37

1.1K 68 1
                                    

"1, 2, 3. Sretno"

Momci izlaze na scenu. Privode turneju kraju. Ostalo im je da odrade još par nastupa i završavaju s turnejom. Ovo je zadnji koncert u Manchesteru. Potom se vraćamo u London gdje imaju još 3 završna koncerta. Onda imaju tromjesečnu pauzu. Pauza bi im trebala trajati manje, ali onda Liam nebi bio tu na porodu. U sredini sedmog mjeseca sam. Još samo dva ipo mjeseca. Jako smo nestrpljivi. Liam pogotovo. Svaki put kad bi razgovarali na skype pričao je sa stomakom. To je zaista bilo smješno, ali uživala sam. Louis me potapše po ramenu i kaže da sad možemo izaći ispred bine gledati dečke. Hvatam Sarah za ruku i skupa izlazimo. Louisova sestra Lottie i Harryeva sestra Gemma su sa nama. I El je sa nama, naravno. Perrie je imala obaveze oko benda i nije uspjela doći iako se jako trudila. Liam nas primjeti i tamam kad završava njegov dio zove Sarah da se približi sceni. Digne ju na scenu, nakon čega zove i Lux. I nju diže na scenu. One plešu i glupiraju se sa njima do kraja pjesme. Osmjesi na licima naših djevojčica su veliki i iskreni. Još jednu pjesmu ostanu na bini prije nego se vrate nama. Pune su doživljaja. Sarah je prije par mjeseci imala priliku biti na mjestu koje ona trenutno naziva masa. Danas je imala priliku vidjeti kako to zaista njenom tatici izgleda. Moja princeza i dalje ima veliki osmjeh na licu dok gleda kako joj njen tata svako malo maše.

...

''Prije zadnje pjesme bismo se samo željeli zahvaliti na neizmjernoj podršci'' Harry kaže.

''Hvala vam puno. Ovo je nevjerovatno. Prošlo je mnogo vremena, a mi smo i dalje jedna velika porodica'' Zayn kaže.

''Pa, sad je na redu ta zadnja pjesma'' Louis kaže.

''What makes yo beautiful'' svi kažu u jedan glas.

Bože kao da je bilo jučer. Jedna suza pobjegne iz mog oka. Još uvjek se sjećam kad su cure u školi donosile slike. Smeđooki momak me već tada osvojio. Njegova slatka raščupana kosica. Bio je zaista poseban. Pogledam u njega. Već gleda u mene i smije se. Uputim mu jedan sitni osmjeh. Malo prije kraja pjesme Liam dođe do kraja bine mašući rukom da mu priđem što i uradim. Saginje se i briše mi suze nakon čega nježno ostavi poljubac na mojim usnama. Čuje se vrisak i Liam se brzo podiže i odlazi do svoje rupe u koju uskače. Pogledam oko sebe. Sala se prazni. Gemma, Lottie, El, Lou, Lux i Sarah su već otišle iza pozornice. Slegnem ramenima i odlazim i ja. Unutra me dočeka Liamov zagrljaj. Lubi moje usne nakon čega se spušta na koljena.

''Je li ti se svidjelo ljubavi?'' pita dok mazi moj stomak.

''Znam da je bilo dobro. Nisi trebao pustiti mamu da se rasplače'' nastavlja, ''Znam, znam. Hvala ti.''

Podiže se i ponovo stoji ispred mene. Polako stavlja dlan na moj obraz, milujući ga palcem. Uputim mu jedan veliki iskreni osmjeh. Krene približavati svoju glavu prema meni dok također ima osmijeh na licu. Tren u kojem su Liamove usne trebale da se spoje sa mojima je prekinut od strane mog brata.

''Liam trebamo krenuti.''

