21.fejezet

145 8 0
                                    

- Biztos, hogy nem okozunk problémát?- kérdezte Neji másodjára Shikamarutól.
- Persze, hogy nem. Kellemetlen lenne, ha elmennétek... Shikadainak is végre van egy vele nagyjából egyidős "játszótársa", szóval maradjatok itt, amíg csak akartok.- mondta Shikamaru, mikor az emeletről egy gyerek tűnt fel. Lassan tette egyik lábát a másik után, majd szép lassan lejutott.
- Shikadai!- szólt rá Shikamaru. A fiú törülközőbe csavarva totyogott oda hozzá. Pár perc se telt el, mikor Kiba egy másik, alaposan megmosdatott fiúval lépcsőzött le. Naraku végig Kiba ujjait fogta, amíg oda nem értek Nejihez. Neji hálásan nézett Kibára, amiért kirázta Narakuból az utolsó szem homokot is.
- Mama...- mondta Naraku halkan, kezeivel Neji felé nyúlva. Neji persze fel is vette az ölébe. A fiú alig fészkelődott, azonnal becsukta a szemeit és el is aludt.
- Bárcsak Shikadait is ilyen könnyen le lehetne fektetni.- nézte vágyakozva Kiba a mélyen alvó Narakut.
- Neji.- szólította meg Temari a fiút, majd azonnal oda is lépett hozzá.- Neji?- Neji nem válaszolt. Szemei csukva voltak.
- Minden rendben?- kérdezte Shikamaru.
- Persze, csak hosszú utunk volt.- válaszolta Temari.- Ha nem baj, mi most...
- Gyertek erre, megmutatom hol tudtok aludni.- mondta Kiba, majd elindult fölfelé a lépcsőn, nyomában az Akamaru hátán kapaszkodó Shikadaijal.

Persze másnap a Nara ház egy elég nagy csapattal nézett szembe. Mikor páran megtudták, hogy Neji itt van, kora hajnalban jöttek át. Sai Inoval csengetett be, azután Choji, Sakura, a váratlanul felbukkanó Sasuke társaságában, aztán jött még Naruto, a már sárgadinnye méretű hassal rendelkező Hinata, Tsunade-sama, Shino és Tenten, Rock Lee, Gai-sensei, Iruka-sensei és még Hatake Kakashi is. Végül a Hyuga család feje is felbukkant.
- Kellemetlen, de miért mindig a mi házunk a megbeszélés színhelye?- kérdezte fejét vakarva Shikamaru.
- Mert tágas és szép!- vágta rá Ino, majd Shikadaival az ölében huppant le a kanapéra Sai mellé.
Naraku Neji lábánál ácsorogva nézte a tömeget. Félénken bújt el Neji mögé, hátha úgy nem veszik észre. Neji viszont épp a Hokage jelenlegi megtestesítőjével, Hatake Kakashival és Tsunadéval beszélgetett.
- Többnyire ezért jöttem Konohába, mert, ha már itt születtem, akkor személyesen fogom kézbesíteni.- nyújtott át egy díszes borítékot a Hokagénak. Kakashi lassan bontotta ki, majd olvasta el. Szemei kerekre nyíltak, majd szótlanul nézett Nejire.
- A fiatalság legyen vele, bárki is legyen az!- mutatta fel hüvelykujját Gai, mert valahogy elolvasta a levelet Kakashi mögül.
- Add már ide!- szedte ki a levelet a ledöbbent Hokage kezéből Tsunade, majd sebesen olvasni kezdte. Mindenki rájuk figyelt, mire Tsunade már másodszor kezdte el olvasni, de úgy, hogy mindenki hallja.

- Hokage, kérem fogadja részvétemet a konohai áldozatokért és, bár tudom, nem igen álltak még lábra a háború óta, szeretném megkérni önt és mindenkit, aki ismeri Hyuga Nejit, hogy legyenek szívesek ellátogatni Sunagakuréba. Én, a Kazekage személyesen is kérem ezen levélen keresztül Hokage, hogy mindenképp jöjjön el, ugyanis leendő élettársam Konohából származik.
Köszönettel, az Ötödik Kazekage.

A hirtelen beállt csöndet a fiatalok éljenzése törte meg, amit Tsunade és Kakashi egyeltalán nem értett. Gai is értetlenül nézett körbe.
- Igaz is, Tsunade-sama, Gai-sensei és Hokage. Maguk nem is tudják, miért hagytam el Konohát.- monda Neji, míg fia Kiba ölébe mászott biztonságot keresve.- Akkoriban Gaara megkérte a kezemet.

A Hyugák gyöngyszeme (-az első Homokrejteki Byakugan)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang