33

1.3K 68 1
                                    

Dva najlijepša mjeseca u mom životu. Dva mjeseca provedena sa dvije najvažnije osobe u mom životu. Brzo je to prošlo, ali bilo je doista lijepo. Sve te večernje šetnje po parku, odlasci u luna park te i uređivanje sobe za Sarah. Sve to je bilo nezaboravno. Imali smo dosta ludih ideja za njenu sobu, ali na kraju spavaća soba je sada Sarina soba. Odveli smo ju u prodavnicu i ona je sebi izabrala ormar, radni sto, stolicu te krevet. Momci su se po njenom zahtjevu potpisali na zid, a Zayn je to ponovio farbom i dodao još par detalja. Iznad svih potpisa napisao je 'One direction'. Liamu je to bilo malo smiješno i čudno jer je i on sam u tom bendu, ali mislim da će se naviknuti. I sam je to rekao. Želi da njegova princeza ima šta god poželi. Hm, a sad naša spavaća soba je, pa na balkonu. Liam je imao ideju kako će izgledati i nije mi dao da vidim dok ne bude gotovo. Prvi put kad sam vidjela mislila sam da je lud, ali na kraju mi se svidjelo. Tri zida su u staklu, baš kao što je bila i ograda. To nam ne stvara problem jer smo na 24 spratu. Naravno da je napravio i platnene roletine, kako kaže za nuždu. U jednom ćošku ostavio je sto i kauč koji su bili na balkonu. Kako je Sarina soba najbliža balkonu malo ju je smanjio i napravio nam ormar preko kojeg možemo doći do WC-a koji je bio u spavaćoj sobi. Sarah je rekla da ne želi da ima taj WC pa smo mi to iskoristili. Tek sad sam zapravo primjetila koliko je balkon bio velik. Ne znam koliko je sve ovo platio, a i ne smijem da pitam jer mi je to na početku strogo zabranio.

''Šta mući moju ljepoticu?'' 

Osjedim njegove ruke oko mog struka i stavljam svoje na njegove. Njegova glava je na mom ramenu. Stojim blizu kauča u spavačoj sobi i gledam London.

''Misliš li da je to bila dobra odluka?'' pitam ga.

''Ljubavi otišla je sa Niallom u Irsku. Neće joj se ništa desiti.''

''Znam, ali...''

''Amy moraš se opustiti. Znam da nikada nije bila toliko daleko od tebe i tolioko dugo, ali šta se loše može desiti. Ide sa tvojim bratom, tvojoj porodici'' kaže okrečući me ka sebi, ali i ne puštajući me iz zagrljaja. 

''Imaš pravo''

Nasmijem se. Klima glavom kao da prihvaća moje riječi. Naslonim svoju glavu na njegova prsa kada me on povuče prema sebi. Nedugo za tim Liamove ruke napuste moje tjelo. Nespretno provlači ruke između naših tjela te iz džepa dukserice vadi nešto. Pokušava se 'riješiti' mojih ruku, ali ja mu to ne dozvoljavam.

''Ljubavi moraš me putiti moram ti nešto pokazati''

Nezadovoljno izdahnem, ali ga ipak puštam. U ruci drži plavu kutijicu. Polako otvara kutijicu pokazujući mi šta je u njoj. Srebreni prsten sa isto tako srebrenom djetelinom sa četiri lista. 

''Jučer kada smo završili sa snjimanjem Zayn me je zamolio da idem sa njim do prodavnice kako bi mu pomogao da izabere nešto za Perrie. Kada sam vidio ovo, odmah sam se sjetio svoje Irske princeze. Onda sam se sjetio da te nisam formalno pitao sa bark, pa..'' pada na koljeno, ''Amy Horan želiš li biti moja žena?''

Oboma nam osmjesi zaigraju na licima. Pružam mu svoju ljevu ruku i on mi stavlja prsten. Uzmem njegove ruke u svoje i vučem ga kako bi ustao sa poda. Puštam njegove ruke samo kako bih ga mogla zagrliti kada je već na nogama. Njegove ruke se također nađu oko mog struka. Osmjesi i dalje krase naša lica. Zatvaram svoje oči kada se on počne približavati. Pljubac ne traje dugo. Ja sam ga prekinula. Trenutno imam neopisivu želju da ga grlim. Kaže mi da nam je napravio vočnu salatu pokazujući na sto. Na stolu su dvije zdjelice. Kad je to uspio donjeti? Liam kaže kako me želi hraniti što mu i dopuštam. Naravna stvar je da i ja njega hranim. Zadnji komadić mu spadne sa viljuške i završi ispod moje majice, u mom grudnjaku. 

''Ups''

'Ups'. Samo 'Ups'? Dat ću ja njemu 'Ups'.  Kako ću ja sad ovo izvadit. Nezadovoljno se mirštim pitajući ga zašto je ovo uradio. Kaže da će on to srediti. Šta će on? Gurati ruke pod moju majicu? Gospodin ustaje sa kauča i zamraći sobu tako da sada jedino lampa osvjetljava sobu bez pomoći svjetala Londona. Uzima moje ruke te me diže u stojeći položaj. Skida mi majicu i baca ju negdje sa strane. Gura me sve dok ne padnem na krevet. Njegove usne se već nalaze na izloženom djelu mojih grudi. Znači to je planirao čitavo ovo vrijeme. Skida naramenice sa mojih ramena te povlači grudnjak ka mom stomaku. Zubima uzima komadić voća i usput grize moju kožu. Podvlaći ruke pod mene kako bih otkopčao moj grudnjak. Moj grudnjak završava na podu, negdje pored kreveta. Osjetim Liamove usne svugdje po svom stomaku. Rukama skida moje helanke zajedno sa gaćicama. Ispravlja se i skida svoju majicu. Preljep je. Ponovo se spušta i nastavlja ljubiti moj stomak idući ka gore. Kada dođe do usana stvara jedan nježan, ali strastven poljubac. U trenutku njegove nepažnje okrećem nas tako da je sad on na krevetu. Prekidam poljubac i pobjednički se smijem dok on izdiše. Otkopčavam dugme na njegovim hlačama i polako ih vučem dole. Sve to radim veoma polako i po njegovim sitnim pokretima mogu shvatiti da mu ovo nikako ne odgovara. Skidam njegove hlače, ali ne i bokserice. Sjedam na njegov ud polako se pomjerajući. Kroz jauk izgovara moje ime i zabija glavu u jasuke. Prestajem se kretati, ali ostajem sjediti na istom mjestu. Spuštam se i ljubim njegov vrat. Njegova brada grebe. No nemam vremena razmišljati o tome jer nas Liam ponovo okreće u prvobitni položaj. Skida svoje bokserice i ne čeka više ni trenutak. Spaja naša tjela dok izdiše u moja usta. Polako ubrzava svoje pokrete pazeći da me ne ozljedi. Moje ruke su svugdje po njegovim leđima. Mislim da će sutra imati male ogrebotine. Koga briga. Sve dok je on tu.

''Amy, ti prva. Hajde.'' kaže.

Blizu je. Na pamet mi pada to da bih ga mogla malo mučiti, ali i ja sam blizu i ne znam hoću li moći izdržati. Još par puta se pomjeri i mojim tjelom prođu trnci. Osjetim da je i on gotov. Polako razdvaja naša tijela. Baca se na krevet tako da leži na boku pored mene. Prstima pravi kružne pokrete po mom stomaku.

''Ti ako ovako nastaviš, mi ćemo imati šestreo djece'' kažem kroz smjeh.

Naime, u ovih dva mjeseca smo malo poradili na Sarinoj želji. Zaista mislim ako on ovako nastavi da ćemo imati više djece nego što sam, bar ja planirala. Osjetim vibracije na svom obrazu kad me ljubi i smije se u isto vrijeme.

''Bar će sva biti preljepa na mamu'' šapne mi na uho...

You || l.p.Where stories live. Discover now