15.fejezet

161 9 2
                                    

Kiba óvatosan lépett be a kórházba. Jelenleg senki sem volt a folyosókon. Csöndesen osont végig a kórtermek előtt, majd nyitott be Nejihez. Kicsit egyedül érezte magát, elvégre Akamaru nem jöhetett vele a kórház falai közé. A szobában egy széken ülve aludt a Kazekage által hátrahagyott testőr, azaz Temari. Gaara napokig maradt Konohában, de a falujának is nagy szüksége volt rá. Kankuroval ment vissza Sunagakuréba.
Kiba most először látta azt, ami eddig is furdalta az oldalát. Neji mellett egy kisebb inkubátorban egy aprócska, vöröses hajú kisbaba feküdt. Imádnivaló volt, ahogy türkizes szemeivel nézelődik, majd saját kezét látva halkan gügyögni kezd. Kiba mosolyogva nézte a kalimpáló csöppséget. Alig várta, hogy ő is világra hozzon egy gyönyörű kisbabát.
- Aranyos, nem igaz?- hallotta meg a suttogó hangot. Amint odafordult, Neji erőtlenül mosolygó arcával találta magát szemben. A Hyuga könnyes szemmel nézett a mellette gügyögő gyermekre. Fél kezével lassan nyúlt be az inkubátor oldalán. Kiba szeme sarkában örömkönnyek jelentek meg, mikor a kicsike teremtés játszadozva ragadta meg Neji vékony ujjait.

  Sakura váratlanul rontott be a terembe. Az egyik távolsági érzékelőt magánál tartotta, ezért kapott jeleket Neji állapotáról. Ijedtsége azon nyomban egy nagy, megkönnyebbült sóhajjal távozott, mikor a még gyenge Nejit látta, ahogy az aprócska kisfiúval játszik. Lassan ő is elmosolyodott.
- Végre felébredtél...- mondta halkan, mire Neji szelíden nézett vissza rá.

Hinata azonnal a kórház felé sietett, amint megkapta a hírt Neji ébredéséről. Mire odaért, már a szobában tartózkodott Choji, Ino, Shino, Sai, Tenten, Temari és persze Sakura. Neji az ágy szélén ült, miközben Sakura még egyszer alaposan megvizsgálta a majdnem teljesen eltűnt sebhelyeket.
- Teljesen jól vagy!- jelentette ki boldogan, majd hozzátette.- Bár nem ártana alaposan jóllaknod.
Hát igen, Neji teste mindent arra fordított, hogy regenerálódjon, így jelenleg a fiú szó szerint olyan volt mint egy csontváz. Bordái kilátszottak. Minden csontját látni lehetett, míg bőre továbbra is elég fakó volt.

Az aznapi program egyértelmű volt a kis csapat számára.

Elmenni Nejivel enni.

Chojinak volt leginkább ínyére a dolog, de az étkezés hallatán Neji hasa is kifejezetten nagyot kordult.
Az Ichiraku frissen felújított éttermében telepedtek le, majd jó nagy adatokat kértek maguknak. Bár szinte biztos volt, hogy Choji minden tányérból kapni fog. Neji jobb oldalát végig Temari foglalta el, de ő is felengedett a konohaiak barátságos társaságában.

A fenséges ebéd után visszaindultak a kórház felé, nehogy Sakura mérges legyen, mert nem hagyják pihenni a páciensét. Út közben összefutottak a Hyuga klán fejével, akivel Neji négyszemközt akart váltani pár szót. Látszott, hogy a kettőjük viszonya sokat javult, mert az idősebb Hyuga figyelmesen vegighallgatta a fiút, majd mindent értően bólintott és megveregette a vállát.

A Hyugák gyöngyszeme (-az első Homokrejteki Byakugan)Where stories live. Discover now