6

23.8K 829 20
                                    

Odada o yatağa uzanmış ben ayakta bir sağa bir sola yürüyordum.İkimiz de susuyorduk.Neden böyleydik bilemiyorum.Susmaktan nefret ediyordum en azından iki çift laf etmem gerek.Tam bir şey söyleyecektim ki benden önce atıldı.

-"Eline noldu senin?"

-"Bir şey olmadı gereksiz bir sıyrık sadece hem sen kendi haline bak nerden bilebilirdim ki alerjin olduğunu.Benim yüzümden ölecektin."

-"Eline ne oldu?Sözümü tekrarlatma gel bakacağım.Bu hafif bir sıyrık değil.Bu arada önemli bir şey değil alıştım."

-"Ya bir şey yok anlatamıyor muyum yoksa sen mi anlamıyorsun?"dedim

-"İlla benim kalkmam gerekecek değil mi?"dedi ve her şey o kadar hızlı oldu ki...Benim kolumdan tuttu ve yatağa yatırdı bacaklarımın üzerine oturmuştu bu yüzden kımıldayamıyordum.Ellerimi de tutunca tam olmuştu.Elimde ki sargı bezini çıkarmıştı.Çok yakındık.Bu olmamalıydı.Ne yapmaya çalışıyordu anlayamıyorum.

-"Sen naptığını zannediyorsun.Kalk üzerimden çabuk"dedim sert bir şekilde.Gözleri elimden yüzüme kaydı.

-"Alışmalısın.Sonuçta karım olacaksın.Bu arada asıl sen ne yapmaya çalışıyosun açıklar mısın derdin ne senin ?Niye dikkat etmiyorsun."diye bağırdı.

-"Bağır bağır da herkes duysun gerizekalı.Aferin zaten her şey güzeldi iyice güzelleşir.Ve senin düşündüğün  gibi bir evlilik olmayacak."Üstümden kalktı bana baktı.Beni de ayağı kaldırdı kolumu tuttu sertçe.

-"Bana gerizekalı deme bir daha.Bir kere uyarıyorum seni ikinciye sonuçlarına katlanırsın.Tamam senin istediğin gibi bir evlilik olsun ama sen bana aitsin sana o şekilde dokunmam istemezsen ama kesinlikle bu bana ait olduğunu değiştirmez çünkü bu peçenin altındakini sadece ben biliyorum anlıyor musun beni."dedi ve yüzümdekipeçeyi çekip yatağa attı.

-"Sen ne yaptığını zannediyorsun.Bıktım bu saçmalıktan kendimi öldüreceğim anlıyor musun ?Keşke bileğimi kesseydim."

-"İntihar etmeye kalkışacağını biliyodrum nolur yapma bunu tekrar etme  tamam istediğini yap nefret et benden ama yapma kendine zarar verme."dedi ve beni gözleri yaşlı bir halde bırakıp aşağıya indi.Bende kendimi toparlayıp peçemi takıp aşağıya indim.Bana hiç bakmadı kafasını bile çevirmedi.Bu benim işime geliyordu doğrusu.

-"Yezda haftaya yapmaya karar verdik kızım."dedi Neşe teyze.

-"Siz ne derseniz kabulümdür Neşe tey..Anne."

-"Hazırlıklarını yapsan iyi edersin kızım."dedi.Bende başımla onayladım ve Kazım Ağa

-"Biz de kalksak iyi olur geç oldu dünür."

-"Selametle Kazım Ağa"dedi babam.Herkes ayaklandı.Herkes birbirini öpüyordu.O sırada önümde bir beden durdu.Bu tam tahmin ettiğim gibi katıksız öküzdü bu.Bana sarılacağını ya da dün ki gibi olacağını düşünürken sert bir şekilde gözüme baktı ve arkasını dönüp gitti o sırada Aras geldi ve

-"Yenge Abim çok sinirlenmiş.Bir şey yapmalısın kendine ya da bir zarar vermesin."dedi.Bende omuz silktim.O sırada Afşın geldi.

