-tizenegy

432 88 17
                                    

2019

Kevin és a kémia tényleg nem voltak barátok. A fiú hiába szánta a dolgozatok előtti néhány nap délutánjait és éjszakáit a tanulásra, nem hogy segített volna a dolgokon, hanem jobban összezavarta magát.

- Talán ha letennéd a Nintendót... - fordult felé Jacob, s kezével eltakarta a kis képernyőt, ahol a Mario Kart indult el már hetedjére, s hiába nem volt ellene annak a játéknak, már kezdte idegesíteni.

Kevin drámaian engedte kicsúszni ujjai közül a játékot, fejét pedig az idősebb felé fordítva fejezte ki nemtetszését. - Jacooob.

- Nem, Kevin. A tanárod nem azért bízott rám téged, hogy négy órán keresztül játssz a nappalinkban. - sóhajtotta a fiú, megdörzsölve halántékát. Előrehajolt, s kinyitotta a tankönyvet, amit aztán Kevin kezébe nyomott.

- Fél óra múlva kikérdezem ezt a négy oldalt.

Kevin szemei a kétszeresükre nőttek, és már vette a levegőt, hogy felháborodjon, de aztán eljutott az agyáig, hogy mégis milyen hálátlanul viselkedett addig. Hiszen Jacob rááldozta az idejét, de ő nem volt képes arra, hogy ezt megbecsülje.

- Oké.

A nappalira csend telepedett. Csak Kevin halk motyogása hallatszott, ahogy próbálta memorizálni azt a rengeteg definíciót, amit két hét alatt kellett volna megtanulnia.

Észre sem vette mikor Jacob halkan felkelt mellőle. Öt perc múlva kapta fel a fejét, a halogenidekről suttogva, mikor egy bögre halkan koccant a dohányzóasztal üveglapjához.

- Letelt a fél óra.

A négy órához még hozzáadtak hármat, miután Kevin kisebb-nagyobb sikerrel felmondta a bemagolt sorokat, majd megsemmisülten dőlt hátra, közölve, hogy az agyának újra kell indulnia, különben leáll.

Jacob felajánlotta, hogy nézzenek egy filmet, amibe Kevin kis vonakodás - nem akarta még több idejét elvenni a fiúnak - után beleegyezett, de mikor Jacob közelebb csúszott hozzá, s fejét a vállára hajtotta, mentálisan hátba veregette saját magát amiért maradt.

Fogalma sem volt honnan szerzett aztán annyi önbizalmat, hogy egyik kezével Jacob kezét az ölébe húzza, majd ujjait piszkálva nézze tovább a tévét. Jacob bőre puha és selymes volt, főleg a kézfején, ahol Kevin ujjai játszottak.

Mindketten a képernyőt nézték, de egyikük sem figyelt a filmre.

Kevin két dolgot értett meg azon a délutánon. Az egyik, hogy a halogenidek a -1 oxidációs állapotú halogént tartalmazó vegyületek kémiai gyűjtőneve. A másik, hogy neki nem csak tetszett Jacob, hanem határozottan szerelmes volt belé.



haladunk a cél felé, ami be kell
valljam, közelebb van, mint tűnik

Kellemetlen - moonbaeWhere stories live. Discover now