Liam vrati pogled na mene. Širako se nasmije odmakinjući se od mene. Na izlazu iz sobe još jednom se okrene prema meni i mahne mi. Sjedam na jednu od fotelja jer mi je to zaista sada potrebno. Leđa me ubijaju. Znam da za trudnice u visokoj trudnoći nije poželjno stajati ovoliko dugo i to je razlog zašto su me tek ovaj koncert, nakon mog trodnevnog nagovaranja, pustili da ih gledam. Osjetim da se bol u leđima smanjila, ali donji dio stomaka počinje lagano da me boli. Proći će. Ne pridajem previše pažnje tome. Pričam sa curama i smijemo se nekim glupostima koje su dečki radili. Sarah i Lux se igraju s barbikama koje je Sarah ponjela. El ispriča jednu od mnogih Louisovih šala i svi se  ponovo smijemo. Sav smjeh u sobi prekida moj jauk. Donjim dijelom mog tijela je prošla jaka bol. Sve cure gledaju u mene dok se ispod mene nalazi lokva vode. Kako? Cure su u šoku.

''Sarah idi po tatu. Reci mu da se mama porađa'' Gemma kaže i prva mi prilazi pokušavajući me smiriti.

Jako sam nervozna, zbunjena, isprepadana. Koji vrag je sad ovo. Trebala sam se poroditi za dava ipo mjeseca.

~Liam Payne~

Dok se slikamo sa directionerima ispred se čuje ogromna buka. Nadjačava se glas muškarca koji govori da neko ne može ući. Odlazim do vrata i otvaram ih. Ispred vrata stoji moja princeza bez propusnice. Vjerovatno ju je skinula po završetku koncerta. Bljeda je. Kao da se prepala nečega.

''Šta se ovdje dešava?'' pitam.

''Gospodine Payne htjela je ući bez propusnice. Nisam joj to mogao dozvoliti. Možda je jedna od ludih fanova''  zaštitar kaže.

''Idiote jedan to mi je djete'' kažem mu.

''Oprostite. Novi sam i znate...'' prekidam ga.

''Sarah zlato, šta je bilo?''

''Tata, mama se porađa''

Pobljedio sam u trenutku. Hvatam Sarah za ruku i trčimo prema sobi u kojoj su one bile. Zaštitar trči za nama gunđajući kako ovo nebi trebao raditi. Isti trenutak kad nas dvoje ulazimo u sobu, ulaze i bolničari.

''Šta se događa?'' pita starija žena.

''Gospođa Payne se porađa'' govori jedan od bolničara koji je već bio tu.

''Ovdje nemamo sretstava za porod. Moramo ju odvesti u bolnicu. Odmah'' kaže dok dovodi red oko sebe.

Amy stavljaju na kolica dok riječima pokušavaju smiriti sve oko sebe. Doktorica se sagne do Sarah.

''Ljepotice hoćeš li ovdje ostati sa ovim damama dok tata odvede mamu u bolnicu.''

Sarah preplašeno klima glavom.

''Gospodine Payne pođite za mnom''

Vožnja do bolnice je trajala vječno. Ludio sam. Čitavo vrijeme sam držao Amy za ruku. Svaki put kad bi ju zabolilo jače bi stisnula moju ruku. U bolnici su ju odveli na pregled na kojem je potvrđeno da se porađa. Smjestili su ju u sobu jer kotrakcije još uvijek nisu bile toliko jake. Sjedio sam, pored njenog bolničkog kreveta, na stolici neprestano ju držeći za ruku i govoreći da će sve biti u redu. Doktor je ušao u sobu sa nekim papirima.

''Izvinjavam se što ometam, ali moram vam postaviti par pitanja.''

''Naravno'' kažem.

''Da li je neko od vas, ili u vašoj porodici rođen ranije?''

''Ja sam rođen ranije'' kažem.

''Da li ste imali nekih zdravstvenih problema?''

''Da, jedan moj bubreg nije u funkciji''

Tišina ispuni sobu. Doktor zabrinuto gleda u papire dok Amy stišće moju ruku. Osjećam se grozno.

''Gledajte. Postoje šanse i da djete ima slične probleme kao i vi''

You || l.p.Where stories live. Discover now