9.fejezet

173 14 0
                                    

Napok teltek el az Ötödik Kazekage kinevezése óta. Az eddig jól teljesítő Kazekage pedig lassacskán elindult Konoha felé. Minden másik Kage így tett. Egyértelmű volt, hogy az Akatsuki hamarosan háborút fog kirobbantani, de nem is akármilyent.

Négy alak közeledett a viharos szélben a barlang felé. Akamaru ugatással jelezte, hogy ismerősök és nem ellenesség az. Shikamaru kint állt a barlang bejáratánál, míg Kiba beljebb a tűz mellett unta magát. Meg kell várniuk, hogy elüljön a vihar, majd folytatni az utat Konohagakure felé.
- Szóval végre előkerült a kószáló Kazekage?- kérdezte kicsit gúnyosan Shikamaru. Temari persze azonnal visszavágott, még ha Shikamaru csak szórakozásból is csinálta.
- Nem mintha ti nem futottatok volna a szerencsejáték-mániás Hokagétok után!- vetette oda, mire Shikamaru inkább befejezte a beszélgetést és beengedte az érkezetteket a barlangba.
- Kellemetlen...- motyogta maga elé a fiú, miközben mind letelepedtek.
- Innentől mennyi az idő Konoháig?- tett föl egy alapvető kérdést Kankuro, hogy kicsit oldja a nővére által generált feszültséget.
- Ha jól haladunk akkor két-három nap.- mondta Shikamaru a tűzbe bámulva.- Rossz esetben megtámadnak és sosem érünk oda. Vagy csak túl későn.
- Shikamaru!- szólt rá Kiba Akamaru fehér bundájával körbeölelve a fiúra.- Ne legyél már ennyire fárasztóan negatív...
- Persze, persze...- sóhajtott Shikamaru, majd alaposan végignézett a Kazekagén és kísérőin. Gaara teljesen ugyanolyan volt, mint azelőtt. Temari máshogy fogta fel a haját. Kankuro sem változott sokat. Viszont a negyedik tag... maszkot viselt és egyeltalán nem volt ismerős neki.
- Ő ki?- kérdezte, talán kicsit tiszteletlenül a Kazekagétól, mire Temari a tekintetével nyársalta fel.
- Hogy is fogalmazzak... egy számomra kifejezetten fontos személy.- jelentette ki Gaara, mire a mellette ülő mintha kicsit döbbenten rezzent volna össze és nézett volna rá a maszk mögül, de Gaara már lezártnak tekintette a témát. Shikamaru is annyiban hagyta. Elvégre ha most képesek jól kipihenni magukat, akkor lehet, hogy sikerült hamarabb Avarrejtekbe érniük.

A Hyugák gyöngyszeme (-az első Homokrejteki Byakugan)Where stories live. Discover now