Kapitel 4

465 13 1
                                    

Saga! Saaagaaa!” Oscar skakar mig och jag gnyr irriterat och vänder mig in mot väggen.

”kom upp nu, frukosten serveras om några minuter. Vill damen ha sällskap vid bordet eller vill hon äta ifred?” jag skrattar. Oscar låter precis som en servitris.

”sällskap tack” säger jag trött och sätter mig upp. Jag kliver ur sängen och bort till min garderob. Jag drar på mig en tjocktröja och går sedan ner för trappan. Jag gäspar trött när jag kliver in i köket. Jag sätter mig ner på en av stolarna vi köksbordet och lutar huvudet mot händerna. Mittemot mig sitter Felix och Omar och slåss med varsin macka. Jag skrattar tyst och ler. På kanten sätter sig Ogge och tar en macka. Oscar sätter sig ner bredvid mig och även han tar en macka och börjar bre på smör. Trött sträcker jag mig efter en macka och kollar runt på bordet för att hitta något att ha på. Jag tar tag i osten och lyfter den närmare mig. Jag skär ut några bitar innan jag ställer tillbaka den och letar upp mjölken. Jag häller upp mjölk i mitt glas och tar sedan en tugga av min macka medans blicken vandrar runt på killarna. Ute regnar det, precis vad man ville ha.

”jag vill bada” säger Felix med munnen full av macka.

”men det regnar ju” klagar Oscar och jag skrattar.

”jag är på” säger jag och Felix ler.

”jag också” säger både Ogge och Omar. Oscar suckar och nickar. Vi äter färdigt och plockar undan innan killarna försvinner hem till säg och hämtar badkläder. Jag försvinner upp på mitt rum och bytar om till min svarta bikini. Över det drar jag ett par jeans short och en T-shirt. Jag sätter upp håret i en hög tofs och letar fram min handduk innan jag springer ner till hallen och drar på mina låga converse. Oscar kommer ner för trappan och vi går ut i regnet. Vi hoppar upp på hans moppe och gasar iväg till de andra. Vi stannar utanför ett stort vitt hus där de andra redan sitter på sina mopeder. Vi åker vidare och när vi stannar är jag redan pisse blöt.

”vi behöver inte bada, jag är redan genomblöt” säger jag och sträcker ut armarna. De andra skrattar och går ner till stranden. Jag suckar lyckligt och springer efter. De har redan börjat dra av sig tröjorna och står redo att hoppa i. Jag sparkar lätt av mig mina skor, jag hoppar ur byxorna innan jag drar av mig den blöta tröjan. Jag kollar upp på killarna och ler nöjt innan jag springer ner i vattnet. Det är kalt enligt mig och jag stannar med vattenytan upp till vristerna. Oscar, Omar och Felix springer bara raka vägen ut. Ogge kommer upp bredvid mig och jag kollar på honom med ett leende. Han ler tillbaka innan han kollar på killarna i vattnet.

”ska vi gå längre ut? Eller vill du stå kvar där och frysa?” säger han och jag skakar på huvudet med ett litet skratt.

Pussel | o.rDär berättelser lever. Upptäck nu