♥ 62. Rozbor druhého dílu After (filmová verze)

1.1K 104 279
                                    

Jsem si jistá, že druhý díl After má nějaký svůj úžasný a skvělý podtitul, ale hledat si to fakt nebudu, protože nechci. A jestli jste si mysleli, že sem nahoru dám reálný gif z After, tak mě fakt neznáte.

Nejdřív bych vám asi měla vysvětlit, jak se to celé stalo - prostě si chilluju, a najednou sedím v kině, a ze všech filmů se dívám zrovna na drhý díl After. Jenže ono to ani nemá žádné racionální vysvětlení. Prostě se mě moje dvě kamarádky, které poslouchají One Direction (A jak víme, After byla původně fanfikce na Harryho Stylese.), zeptaly, jestli nepůjdeme na After, že to bude p*del, a ta sarkastická mrcha ve mně, která miluje dělat si srandu ze špatných filmů, nemohla odolat.

Základní potřeby, bez kterých se, pokud jdete na After 2 nebo nějaký podobný film, neobejdete, jsou tmavé sluneční brýle (Klidně i zrcadlovky, hlavně, aby to bylo neprůhledné a zakrývalo velkou část obličeje.), rouška (Během sezóny respiračních chorob i mimo ni.), a vhodná potravina nebo nápoj, co vám pomáhá na nervy. Já, jakožto abolutní zrádce svého vlastního pravidla, jsem si s sebou nevzala zmrzlinu, ale Frisco s příchutí Mojita postačilo. Teda, vlastně nepostačilo, na něco takovýho bych potřebovala aspoň tři.

Teď přijde samozřejmě disclaimer. Tohle je kritický a naučný (?) "článek", což je v pořádku podle Copyright Act 1976. A taky byste měli vědět, že nejsem součástí fandomu One Direction ani žádného bývalého člena, neviděla jsem první díl After (I když na ten jsem viděla tolik recenzí, až mám pocit, jako bych se osobně účastnila natáčení.) a ani jsem nečetla žádnou z knih. Teda, já jsem vlastně četla pár kapitol z té původní, nepřepsané verze, která ještě byla fanfikce, ale to se ani nepočítá, protože si to sotva pamatuju.

(Posledních pár drobností, než začneme. V tom kině, kde jsem byla, se dvakrát za sebou pustil trailer na Wonder Woman 1984, a v téhle chvíli mám pocit, že ho umím nazpaměť. Takže dobrá práce, osobo, která pouští trailery a reklamy před filmy. Jo, a taky shoutout té týpce, která mi neustále kopala do sedačky, dokud jsem ji osobně nezastavila. Nemám tě ráda ♥.)

Ze svojí precious půllitrovky Frisca, která mi měla vystačit do konce filmu, jsem se poprvé napila ještě před samotným začátkem, když se na plátně objevilo obrovské logo Wattpadu. Vrátily se mi totiž depresivní flashbacky. Ale hej, říkala jsem si, neutíkej před bojem, jasně, že to bylo na Wattpadu, a jasně, že je to druhý díl podělanýho After, ale třeba to nemusí být totální s*ágora. Hned, jak ten film začal, jsem obrátila o sto osmdesát. Já hrozně nemám ráda vyprávění ve filmech. Teda, mám ho ráda, když je vtipné a slouží místo poznámek pod čarou (Scott Pilgrim) nebo je přítomné po celou dobu filmu (Mean Girls), nebo je vtipné a ještě k tomu přítomné po celou dobu filmu (Deadpool). Ale hrozně mě irituje, když se vyprávění používá jenom na začátku filmu, případně na začátku a na konci. To je asi nejlínější způsob, jakým ve filmu předat informace. A když už jsme u toho, hrozně mě otravoval hlas vypravěče. Tím byl v téhle chvíli Hardin (Blbý jméno, btw.). Uvědomuju si, že se ten herec nejspíš snažil, aby jeho hlas v tom filmu byl hlubší, aby to bylo víc sexy nebo tak něco, ale jednak to nebylo sexy, bylo to otravný, a jednak pochybuju i o tom, že jeho britský přízvuk je skutečný. Jasně, že je to fanfikce na Harryho Stylese a Harry je Brit, takže i Hardin by měl mít britský přízvuk, ideálně takový ten "roztomilý britský přízvuk", ale mně to znělo spíš jako že se snažil mluvit jako ten goth týpek z IT Crowd, ale nešlo mu to.

Asi bych vám měla říct, že se mi stává taková fajná věc - i ve špatných filmech si většinou najdu nějakou jednu postavu, kterou mám z nějakého důvodu ráda, prostě má fajn styl oblečení, má dobré hlášky nebo je mi jí jednoduše líto. A v tomhle filmu to byl Trevor. Měla jsem ho od začátku ráda, protože byl totální mood. Cynický, nesnášel party, pořád nosil až moc formální oblečení, prostě my dva bychom si rozuměli. Ale už v moment, kdy jsem poprvé viděla, že mluví s Tessou, naší hlavní týpkou, jsem si říkala: "Sakra. Oni se je ti tvůrci určitě pokusí dát dokupy."

časté věci na wattpaduKde žijí příběhy. Začni objevovat