23

1.3K 68 2
                                    

Sjedi na podu pored dvije prazne flaše alkohola i plače. Prilazim mu, sklanjam flaše te ga pokušavam zagrliti. On me odguruje od sebe.

"Šta, nije ti bio dovoljan on pa si sad meni došla?"

"Koji vrag izvodiš Liam?"

"Koliko ste se puta poljubili meni iza leđa, koliko puta ste me ismijavali jer sam pao na vašu foru?"

"Liam šta to dovraga pričaš?"

"Voliš ga i vi ste skupa. Ja sam ovdje ispao jebena budala."

Krenem mu nešto reći ali me prekine Niallov glas koji dolazi od vrata.

"Kakva je dernjava ovdje?''

"I ti si mi se došao smijati, ha?"

"Koji vrag Liam? O ćemu ti pričaš?"

"Gonite se oboje" Liam kaže.

Niall me doslovno izbaci iz sobe govoreći da će on ovo srediti. Silazim u dnevnu i sjedam na kauč. Kad sve saberem u glavi počinjem plakati. Liam misli da smo Niall i ja u vezi. Čujem njih dvojicu gore kako se svađaju i odmah osjetim mučninu. Trčim do WC-a i izbacujem sve iz sebe. Sjedam na pod naginjući se na pločice. Stavljam ruke na svoj stomak.

"Ljubavi, tata je sve pogrešno shvatio."

Sjedeći ovako sama shvatam da mi mir najviše odgovara. Ovdje to sigurno neću imati. Ustajem sa poda, umivam se te izlazim iz WC-a pri ćemu malo fali da se zabijem u Nialla.

"Zaspao je" kaže. Klimnem glavom.

"Niall, ja znam da ovo nije najbolje rješenje, ali ja moram otići negdje na par dana. Moram biti sama."

"Ne radi to. On te treba. To malo biće u tebi treba oca."

"Vratit ću se za par dana, kad budem spremna"

"Znaš da ne bi volio to, ali ako ti to stvarno treba, u redu."

Klimne glavom. Poljubim ga u obraz i kažem mu da ću sići kad se spakujem. Polako ulazim u sobu pazeći da ne probudim Liama. Uzimam kofere i spremam svoje stvari. Krišom uzimam par Liamovih majica. Lagano poljubim Liamov obraz te izlazim iz sobe. Na kraju stepenjica me ćeka Niall. Jako ga zagrlim. Ponudi se da me odveze, ali odbijam. Kažem mu da sam uzela rezervne ključeve, a da su moji kod Liama. Kad izađem iz kuće sjedam u auto razmišljajući gdje bih mogla ići. Stvarno nemam ideju. Možda prvo da se vratim u Englesku. Palim auto te krećem ka aerodromu. Trebam što prije otići odavde. Kad stignem na aerodrom pogledam na veliku tablu kako bih vidjela ima i leta za London. Ne, nema ga. Najbliži let je let za New York. Pa grade izgleda da ti se vraćam...

~Liam Payne~

Budim se s jakom glavoboljom. Sve od sinoć mi je pomalo mutno. Polako ustajem i na podu vidim dvije prazne flaše alkohola. O Bože. Šta sam sinoć učinio? Odlazim u WC i umivam se nadajući se da će se mučnina smanjiti. Ali ne, dobivam samo još veći nagon i imam sreće što je WC šolja blizu. Kada ispovračam i dušu iz sebe, umivam se i perem zube. Presvućem se te siđem u prizemlje da pitam, bilo koga, za tabletu. U kuhinji mi teta Maura da tabletu bez iti jedne riječi što je vrlo čudno. U dnevnom me dočeka mrzovoljni Niall.

"Šta se sinoć desilo?" pitam.

"Ti si se desio idiote, ti si se desio" vrišti na mene.

"Polako Niall. Boli ga glava i usput nije svjestan ničega od sinoć. Ispričaj mu šta se desilo. Ja idem." kaže Layla te se skloni sa vrata.

'Hoćeš li?" pitam ga.

"Hm, ovako. Ja ne znam šta si ti sinoć vidio, samo ti želim reći da se ništa nije desilo. Rekla mi je jednu jako važnu stvar i krenula je to isto tebi reći, ali se idiot napio i otjero je" na ovo zadnje pojača glas.

"Šta!?"

"Otišla je idiote jedan, otišla je.''

Suze su već u mojim očima. Ja sam najveći debil na ovom svjetu. Opet imam nagon mučnine. Ustajem i trčim ka WC-u. Po zvukovima čujem da Niall trči za mnom. Čovječe mislio sam da sam maloprije ispovračao sve. Kad završim, Niall mi pomogne da se ustanem. Zahvalim mu se i kažem da dalje mogu sam. On ipak ostaje kod vrata dok se ja umivam i kad završim uzima me pod ruku i vodi me u dnevnu. Nakon neugodne tišine ja prvi progovorim.

"Znaš li gdje je?"

"Ne."

Jebemu. Liame debilu. Ostao si bez najvažnije osobe. Gubiš i najboljeg prijatelja. Slomim se i počinjem plakati sklanjajući lice u dlanove.

"Trudna je" čujem Niallov glas.

'Trudna je, trudna je, trudna je...'. Njegove riječi odzvanjaju mojom glavom. Ne znam kako, ali već sam na nogama i krećem ka vratima. Moram ju naći. Jebeno ju moram naći. Niallova ruka fata moju i sprječava me u mom naumu.

"Rekla je vratiti se, kada bude spremna"...

You || l.p.Where stories live. Discover now