13

1.7K 84 0
                                    

Probudila sam se jako rano. Liama nisam namjeravala buditi. Neka se odmori. Polako sam ustala iz kreveta, otišla do ormara po čistu odjeću i krenula ka kupatilu sa namjerom da se istuširam. Kad sam završila sa tim otišla sam srediti Liamovu sobu. Prljave i krvave plahte sam skinula sa kreveta i stavila ih na pranje. Uzela sam drugu posteljinu i namjestila krevet. Onda sam išla napraviti doručak. Postavljala sam sto kad sam čula dozivanje mog imena. Liam je doslovno utrčao u kuhinju. Vidjevši me, brzo mi je prišao i zagrlio me. I ja sam njega.

"Šta nije uredu?" Upitala sam ga.

"Mislio sam da si otišla"

"Budalice"

Još više ga stisnem uz sebe. Kao što sam i rekla ne mislim ga sad napuštati. Koliko god je meni teško i njemu je. Prekidajući zagrljaj, ostavila sam poljubac na njegovim usnama. Baš kao i sinoć. Odmah poslije sam rekla da sam nam napravila doručak jer nisam željela da komentariše moj postupak. U toku doručka rekao mi je da večeras idu u Ameriku. Rekao je da su Niall i on htjeli da i ja idem sa njima, ali menađment to nije dozvolio zbog novonastale situacije. Kao ne žele tenzije između članova benda. Kao da ih sad nema. Nije ni bitno. Tokom dana sam Liamu pomagala da se spremi. Ok. Bilo je tu svega i pored spremanja. Gađali smo se odjećom, tu i tamo je pao koji poljubac i zagrljaj. Navečer je Niall došao po Liama, ali i da se pozdravi sa mnom. Nagovarao me da odem u Irsku, da ne bih bila sama. Tamo će biti samo tri dana. To nije puno. Valjda.

"Pa ljepotice bracina, vidimo se za tri dana. Nemoj nešto zabrljati ovaj tu bi te mogao sravniti sa zemljom"

"Niall" Liam ga upozori.

"Šalim se čovječe" brani se povlačeći me u još jedan snažni zagrljaj.

Zatim uzima Liamove kofere i odlazi sa njima sa objašnjenjem da ostavlja Liama i mene da se nasamo pozdravimo.

"Falit ćeš mi" kaže obmotavajući ruke oko mene.

"To su samo tri dana daddy" odgovaram kroz smijeh uzvraćajući mu garljaj. Odmakinje se iz zagrljaja gledajući u moje oči.

"I to će biti previše bez tebe. Navikao sam se na tvoje društvo"

"I ja sam na tvoje" govorim mu.

Stavlja svoju desnu ruku na moj obraz i polako ga miluje palcem. Približava mi se spuštajući usne na moje. Stvara jedan duži, nježan poljubac. Odmaknuvši se, iskreno smo se nasmijali jedno drugome.

"Vidimo se Anđele"

S tim riječima izlazi iz stana ne dopuštajući da bilo šta kažem. Stojim na vratima sve dok se lift ne zatvori i dok Liama ne izgubim iz vida.

...

Hajde Liam. Trebao si stići prije pola sata. Ne mogu više čekati. Protekla tri dana sam bila zatvorena u stanu i odbrojavala sekunde do Liamovog dolaska. Niall i on su mi zabranili da izlazim bilo kuda u ova tri dana. Sve što sam trebala, za mene je obavljao pomalo strašan, mišićavi čovjek po imenu John kojeg su iz njihovog obezbjeđenja zadužili da me pazi. Isto kao da sam beba. Moje dosađivanje je prestalo kada sam čula zvono. Napokon. Skočila sam sa kauča i potrčala ka vratima. Ispred je naravno stajao Liam sa koferom i par kesa u ruci. Bacila sam se na njega grleći ga. Bacio je sve iz ruku uzvračajući mi zagrljaj.

"Anđele falila si mi" promrmljao je.

"I ti si meni užasno falio" rekla sam mu iskreno.

U sekundi njegove usne su bile na mojima. Bio je to isti poljubac kao i prije odlaska. Poslije poljubca napokon sam se vratila u realnost i shvatila da stojimo ispred vrata. Krenula sam uzeti barem kese sa poda, ali Liam me zaustavio. On je uzeo kese i kofer gurajući me u stan. Kese je stavio na kauč, a kofer odnio u sobu. Sjeo je pored mene uzimajući prvu kesu.