-"Yenge Aras haklı gidip baksan konuşsan iyi olur eve gidince bize de kan kusturur bu."Hah! Tam oldu şimdi bir de bu gerizekalının arkasını toplamadığım kalmıştı evet o da oldu.Ben yine omuz silkcektim ki Aras ve Afşın öyle bir baktılar ki çocuktan farksızlardı evet genç bir delikanlı olabilirlerdi ama yüzlerinde çocuk masumiyeti vardı.

-"Tamam ama sadece sizin için kendini bir şey zannetmesin abiniz."dedim ki o sırada biri bağırdı .

-"Ne konuşup duruyorsunuz gelmeyi düşünmüyorsunuz herhalde.O zaman sizi burda bırakalım madem birbirinizi de sevmeye başlamışsınız."dedi Adar tripli bir şekilde.

-"Sen ne karışıyorsun ki avluya çık seninle önemli bir şey konuşmak istiyorum."dedim bana bakmadan arkasını döndü ve avluya doğru yürümeye başladı.Ben kendimi kaptırıp yere bakarak yürüdüğüm için dağ gibi bir bedene çarpıp geriye sendelerken beni tuttu.Beni incelemeye başladı ve 

-"Eeee ne diyeceksin bırak da eve gidelim artık."dedi boş boş.

-"Seni tutmak isteyen yok zaten.Eve gittiğinde ne kendine ne bir başkasına zarar vereceksin.Özellikle ruhsal."dedim.

-"Beni önemsediğini bilmiyordum küçük hanım.Bu sanırım Adar'ın hoşuna gitti."dedi.

-"Sen hayal kurmaya devam et.Afşın ve Aras için diyorum kimseye zarar verme kimse senin benim yüzümden olan triplerine katlanmak zorunda değil.Kimseye zarar verme o yüzden anladın mı beni?"

-"Merak etme kimseye zarar verecek değilim.Kimseyede senin için trip atmam da sadece şunu söylemek istiyorum hani bana yukarıda gerizekalı demiştin ya ne uyumlu çift olduk Adar yuvarlanıp Yezda'yı bulmuş."

-"Sen bana gerizekalı mı demek istiyorsun?"

-"Ben öyle bir kelime kullanmadım Türkçe bu güzelim ne anlamak istiyorsa onu anlarmış insan."dedi ve yanağımdan öptü  ve piç gülüşü yapıp göz kırptı sonra da arkasını dönüp gitti.Avlu da kaldım elim ayağım sinirden zangır zangır titriyordu tamam hadi gidip uyuyayım en iyisi bu.Bu çocuk yüzünden daha ne kadar sinir krizleri geçireceğim merak ediyorum.

      Gece olmuştu.O yorgunlukla nasıl uyuduğumu bilmiyorum ama her tarafım ağrıyodu.Fakat talihsizlik şu ki gecenin yarısında telefonumun iğrenç zil sesiyle uyanmıştım.O sersemlikle telefonu açmıştım.

-"Yenge nolur yardım et.Abim sanırım elini parçaladı.Odaya kendini kilitledi basbas bağırıyor.Ve zil zurna sarhoş elinden bir kaza çıkacak.Kimse de karşı koymaya cesaret edemiyor.Tek sen ikna edersin lütfen yenge lütfen.Afşın birazdan seni evden alır."dedi.O sırada telefonun diğer hattından" Kendimi öldüreceğim allah kahretsin o bunu yapmadan ben öldüreceğim."Bu ses Adar'ın sesiydi.Aras haklı sanırım.

-"Tamam Aras ben hazırlanacağım.Geliyorum."dedim o sırada hattın diğer ucunda Adar Aras'a

-"Napıyosun sen lan kimi aradğını zannediyorsun  "dedi ve hat koptu.......

BİR PEÇEN İÇİN DÜNYAYI YAKARIMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin