13.fejezet

146 9 0
                                    

Kiba Shikamaru mellett lépett az orvosi sátrak közé. Mindenkire ráfért volna egy alapos pihenés, amire valószínűleg hamarosan sor is kerül. Kiba fél szemmel vette észre a többi Kagéval beszélgető Gaarat, akinél volt valami fura kis fehér csomag. Ahogy a Kazekage nyugodt arcát nézte, eszébe jutott Neji. Összeszorította a fogait. Ha tényleg igazat mondott Neji, akkor a Kazekagénak nem kellene ilyen nyugodtnak lennie. Vagy... nem is tud semmiről? Hirtelen viszont Akamaru megtorpant.
- Mi az, Akamaru?- kérdezte Kiba, mire Shikamaru is a kutya felé fordult. A mögöttük haladó Hinata és Shino is érdeklődve nézett fel. A nagy fehér kutya levegőbe szagolt, majd hihetetlen gyorsasággal szaladni kezdett.
- Hé, Akamaru!- futott utána Kiba, majd Shikamaru és Hinatáék is követték. Végül a kutya egy nagyobb sátor ajtaja előtt állt meg, ahonnan épp ebben a pillanatban lépett ki Sakura.
- Sakura! Ki van a bent?- kérdezte Kiba. A kutyája nyugtalanul ült le az ajtóban.
- A Kazekage megtiltotta, hogy bárki is bemenjen,... de gyertek nyugodtan. Csak maradjatok csöndben és nem mehettek át az elválasztón.- mondta a lány, majd elállt az ajtóból.

- Neji-niisan....- kapta szája elé a kezét Hinata.
- Neji...- rendesen a torkukra fagyott a levegő. Neji ott feküdt az asztalon, felsőtestét kötések és kisebb érzékelő korongok fedték. Bár élt, de az állapota egyszerűen ilyesztő volt. Alig egy percig álltak ott szótlanul, mikor az egyik gépezet fülsértően felvisított. Neji eszméletlen teste görcsösen feszült meg. Sakura azonnal ott is termett, majd próbált rájönni, mi is okozta ezt.
- Valaki szóljon a Hokagénak!- szólt hozzájuk, miközben eltávolította a kötéseket Neji felsőtestéről.
Shino eszmélt fel leghamarabb és azon nyomban el is hagyta a sátrat. Nagyon sietett, mert alig pár másodperccel később a Hokage és a Kazekage is Nejit vette körbe. Temari az ajtóhoz közel álló Kiba mellett állt. A Kazekage egy pillanatra odalépett hozzá.
- Kérlek vigyázz rá...- mondta, majd a kis fehér csomagot a lány kezébe nyomta. Azonnal leült Neji mellé és el sem engedte a kezét, amíg a Hokage felkutatta a probléma forrását és tett is ellene.
  Neji lélegeztetőgépre kötve, továbbra is kis tapadókorongok által megfigyelve pihent a sátorban. Hinata már elment, hogy apját is ellássa a Nejivel kapcsolatos információkkal. Shino és Shikamaru pedig segítettek a sátrak összeszedésében.

A Negyedik Shinobi Háború végleg véget ért.

  Bár súlyos veszteségek mindenhol voltak, a túlélők szoros kötelékeket és barátságokat építettek ki ez alatt az idő alatt nem számított, hogy eredetileg milyen távol is élnek egymástól.

  Kiba csöndben ült a sátor elválasztott részén. A Kazekage még most is Neji mellett ült, míg Temari továbbra is a törékeny fehér csomagot tartotta a kezében....

A Hyugák gyöngyszeme (-az első Homokrejteki Byakugan)Where stories live. Discover now