"Kupio sam nam večeru. Nadam se da će ti se svidjeti"

Kineska hrana? Dai to probam. Iz druge kese je izvadio malu kutijicu.

"Znam da ti je Niall kupio nešto slično, ali..."

Dao mi je kutijicu. Otvorila sam. Lančić i narukvica sa znakom beskonačnosti.

"Prelijepo je. Hvala ti Liam"

"Čekaj, imam još"

Iz treće kese vadi par stvari.

"Nisam mogao odoliti"

Pokazuje mi prvo majicu na kojoj piše 'Mrs.Horan'. Pruži mi ju i ja je prihvaćam sa velikim osmjehom.

"Nadam se da se nećeš ljutiti. Samo mi se mnogo dopala''

Pokazuje mi sivu strukiranu majicu sa crnim natpisom 'Future Mrs.Payne' pored kojeg se nalazi rozo srce. Liam me gleda očekujući moju reakciju. Uzimam majicu u ruke i smijem se.

"Sviđa mi se"

I na Liamovom licu zasija osmijeh. Daje mi medu koji ima njegovu sliku na majici. Slatko. Uzimam ga tepajući neke slatke riječi dok me Liam gleda sa velikim osmijehom. Pruža mi lančić. Još jedan? Ovaj također ima privjesak znaka beskonačnosti na kojem na jednom dijelu ima natpis "directioner". Primam i taj poklon. Sad mi daje knjigu i kaže da ju otvorim, što i činim. Na prvoj stranici je svaki od njih napisao da me voli i potpisao se. Dobro Niall je napisao 'love ya more than this idiots'. Nasmijala sam se na to.

"Hvala Liam. Sve je... savršeno"

"Nema na čemu ljepotice. Samo trebala si vidjeti lice prodavačice kad smo Niall i ja ušli u 1D world"

"Aj, zašto nisam bila tamo"

"Cijelo vrijeme nas je čudno gledala. Meni je malo falilo da prasnem u smijeh, a ni onaj debil nije bio ništa bolji"

Bože. Koji su oni kreteni. Uz večeru mi je pričao doživljaje sa puta i možda oko stotinjak puta spomenuo da sam mu falila. Nagovorio me je da hranimo jedno drugo. Za divno čudo to je dobro završilo. Čim smo upalili TV dočekale su nas vijesti. "Liam Payne i Niall Horan su viđeni u 1D worldu dok su bili u Americi. Iz pouzdanih izvora saznajemo da su kupili dvije majice sa natpisima 'Future Mrs.Payne' te 'Mrs. Horan', a kome su kupili te majice ostahe tajna". Izgleda da ih je čudna teta odala. Liam 'frkne' nosom i ugasi TV. Baci daljinski na sto te se okrene ka meni.

"Amm... ovaj, mislio sam te nešto pitati. Mogu li?"

"Naravno"

"Pa znaš, mislio sam da... ma znaš, već par puta smo se poljubili i te stvari i... znaš već šta..."

Tako je nervozan, a bio je normalan prije par minuta. Uzimam mu ruku kao znak ohrabrenja da nastavi pričati.

"Samo sam te htio pitati da li bi sa mnom željela izaći na dejt?"

Oh Liam. Znači zbog toga si se unervozio? Nemaš razloga biti. Kad bi znao da sam u ova tri dana najviše razmišljala o tebi. Šta bi rekao na to? Jadničak sa nestrpljenjem očekuje moj odgovor.

"Zašto si tako nervozan?"

I umjesto mog odgovora dobija pitanje. Slegne ramenima.

"Niall mi je toliko prijetio i upozoravao me da te više ne smijem povrijediti da sam se čak počeo premišljati oko ovog pitanja"

"Zaista si se prepao tog plavog tupavca? Naravno da ću izaći sa tobom. I da, nemoj da bi Niallu reko kako sam ga nazvala."

Nasmijao se. Klimnuo je glavom i privukao me bliže sebi. Njegova ruka je bila preko mojih ramena, a moja glava na njegovim prsima. Lijepo je sa njim. Malo me prodrmao.

"Lamy ima prvi dejt sutra!"

Nasmijala sam na njegovo spajanje naših imena. To je tako slatko.

"Da imat ćemo prvi dejt" sa osmijehom na usnama zatvorila sam oči ne obazirući se na to da sam u dnevnoj sobi na Liamovim prsima...

You || l.p.Where stories live. Discover now