10

18.7K 596 17
                                    

Sabah kalktığımda her tarafım ağrıyordu.Güzelce bir duşaldıktan sonra kırmızı bir elbise giydim.Altınada güzel bir topuklu ayakkabı.Yüzümü de peçeyle örttükten sonra aşağı indim.Herkes sofradaydı.Annem

-"Kızım siz tek gidin olur mu?"

-"Hayır anne sen de gel ben istemiyorum tek başıma gitmek."

-"Kızım artık o senin kocan olacak ona alışmalısın düğünün olacak sonuçta."

-"Ama anne.."

-"Annesi falan yok bu işin."

-"Tamam"dedim ve sessizlik içinde kahvaltımızı yaptık.O sırada biri dış kapıyı çaldı.Fatma teyze kapıyı açtı.Fatma teyze hizmetlilerin başı gibiydi.Kapı açıldıktan sonra içeri   Adar öküzü girdi.Üzerine beyaz bir tişört ve kahverengi deri ceket giymişti.Masaya doğru yaklaştı babamın ve annemin elini öptü.Yekta ile de tokalaştı.Babama

-"Babacığım biz çıksak iyi olur."

-"Oğlum bir şeyler yeseydin?"dedi.Babam.Benim babam oğlum mu demişti?Allahım ya noluyor aileme.

-"Yok babacığım ben yedim merak etmeyin.Malum işimiz yoğun."

-"Tamam o zaman haydi gidin "dedi.Hiç Yezda yemeğini yedi mi gitmek istiyor mu sormadılar bile hiç bir şeyi sormadıkları gibi.Sonra benim önden ilerlememi bekledi.Hızla arabaya bindim ve kapıyı sert bir şekilde örttüm.

-"Yine neye sinirlendin?"dedi.

-"Belki ben doymadım neden kalktık."

-"İyi kalkmasaydın"dedi o da sinirle.

-"Oldu bitti olmadan düşünülecekti."dedim o sırada müziğin sesini son ses açtı.Bende kafamı dışarı çevirdim bu nedir ya bir düzgün davranamıyor bana.İnsan değil bu yemin ederim tescillenmiş salak.

Çarşıya geldiğimizde aşağı indim.O sırada elimi tuttu ben elini sert bir şekilde ittim.

-"Benim elimi tutmaya nasıl cesaret edersin."

-"Sana mı sorcam"

-"Afedersin ama manyak mısın ya el benim tabiki bana da soracaksın."

-"Benim olan bir şeyi sorupta kullanmak ters geliyor soramam kusura bakma."dedi.Ben ne diyeceğimi bilemedim.Sinir olmuştum ve tekrar tuttu.Bende geri ittim elini.

-"İyi kendin bilirsin güzelim.Elini tutmadığımda neler oluyor gör ?"dedi beyefendimiz gerine gerine yürümeye başladı.Ve önden gidiyordu.Birkaç kız buna baktı diye bir tarafları Nİrvana yapmıştı.Tamam kızlar bakmadı sadece bildiğiniz yedi bitirdi.O sırada bende etrafıma bakıyordum birkaç çocuk geldi ve önümde durdu.

-"Allahım gözlere bak gözlerine düşüp boğulmayı isterim güzelim."dedi.Ben utancımdan morarmıştım.Çok kötüydüm şuan.Çocuk elini peçeme atmıştı ki kırılma sesi gelmişti.Gerçekten de çıt diye ses çıkmıştı.

-"Senin ben yedi sülaleni..."diye bir başladı bugünlük bütün küfür kotamı doldurmuş bulundum böylece.

-"Abi bırak yemin ediyorum sana ait lduğunu bilmiyordum."dedi.

-"Bir daha milletin karısına kızına sarkmayacaksınız.Benim ya da değil senin de annen var düşünerek hareket et."dedi hala elini tutuyordu çocuğun ve çocuk acıdan iyice çığlık atmaya başlamıştı.

-"Çocuğun elini bırak artık sanki sen de onlar gibideğilsin.Namus bekçisi gibi davranmayı kes.Hepiniz aynı boksunuz."dedim ve hızla yürümeye başladım.

Arkadaşlar kısa bir bölüm oldu ama kusura bakmayın yazarınız dersaneden yeni geldi veçok yorgun ıslak köpek yavruları gibi bu arada multimedia da Yezda ve elbisesi var umarım beğenmişsinizdir:D

BİR PEÇEN İÇİN DÜNYAYI YAKARIMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin