19.fejezet

135 7 0
                                    

Ino idegesen kopogott a Nara ház ajtaján, de ezúttal egyedül. Mivel nem találta a házában Sakurát, egyértelműen ide jött. Nem kellet sokat várnia, hogy az említett lány megjelenjen az ajtóban.
- Ino? Szia...- ásított egyet Sakura, mire Ino mondhatni morcosan engedte be magát a házba. A nappaliban viszont elég új látvány fogadta. Shikamaru a kanapén ült. Szemei karikásak voltak. Karjaiban pedig egy ma született gyerek nézett ki a fejéből.
- Sakura?- nyögte döbbenten. Nem hitte, hogy ilyen hamar bekövetkezik az, amiről Sakura mondott nekik pár dolgot.
- Igen?- kérdezte a rózsaszín.- Ja, hát amint látod egy elég türelmetlen gyerek bujkált Kiba hasában. És mivel Kiba hirtelen nagyon boldog lett, ez a kis kölyök is tudni akarta mi az oka...
- Miért lett boldog Kiba?- kérdezte halkan Ino.
- Öhm...- nézett félre Sakura, majd folytatta.- Shikamaru...
- Megkérte a kezét, ha lehet így fogalmazni.- szakította félbe Sakurát Shikamaru. A kezeiben tartott gyerek egyetértésképp nevette el magát.- Én kijelentettem, hogy el fogom venni.
- Oh...- sóhajtott Ino. Annyira gyorsan haladt a két fiú a párkapcsolattal, bár két éve együtt voltak, szóval érthető. Neki is ez volt a vágya. Hogy Sai végre kinyögje ezt a mondatot... kicsit Saisabban. Ki nem gondolta volna, hogy Sakura is ezt várja Sasukétól és Hinata is Narutótól. Na meg Tenten is... Shinótól.

Shikamaru nem nagyon értette, hogy is jött össze ez a kis találkozó. Sakura és Ino áthívta a Nara otthonába Hinatát, Tentent, Sait és Shinot.
- Azt még értem, hogy itt akartok kupaktanácsot tartani....- nézte Shikamaru a nappaliban helyet foglalt váratlan vendégeket.- Kellemetlen, de ez nem túlzás egy kicsit?
- Ugyan, Shikamaru!- legyintett Ino.- Egy idő után úgyis kiderült volna!
- Akamaru gyere sétálni.- hagyta el a helységet Shikamaru, nyomában a kutyával. Mivel a fia szerencsére éppen csak elaludt, remélte, hogy nem keltik fel Inoék.
Egyszer körbejárta Konoha területét, aztán visszament az otthonába.

- Kellemetlen....- mondta maga elé, mikor Sakura és Shino kivételével mindenkit a nappaliban talált.
- Visszajöttél, Shikamaru?- kérdezte őt észrevéve Hinata, aki egy babaruhákba öltöztetett, rendesen bepelenkázott kisfiút tartott a kezében.
- Mondd csak, mi a neve?- kérdezte Hinata, miközben a kisfiú lelkesen szorongatta az ujjait.
- Nincs.
- Mi?
- Azt mondtam, nincs! Ez kellemetlen, de Kiba még mindig nem ébredt fel!!- Shikamaru nagyon dühös és feszült volt. Hinata sosem látta ilyennek, ahogy egyikőjük sem. Hinata kedvesen tette le a gyereket a kanapéra, akinek a hirtelen hangerőtől lefelé görbült a szája.
- A-azt hiszem én inkább hazamegyek...- mondta halkan, miközben kiosont a szobából. Ino aggodalmasan nézett utána. Végül Tenten volt az, aki Hinata után szaladt.
- Shikamaru nagyon rossz hangulatban van, Ino, menjünk mi is.- fogta meg a lány kezét Sai, majd ők is távoztak.

Shikamaru nagyot sóhajtva ült le az egyik fotelbe, időközben ölbe véve az egy napos babát. Akamaru gyengéden megszimatolta a baba lábait, aki erre nagyot kacagott. Kis kezeivel Akamaru fejét fogdosta, miközben lelkesen gügyögött neki. Shikamaru kicsit fáradt mosolyra húzta a száját, mikor a kicsi nagy, sötétbarnás fekete szemeivel nézett rá elégedetten nevetgélve.

A Hyugák gyöngyszeme (-az első Homokrejteki Byakugan)Where stories live. Discover now