-tizenhét

468 71 20
                                    

2019

Miközben Jacob teljesen meggyógyult, rengeteg videojátékos délutánt tartottak a többiekkel és kétszer annyi főzős műsort néztek ketten mikor nem voltak még fáradtak az elalváshoz - Kevin szerint szóba sem  jöhetett az, hogy elmennek valahova, hiszen túlontúl aggódott amiatt, hogy Jacob ismét rosszabbul lesz. Persze a valóságban az idősebbnek nagyjából már semmi baja sem volt. Egészen megszokta a reggeli hideg zuhanyokat amikre Kevin forszírozta, a Pixar meséket és a főzős műsorokat.

Az egyik délután Kevinéknél azonban mozgalmasabbnak ígérkezett ezeknél a programoknál, mikor valami hatalmas csörömpöléssel ért földet a konyhában. Kevin felkiáltása majd az azt követő fiókcsapódás miatt Jacob azonnal felpattant a kanapéról és nagy léptekkel érkezett meg a konyhába.

Kevin maga elé felemelt kezekkel, egyik lábát felhúzva állt a sütőforma előtt, ami bizonyára az egyik felső polcról eshetett le. A fiatalabb szíve még mindig hevesen dobogott a meglepettségtől, de ahogy meghallotta maga mögött Jacob hangját, azonnal kiegyenesedett és megfordult.

- Megtámadott? - kérdezte szórakozottan és a konyhasziget másik oldalára könyökölt, végigkísérve szemeivel a folyamatot, ahogy Kevin lehajolt a formáért és felvette, majd összeszűkített szemekkel felé fordult.

- Majdnem meghaltam, Jacob - közölte drámaian, de elmosolyodott ahogy az idősebb lebiggyesztette ajkait majd kitárta felé egyik karját. Kevin elé lépett és miközben letette a sütőformát, áthajolt a sziget felett és rövid csókot adott Jacob szájára. - Segítesz?

A fiú bólintott, Kevin pedig egy percig sem hezitált megfordulni és a kisebb pultról elvenni a kiscsomag állatformájú kekszet és egy tálat, amit letett Jacob elé, mondván 'törd össze'. Ő közben elkezdett a mikróban olvasztani egy kis darab vajat.

- Mit sütünk? - emelte fel a zacskót ahogy Kevin ismét elfordult és eltűnt a hűtőben. Kérdésére nem válaszolt azonnal, de egy kis pakolgatás zaja és hümmögés után felmutatta a kezeiben tartott krémsajtot és mascarponét.

- Sajttortát. Tegnap találtam egy receptet ami elvileg húsz perc alatt kész van - felelte eltűnődve, azon gondolkodva melyik hozzávalót nem vette még elő. Jacob közben elkezdte összetörni a kekszet, s Kevin lefagyott egy pillanatra, mikor meglátta, hogy érzelemmentes arccal tenyerelt rá a bontatlan csomagra.

Az apró kekszek recsegve-ropogva törtek ereje alatt apró darabokra. Felemelte és egy gyors szemlélet után összerázta majd ismét letette és rátenyerelt. Kevin alig bírta visszatartani a nevetését, Jacob viszonylag komoly arcát nézve, s a konyha közepén ragadt. Ha tudja, hogy Jacob így viszonyul a sütéshez, hamarabb befogta volna maga mellé.

Aztán mikor mosolyogva felemelte a művét és büszkén Kevin elé tette, majd kihúzva magát várta a véleményét, a sötéthajúból kirobbant a nevetés. - Elképesztő vagy!

Jacob oldalra döntötte fejét. - Nem így kellett volna?

Kevin csak megrázva a fejét hagyta mosolyának, hogy kiszélesedjen és szórakozottan nézett Jacob íriszeibe. Szemei színtisztán tükrözték a szeretetet, amit az idősebb iránt érzett.

- Édes vagy - jegyezte meg végül és kivette az olvadt vajat a mikróból, s kibontva a csomagot öntötte a kekszdarabokra. Összekeverte majd a kör alakú sütőformába öntötte, ahol utána nagyjából egyenletesen eloszlatta egy kanállal. Az idősebb eközben kíváncsi tekintettel követte mozdulatait, amit Kevin kimondottan élvezett. Mióta együtt voltak, rájött, hogy Jacob néha tudatlanul gyermekdeden viselkedett, amit rettentő aranyosnak talált.

...

Talán két órával később már a nappaliban ültek a dohányzóasztal mellett, egy rettentően komoly küzdelem közepette. Kevin kinyújtotta egyik lábát és Jacob térdére dobva nézett az idősebb arcára, amit félig eltakartak az UNO lapjai.

- Három és fél perce gondolkozol.

- Mert nehéz döntés előtt állok.

Kevin összevonta szemöldökeit. - Csak tegyél valamit, Jacob - sóhajtott fel, mire az idősebb felnézett amolyan 'te akartad' kifejezéssel és lecsapott egy lapot a már egészen szép halomra a szőnyegen.

A kártyáról a vegyél fel négy lapot utasítás nevetett Kevinre, aki gondolkodás nélkül dobta rá ugyanolyan lapját és Jacobra mosolygott. Jacob kifejezéstelen arccal tette le a vegyél fel két lapot kártyát, s Kevin mosolya az arcára fagyott mikor megszólalt.

- UNO.

A fiatalabb dacosan tette le lefordítva kártyáit az asztalra és kezdte el felszámolni magának a tíz lapját. - Hátba szúrtál.

- Ez ilyen! - közölte Jacob mosolygós hangon, de látszólag kedvesen megvárta míg Kevin megnézte lapjait, majd közölte, hogy sárgát kér és rádobta utolsó lapját is a kupac tetejére.

Kevin villám sebességgel felkapva fejét tátotta el ajkait. Jacob győztesen vigyorogva nézett vele szembe, s előre hajolva kezéért nyúlt, de Kevin nem mozdult meg.

- Nem kapsz sajttortát - szegte fel állát, de nem tudta elrejteni halvány mosolyát, mikor Jacob a térdén pihenő lábára fogott. Azt hitte csak oda tette kezét, de akkor hirtelen bokája köré kulcsolódtak ujjai és dereka mellé húzta lábát, aminek hatására Kevin hirtelen szembe került vele, s meglepettségében a kártyákra tenyerelve nevetett fel. - Jézusom.

Az idősebb egyik keze hátára vándorolt, a másik pedig arcára simított, ahogy annál is közelebb hajolt hozzá. Kevin érezte felgyorsulni lélegzeteit. - Akkor kénytelen leszek megenni a tiéd.

Jacob lágyan csókolta meg; olyan lágyan, hogy Kevin azonnal a karjaiba olvadva adta meg magát. Karjait összekulcsolta Jacob nyaka körül, s viszonozva a csókot felejtett el minden mást, hagyva Jacobnak, hogy elvarázsolja.



_
bármilyen gondolatotok van,
szívesen fogadom!^^
also;

_bármilyen gondolatotok van, szívesen fogadom!^^also;

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Kellemetlen - moonbaeWhere stories live. Discover now