33

600 14 16
                                    

No to pa je bilo presenečenje. Za Matta malo večje seveda. Ne zveš vsak dan, da tvoj oče ni tvoj prav oče. Ta tišina, ki se je ustvarila v prostoru je bila ubijalska. Tudi napetost je bila takšna, da bi jo lahko rezal z nožem. Pogledala sem ga. Sploh ni vedel kaj naj reče in kako naj odreagira. Prijela sem ga za roko in skupaj sva se počasi usedla na stole. "No Matt, prosim povej kaj..." končno se je gospod opogumil in rekel nekaj po minuti čistega molka. Matt mu ni odgovoril. Samo sedel je na stolu in premleval celotno situacijo in informacije, ki jih je prejel. A gospod profesor še vedno ni odnehal, "Matt? Kaj boš rekel no. Nekaj moraš reči?" Takrat pa je bil čas da tudi jaz kakšno rečem in sem se lepo vmešala, čeprav se mi zdi da ni bilo potrebno, "Pa dajte mu mir no. Kako bi bilo vam, da bi to izvedeli kar sredi dneva brez opozorila. Malo sočutja prosim saj ste njegov oče." "Alana vidim, da si pametna punca, tako da bi bilo pametno, da zdaj zapustiš prostor in pustiš sinu ter očetu, da se pogovorita. Mislim, da imava veliko za nadoknaditi." Pogledala sem Matta. Pokimal mi je in odšla sem iz učilnice. Verjetno bi vsak normalen učenec šel na pouk zdaj, saj je že zdavnaj zvonilo. No še sreča, da jaz ne spadam med normalne učence. Spet sem šla v park in čakala, da se mi Matt pridruži.

Hmmm izgleda, da ga še nekaj časa ne bo. Ahh nič za to. Grem si iskat nekaj za pojest. Pa sem šla do najbližje pekarne. Imela sem srečo, da ni bilo gužve. Samo ena gospa je bila pred mano. "Nasvidenje!...O dober dan kaj bi imela?" ta prodajalka je pa prijazna. No jaz sem imela v glavi že vse pripravljeno, kaj bom rekla in kaj bom kupila. To, kar pa sem rekla je bila posledica mojega 'daily dose of burek' v Sloveniji. "Dej mi en burek." to sem rekla kar v slovenščini. Boga ženska me je gledala cela zmedena. Ni vedela kaj naj mi da. "Amm oprosti nisem te razumela. Kaj bi rada?" "O pardon. Malo sem se zmedla. Samo en masleni rogljiček bi prosim." Za trenutek sem pozabila, da v Ameriki ne prodajajo bureka. To mi je zlomilo srce. Po vsem kar sva preživela skupaj burek in jaz. Vsako malico me je nahranil in mi stal ob strani, ko smo v šoli dobivali surovo meso in na pol kuhan krompir. "Okej ni problema." Dala mi je tisti rogljiček, jaz sem plačala in čim hitreje zapustila prostor. Ampak se mi je res zaluštalo bureka. No zdaj vem kaj bo prva stvar, ki jo bom naredla, ko se vrnem domov. Spekla en burek. Ko smo že pri domu in podobnem. Kje je Matt?

Usedla sem se na klopco in počakala na njega. Ravno, ko sem pojedla svoj rogljiček, je prišel. Usedel se je zraven mene na klopco. "Inn? Kako je bilo? Kaj si izvedel?" ali sem ga preveč napadla? "No Alana umiri se malo. Ja povedal mi je, da sta se z mamo začela zabavati dokaj mlada. Eno leto sta bila par in moja mama je zanosila z mano. Oba sta se zelo veselila mojega prihoda na svet in bolj, ko se je ta čas bližal, več skrivnosti mu je mama razkrivala. V tako kratkem obdobju je izvedel za veliko stvari, ki so ga tako šokirale, da se je ustrašil in zbežal. Mama je bila sama večino nosečnosti. On ji je sicer pošiljal denar in podobne stvari, predvsem ker ga je bilo strah dejstva, da je mama v mafiji. Edina oseba, ki je bila fizično ob njej v tem času je bil moj ata, tisti, ki me je vzgojil. Bil je njen najboljši prijatelj in ga je prosila, če lahko to stori zanjo. Seveda sta se v tem čaun tudi zaljubila drug v drugega, kar lepo razloži njuno mlado zaljubljenost. Jaz seveda nič nisem posumil, niti kot otrok. Ko je izvedel, da smo se preselili nazaj v mesto, je takoj kontaktiral mojo mamo. Dobila sta se in se pogovorila o vsem, kar se je zgodilo. Tako sta se sestajala vsak petek zvečer. Nekega dne pa sta se sprla in njuni sestanki so se končali. Od takrat naprej je živel v konstantnem strahu pred mafijo. Ni spal, ni jedel, zašel je v depresijo...Dolgo je potreboval, da se je izvlekel iz tega. Ko pa se je, pa to ni bilo povsem ozdravljeno. Posledično je bil tako zagrenjen med poučevanjem. Zdaj, ko ve, da je mama daleč stran, je malo bolj umirjen. Rabil bo še čas, da se navadi, potem pa bo lahko spet na novo zaživel." o uau...vedno sem ga tako sovražila, pa sploh nisem vedela, kaj vse je prestal, ampak zdaj me je bolj skrbelo za Matta kot pa za sebe, "Ou...sploh nevem kaj naj rečem. A si ti uredu?" "Jah, veliko informacij za en dan je bilo. Bom že predelal enkrat. Kaj pa ti? A komaj čakaš na prvi trening s Svetlano?" O mater točno!!! Skoraj sem pozabila. Okej imam čas do 4-ih. "O hvala Matt! Če me zdaj ne bi spomnil, bi pozabila." "Ja za to pa sem tu ane." Dala sem mu lubčka na ličko in se obrnila, da bi šla do pristanišča, ampak me je ga. Svetlana prehitela. Pred mano je čakal črn avto in sopotnikovo okno se je počasi spustilo. Videla se je lahko le glava plešastega moškega s stekleno-modrimi očmi. Nekako me je spomnil na jajce. "Alana in Matt?" pogledala sem Matta. Primil me je za roko in hodil malce pred mano, za vsak slučaj. Vidite otroci. Temu pa jaz pravim ljubezen. "Ja midva sva? Kdo ste vi?" "Gospa Svetlana me pošilja po vaju." Matt se je obrnil proti meni, "Naju? Alana a nimaš samo ti treninga?" "Ja? To je čudno. Mogoče je kaj izvedela od tvoje mame." "Dvomim." "No ali bosta samo stala tam ali bosta šla?" "Aja ja pardon." Usedla sva se na zadnja sedeža in gospod jajc naju je odpeljal do pristanišča.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 12, 2021 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

OnWhere stories live. Discover now