10

1.7K 91 1
                                    

~Liam Payne~

Niall nam je otvorio vrata, a ona je bez razmišljanja uskočila u njegov zagrljaj. Njih dvoje su jako slatki. Žao mi ih je. Pogotovo poslije Niallovih planova za njihov prvi dejt. Niko od nas se nije nadao da će mu ona biti sestra. Začuo se ljupki glas iza Nialla.

"Ljubavi, znam da ti je nedostajala, ali i ja bih da ju zagrlim"

Njih dvoje su se nasmijali. Pustio ju je iz zagrljaja i pomakao se da ona može doći do teta Maure. Dok je ona grlila Mauru ja sam se bratski zagrlio sa Niallom. Jednostavno sam osjetio da mu je to sada potrebno. Potapšao me po leđima govoreći 'Hvala brate'.

Odmaknuvši se od Nialla ugledao sam nasmijanu Amy kako drži Thea. Svi odlazimo u dnevnu sobu.

"Pa Amy mislio sam da će proći bar jedna sedmica" rekao je Greg.

"Kako misliš Greg?" Zbunjeno ga je pitala. Doveo sam ju vamo da se druže, a ne da joj pristaju na muku.

"Pa došla si poslije četiri dana. Mislio sam da će bar proći sedmica"

"Greg nemoj više o tome" zamolio sam ga.

"Hvala Liam, ali uredu je" rekla je Amy.

Danas  mi je rekla kako se meni divi. Pa i ja se njoj divim. Ova četiri dana nije izlazila iz sobe, a sad pred njima govori da je sve uredu.

"Danas mi je mama poslala poruku da ubrzo idete u Irsku pa sam htjela da vas bar još jednom vidim, a i pričala sam danas sa Liamom i shvatila sam da će mi biti samo još teže ako budem odugovlačila"

Ponosan sam na nju.

"Čekaj ti si uspjeo pričati sa njom, sa ovim tvrdoglavim stvorenjem?"

Niall me je pitao i prstom pokazivao na Amy koja se smijala njegovoj čudnoj faci.

"Pa istina da sam upotrebio malo sile, ali..."

"Šta si joj uradio?" zabrinito je pitao.

"Samo me je iznjeo na balkon" rekla je Amy kroz smjeh.

"Zašto" pitao je Niall sa i dalje čudnom facom.

"Četiri dana nije htjela izaći iz sobe. Pomislio sam da bi joj dobro došlo malo svježeg zraka, ali ona dobrovoljno nije htjela izaći i nije mi preostalo ništa drugo nego da upotrijebim silu."

"Zašto si to uradio kad ona nije htjela?"pitao me. Ponaša se previše zaštitnički.

~Amy Horan~

Ponaša se previše zaštitnički. Pogledom izjeda Liama. Jer me nije puštao da radim šta mi je volja. Ali ovaj put Liam je bio u pravu. Trebalo mi je zraka.

"Niall smiri se. Samo me je odnjeo na balkon. Nije me silovao. I bio je u pravu. Godio mi je svjež zrak. I na karju krajeva da njega nije bilo sad ne bi sjedila ovdje"

Smekšao je svoj izraz lica. Okrenuo se prema Liamu i izustio jedno tiho 'Izvini'. Liam je na to klimnuo glavom u znak da prihvaća izvinjenje. Usmjerila sam svoju pažnju na Thea koji me je lagano čupao za kosu dok ga je Denise ružila upravo zbog toga.

"Njah, meni govorite da ću ga umaziti, a vidi tetke" ubacio se Niall. Tetka? Zvuči čudno. Nasmijala sam se.

"Niall ti ubijaš ovo dijete. Jadno dijete nije moglo sdisati kad si ga uhvatio" rekla sam.
Niall se namrštio. Izgleda da mu se nije svidjelo to što sam rekla.

"Pa samo sam ga se poželio."

"A ja ga prvi put držim. Moram ga iz gnjaviti"

I više nisam obraćala pažnju na njih. Nastavila sam se igrati s Theom.

...

"Amy, probudi se stigli smo kući" Liam me budi. Proizvela sam neki nezadovoljan zvuk.

"Hajde, samo izađi iz auta. Ponijeti ću te do gore"

Ovo mi se već više sviđa. Polako i bezvoljno sam izlazila iz auta.

"Amy požuri pljusak će"

Na njegove riječi sam malo ubrzala. Kad sam izišla iz auta, uzeo me u naručje kao mladu. Koliko god brzo je mogao, sa mnom u rukama, ići, išao je prema zgradi jer je kiša već počela padati. Vožnja liftom je izgledala kao da se vozimo pola godine. Lift je prespor, a mi smo trebali doći do 24. sprata. Ušavši u stan odnio me u 'moju' sobu. Osjetila sam kako mi skida kanađanke. Pokrio me dekom i izustio jedno tiho 'Laku noć'.

...

Prošlo je pola sata od Liamovog odlaska iz sobe i ja ne mogu spavati. Grmljavina me ubija. Znam da je smiješno jer sam 17 godina sama bila kad je grmilo, ali uz Nialla sam se navikla da me zagrli kad grmi i šapće mi na uho da me čuva. I eto, sad želim njegov zagrljaj. Njega nema ovdje. Liam mi jedino preostaje. Ustajem iz kreveta, presvlačim se u piđamu i odlazim u Liamovu sobu. Polako otvaram vrata i zatičem ga kako leži zatvorenih očiju.

"Liam" tiho ga zovnem.

"Hmm" promrlja.

"Ne mogu spavati. Bojim se"

Nije ništa odgovorio. Samo je digao ruku sa  jorganom kao znak da legnem pored njega, što sam i učinila. Spustio je ruku, pokrivši me. Ruku je, pa može se reći nesigurno spustio na moj struk. Ostavio mi je mali poljubac u kosi, baš onako kako je Niall to radio...

You || l.p.Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz