya çalışmıştır fakat Aslıhan, erkek çocuğuna her hamile kaldığında düşük yapmıştır. Onca düşürdüğü erkekten sonra kız çocuğu dünyaya getirince isminin Elvan olduğunu bildiği kızına 'Uğursuz'  diye seslenmeye başlamıştır. Çünkü Elvan doğduktan sonra asla çocuk sahibi olamamıştır. Eğer o doğmasaydı hayatının daha iyi olacağını ve eşinin de onun yüzünden hapse düşmeyeceğini düşünmüştür. 

Ama Bahadır' ın asıl hapse düşme sebebi tesadüf eseri bulunduğu bir sokak kavgasından dolayıdır. Bahadır bu sokak kavgasında kendi canını kurtarmak için kendisine saldıran kişiyi bıçaklamıştır.

Elvan doğduğu günden beri evin istenmeyen gelininin kızı ve annesinin kendisine deyişiyle uğursuz kızıdır. Annesi gibi yok sayılan Elvan, evde yaşayan bir hayaletten ötesi değildir. Çünkü o istenmeyen gelinin istenmeyen evladıdır.

Elvan yaşadığı bu evde hayalet gibi dolaştığından yalnızlığına tek ortak olan şey kitaplar olmuştur. O kitaplarla mutlu yaşamaya çalışsada annesi buna asla izin vermemiş Hüsna Hanım' a yaranmak için annesinin Elvan' a yapmadığı şey kalmamıştır.

Bir gün Hüsna Hanım ile Aslıhan merdivenlerin başında tartışıyormuş. Su içmek için yatağından kalkan Elvan, annesi ile babaannesinin tartıştığını görmesiyle odasına geri dönmek için arkasını dönmüştür ki gelen gürültüyle yerinden sıçramıştır. Ne olduğuna bakmak için önüne döndüğünde babaannesinin merdivenlerden düştüğüne şahit olmuştur. 

Evin içindeki herkes gürültüyü duymasıyla gürültünün olduğu yere geldiğinde Hüsna Hanım' ın öldüğünü fark etmişlerdir. Elvan ile Aslıhan' a kim yaptı diye sorulduğunda Elvan yaşadığı şokla fark etmeden annesini işaret etmiştir. Elvan' ın annesini işaret etmesiyle polisler gelmiş ve annesini hapse götürmüşlerdir. 

Elvan' ın annesi hapse girerken babası hapisten çıkınca evdeki suçlayıcı bakışlara dayanamayan Bahadır kızını da alıp İstanbul' a taşınmaya karar vermiştir.

Aslıhan' a hapisteyken deli raporu verildiğinden Aslıhan kısa süre içinde tahliye edilmiştir. Tahliye edilmiştir fakat bambaşka bir karakter ile İstanbul' a geri dönmüştür. Bu karakter; hissiz, hiçbir insancıl duygu beslemeyen bir karakterdir.  Ama bu karakter her Elvan' a baktığında sadece öfke hisseden bir karaktere dönüşüyordur.

Aslıhan, öfke dolu bir karaktere dönüştüğü her an Elvan' ı dövmüş hatta bazen dövmekten beter edip yaralamaya başlamıştır. Bahadır bu dayakların yaralanmaya dönüştüğünü fark etmesiyle artık o da işe gitmeyi bırakıp kızını korumak için eşini dövmeye başlamıştır ve ev artık ev olmaktan çıkmıştır. 

BİR NEFES YETER (Tamamlandı)Där berättelser lever. Upptäck nu