22.

495 23 15
                                    

Ob teh besedah se mi ne zaletelo v grlu.
"Ahm ahm" zakašljala sem. To je bil pa šok. To pojasni veliko stvari. Mattovo "punco" in njegove pomembne sestanke.
"Alana a je vse uredu?"
Ne g. Cavacco ni. Ta vaša novička me je šokirala in skoraj ubila.
"Mm ja vse je super. Samo nisem pričakovala takšnega odgovora haha."
"O pa mislil sem, da veš. Glede na to, da Matt neprestano govori o tebi. Kot sem rekel poroka je njegova odločitev a mi bi bila v veliko pomoč."
Čakaj čakaj čakaj. Dej prevrti malo nazaj. Matt govori o meni? Mislim ja kdo nebi ampak Matt?? Hmmm. Moja raziskava bo trajala malce dlje kot sem pa mislila.
"O...ne nisem vedela haha."
Ravno takrat sta skozi vrata stopila Julija in Matt. Pfff ko vsaj ne bi bila tako lepa bi mi bilo lažje.
"Ooo Julietta moja. Pridi spoznaj Alano. Ubistvu ne pojdite vi trije za sebe, mi odrasli pa se bomo pogovorili. Izvoli principessa moja 100$. Kupi si nekaj lepega."
"Hvala ati."
Ne dobro je. Njen glas je hujši. To pojasni zakaj sta se tako hitro vrnila. Matt je ni mogel več poslušati. Haha tudi tale govori skoz nos.

Z Mattom in Julijo smo se odpravili v drugo dnevno sobo. Ja hiša je precej velika. Zdaj vem zakaj. Malo še pa bom odkrila kakšno skladišče kokaina ali pa kaj takega.
"Torej Slana"
Kako prosim? Eno je, da prideš sem in se zapleteš z Mattom. Drugo pa je, da me pokličeš Slana. Tako so me klicali v osnovni šoli, ko so se želeli norčevati iz mene. Zdaj pa sem malo bolj samozavestna, tako da Julija pazi se zdaj.
"Ahah malo si se zmotila. Alana je."
"Mm ne prepričana sem, da je Slana." Ob tem se je zlovešče nasmehnila. Ohohoho samo počakaj, da se Matt vrne iz kopalnice.
Ko že govorimo o njem. Evo ga.
"Matty! Alana se norčuje iz mene."
Kajjj! Jazzz? To je to. G. Cavacco vaša hčerka bo imela plave senčke za en lep čas.
Z roko sem se že nagnila k njenemu obrazu a me je ustavila Mattova roka. Ughh ta močna roka, ki me je prej objemala okoli monih bokov me zdaj ustavlja.
"Alana kaj pa počneš?"
"O točno tebe ni bilo. Daj da ti razložim. Tale tvoja bodoča žena me je 'ponesreči' poklicala Slana ane. In sem jo pač popravila, da ne da sem Alana. Pa je rekla ne prepričana sem, da je Slana. In js ne govorim dvakrat isto."
Stala sem pred njim smrtno resna s prekrižanimi rokami. Vedela sem, da bo moral stopiti na njeno stran zaradi vse te družinske drame, kar je popolnoma uredu. Zase lahko poskrbim tudi sama.
"Glej Alana, ni me bilo tu, da bi vedel, kaj se je zgodilo. Zato prosim nehajta s tem."
O no to pa je šlo uredu. Ampak atijeva punčka ni imela dovolj.
"Ampak Matty. Ona je začela."
Ooo ne nemorem je več poslušati. Oglaša se kot igračka za psa. I'm out of  here. Tako pa sem šla stran v sobo, kjer je varno.
Ko sem hodila mimo dnevne sobe številka 1, je g. Cavacco namignil v mojo smer in vsi so se obrnili k meni potem pa nazaj k njemu. Tudi s tem se ne mislim ukvarjati zdaj. Samo v svojo toplo posteljo bi šla.

Čez kakšno uro so se Italijani končno odpravili. Matt je vmes kakšnih 15-krat šel v kopalnico. Zgleda, da je bil to edini način, da se reši tiste tečnobe.

Sama sem bila še nekaj sekund, ko se je Tracy zadrla:
"Alana ljubica a si lačna?! Palačinke pečem a prideš dol?!"
Ooo Tracy pa ve kako me zvabit iz postelje.
"Jaaa takoj bom spodaj!"
Tako. Zdaj ko so se oni pobrali, se lahko oblečem v pižamo.
Tok tok
Pa kdo spet trka na vrata.
"Ej rekla sem da pridem samo...sekundo"
Matt je bil. Tudi on je imel oblečeno svojo "pižamo". Pa saj nima samo te trenerke.
"Kaj delaš tu?"
"Hotel sem se opravičit. Za to, da ti nisem vrjel in da ti nisem prej povedal za Julijo."
"Pa saj razumem. Vsi ste vpleteni v to in moraš nardit to za to, ds poboljšaš stvari."
"Ne Alana. Samo poslabšal bi jih. Ni tako preprosto."
Usedel se je na posteljo zraven mene, potem pa se je ulegel na hrbet in svojo glavo položil na moje noge.
"Najraje bi ostal tak. Za cel čas. Tako s tabo."
Kaj pa zdaj to? Matty se je raznežil?
"Lahko mi poveš. Mislim, vedno sm tu."
"Saj to je to. Ti ne boš vedno tu. Rekla si da boš šla."
Toliko žalosti je bilo na njegovem licu. Res se ni hecal.
"Matt...to sem rekla iz jeze. Itak da bom ostala tu. Ampak ja. Bo prišel čas, ko bom morala it domov. Ne obremenjuj se zdaj s tem."
"Hvala Alana. Moral bi biti boljši do tebe. Ne bi te smel tako zavračati. Res si mi prirasla k srcu in če mene vprašaš bi se raje poročil s tabo zdaj, kot pa s tisto pasjo igračko čez 10 let. Tisto je bla super fora drugače."
"O hvala."
"Nikaj. Alana a te lahko nekaj vprašam?"
"Ja kamot."
"A lahko spim tu danes?"
Wow...amm tega pa nisem pričakovala. Tako ranljiv je. V njem je več bolečine kot jo zdaj kaže. Z vsem kar se dogaja zdaj ima zadaj še veliko več stvari. Imela sem občutek, da ga moram zaščititi. Nisem znala razložit kako, ampak sem in zato sem mu rekla da lahko ostane.
"Amm..ja mislim, da ne bi bilo problemov."
Ves čas sem ga božala po laseh. Bili so kot ogenj. Njegove oči pa kot led. Čudna a zelo lepa kombinacija. Postajal je zaspan. Večerjo sva kar preskočila. Ulegla sva se na posteljo. Nekaj časa sem še razmišljala o tem, ali je vse to kar se dogaja resnično. Ker če je, nočem da se konča.
Tako sva ležala približno 10 minut. Potem me se je obrnil k meni in me objel. Stisnil me je tako blizu k sebi, da sem že težko dihala. Ni mi bilo mar. Bila sem z njim in počutila sem se varno. Nisem vedela, da so te njegove močne roke sposobne tako nežnih dotikov.
Poljubil me je na čelo in rekel:
"Veliko mi pomeniš Alana. Nevem če se tega zavedaš. Ti si moja šibka točka. Če bi ti kdo kaj storil si ne bi oprostil tega. Nevem kako bova uspela, ampak nekaj bova pogruntala, obljubim."

OnWhere stories live. Discover now