5

24.5K 921 19
                                    

Elim kolum bağlanmış bir şekildeydim.Sabahı zor getirmiştim.Aynada kendime baktığımda tanınmayacak şekildeydim.Gözlerim şişmiş elim kesilmişti.Yerde ayna parçaları...Şimdi o hayat ile ölüm arasındaki kısa çizgi arasındaydım.Ölsem ne farkederdi ki.Elimde bir ayna parçası bileğimi kesip kesmeme arasına gidip geliyordum.Bunu yanına bırakamazdım ama Adar efendinin.Benim lanetimi üzerine yağdırmadan olmazdı.Elimi yüzümü yıkamıştım.Mor bir elbise giymiştim ve ona uygun peçe takmıştım.Odamı toplamıştım ki içeriye bir hizmetli girdi.

-"Yezda Hanım size yardım etmeye geldim."

-"Ne konuda canım?"

-"Makyajınız ve saçınız konusunda..." dedi ki o sırada gözü elime takıldı.Evet şimdi başlıyoruz.

-"Yezda Hanım size noldu eliniz..."

-"Yanlışlıkla boy aynasını düşürdüm.Kırıldı o da.Toplayımderken elim kesildi bundan babama ya da Yekta'ya bahsetmek yok tamam mı?"

-"O zaman ben hemen ilk yardım çantasını getireyim."dedi ve odadan çıktı.Yatağımın üzerine oturdum ve hizmetliyi bekledim.Sounda gelmişti.

-"Yezda Hanım bana elinizi uzatın."dedi.Bende uzatıp beklemeye başladım.Kızı incelediğimde benden bayağı küçüktü.Çok şirin ve tatlı bir kızdı.

-"Bana hanım deme abla dersen daha mutlu olurum.Adın ne bakim güzel gözlü kız?"

-"Safiye ,abla."

-"Ben sana Safir diyeceğim gözlerinde o renk nasılsa."

-"İstediğini de ablacığım.İşim bitti.Saçını yapalım."dedi ve işe koyuldu.

Bittiğinde gerçekten güzel olmuştu.Saçlarım kıvırcık bir şekilde omuzlarıma dökülüyordu.SAçıma mor tülü almaya yeltenirken Safir

-"Abla bunları giyme bal sarısını giy sana çok yakışır."dedi.

-"Tamam küçük hanım bu sefer istediğiniz olsun.Müsadenle ben bie elbisemi değişeyim."dedim.

Elibisemi değiştirdim.Peçe ve işlemeli saç tülümü de taktım saçıma altın sarısı bir uzun sallanan bir toka taktım.İşte tam olmuştum.Ve biraz da makyaj yapmıştım.O sırada babamın sesi konağı inletti.

-"Yezda geldiler aşağıya in çabuk!"

Derin  bir nefes aldım ve aşağıya indim.O sırada Adar  ve ailesi içeri girdi.Adar ve iki genç babmın elini öptü.Sonra herkes tokalaştıktan sonraben gittim Adar ayağa kalktı bana dödü ve 

-"Bu babam Yezda"dedi ve elini öptüm.

-"Bu da annem Neşe" dedi sonra gittim ve onun da elini öptüm Neşe teyze bana

-"Kızım seninle tanıştığıma çok memnun oldum."

-"Bende teyzeciğim."

-"Bana anne de kızım."dedi bende başımla onayladım sonra Adar yeşil gözlü sarışın bir çocuğun karşısına getirdi.

-"Bu Afşın.Yaşıtsınız"dedi.Afşın elini uzattı ve

-"Tanıştığıma çok memnun oldum"dedi 

-"Bende" dedim ve elini tuttum.Sonra beni esmer bir gencin yanına götürdü.

-"Bu da Aras iki tane kardeşim var bu da diğeri."dedi.Sonra onunla da tanıştıktan sonra annem 

-"Kızım kahveleri hazırla "dedi bende gittim ve kahve yapmaya başladım ortam çok gergindi.ADar'ın kahvesini kenara ayırdım ve karabiberi içine doldurdum.İlk başta misafirlerin kahvelerini dağıttım sonra da mutfağa tekrar gidip Adar'ın kahvesini getirdim.Bana gülümsüyordu.Kahveye elini uzatırken Adar'ın  elini titrediğini gördüm.Sonra gözlerini elime kaydırdı ve yüzü düştü.

Herkes kahvelerini yudumlarken Kazım Ağa babama doğru dönerek 

-"Allah'ın emri peygamberin kavliyle...."diyecekken Adar'ın yüzü kıpkırmızı gözleri fal taşı gibi açılmıştı ve kahvesini itirdiğini gördüm .Şu durumda bile gülme krizine gircektim.Adar öksürmeye başladı.İlk Kazım Ağa durdu sonra devam etti.

-"Kızınızı oğluma istiyorum "dedi.Babam da

-"Madem birbirlerini beğendiler vedim gitti."dedi.İşte benim öldüğüm andı.Başımı Adar A doğru çevirdiğimde hala öksürüyordu .Neden böyle olmuştu ki.Afşın su içirmiş ama geçmemişti.Aras yanıma geldi ve kulağıma

-"Yenge abimin kahvesine karabiber mi koydun "dedi.Başımı salladım ve Aras

-"Abimin alerjiisi var" demeye kalmadı Adar'ın nefesinin kesik kesik sesleri gelmeye başladı.Afşın'ı Adar'ın yanından ittim ve Adar'ın koluna girdim.Dışarı çıkardım.Su falan içirdim ve sırtını ovalamaya başladım.

-"Özür dilerim bilmiyordum."dedim.

-"Önemli değil geçti zaten."dedi.O sırada babam

-"Adar'ı yukarı odana çıkar biraz dinlensin sende yanında kal yakında eşin olacak ona iyi bak.Bizde şu düğün meselesini konuşalım"dedi ve gitti.Bizde eve girdik ve yukarıya kolumda yabancı bir elin varlığıyla odaya doğru yol aldık

BİR PEÇEN İÇİN DÜNYAYI YAKARIMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin