♥ 25. Wattpad wins

831 108 51
                                    

Já, když mi lidi, co jsou slavnější, než já, hlasují a komentují u příběhů: Ahh, tak takhle se cítí Lukefry a Ethan Nestor.

Na začátek bych chtěla poděkovat všem, co se prokousali těmi čtyřiadvaceti kapitolami a dostali se až sem. Všichni si zasloužíte cenu a obrovský aplaus, protože statisticky většina čtenářů odpadne po první kapitole a s každou kapitolou odpadne někdo další, takže je de facto zázrak, že jste se dostali až sem. Konečně jsme se dostali k tomu, že se v kapitole zaměřujeme jen a pouze na pozitivní věci. (To je cool, že jo?) Řekla jsem si, že ano, na Wattpadu je spousta špatných příběhů, ale pro jednou, abychom aspoň náznakem vyvážili tu negativitu z minulých a budoucích kapitol, bych vám mohla zkusit doporučit nějaký fakt dobrý příběhy. (V naprosto náhodným pořadí.)

(Upozornění: Tato kapitola byla poprvé vydaná v roce 2020 a samotnou náturou Wattpadu a internetu jako takového je možné, že některé z uvedených příběhů už v současnosti nejsou online. Zároveň nemám teď, o čtyři roky později, čas ani energii na to si všechny přečíst znovu a zhodnotit, jestli jsou opravdu tak dobré, jak si je pamatuju. Ale přece jenom, Hermione z roku 2020 nebyla naprostej idiot a rozhoduju se jí v tomhle věřit. Moc se omlouvám za veškeré komplikace a přeju hezkou zábavu.)

Sektor smrti od MiaValeska: Tím myslím jak samotnou knihu s názvem Sektor smrti, tak i další dva díly téhle trilogie a dodatečné povídky. Jde o sci-fi sérii, která vás určitě nejednou překvapí a řekla bych, že každý si v ní najde něco, co ho zaujme - jedinečný worldbuilding, zajímavé postavy i kapku humoru, která mě osobně potěší skoro vždycky. Už ani nemusíte zoufat, že budete dlouho čekat na nové kapitoly, protože série je bezpečně dopsaná.

Spící Beatrice od LiaFee: První příběh, který jsem od téhle skvělé autorky četla, a mě ani mou lásku k adaptacím tenkrát nezklamal. Docela se - i kdy neúmyslně - nese v duchu začátku téhle dekády, protože jednu takovou pandemii, která se v příběhu odehrává, máme všichni v živé paměti. Ale v popředí děje jsou spíš, než věda a šířící se nákaza, mezilidské vztahy v kritickém období, což dodává knize spoustu osobnosti.

Čtyři plus jedna kočka od LiaFee: Nebudu lhát, asi tak všechny příběhy od téhle autorky mi přijdou skvělé, ale budu umírněná a zaměřím se i na další autory. Tento příběh má velmi krátké kapitoly, což ale ničemu neškodí - naopak, osobně mi to přijde ideální, pokud jste v náladě na oddechovější čtení. Velké plusové body za psaní o nekonvenčních vztazích. (A určitě si přečtěte i pokračování s názvem Pět plus jeden kocour.)

Děti hvězd od Anzjamod: Další trilogie, která určitě stojí za přečtení celá. Teda, aspoň myslím, protože teď budu upřímná, jsem prašivý pes a do dnešního dne jsem se nedostala za první díl. Ale ten jsem při čtení naprosto zbožňovala. Autorka má skvělý styl psaní a kniha vás do děje vtáhne tak, že nebudete moct přestat číst.

Príběhy o revolúcii od MirikaIsAPunkrocker: Kapitoly sice nejsou dlouhé, ale v tomhle případě bych řekla, že to ani není potřeba. Pokud máte rádi historické fikce, antologie, chcete si připomenout Sametovou revoluci nebo prostě hledáte dobrý příběh, rozhodně doporučuju.

Bride from bones od siriusinka: Přesně to, co jsem hledala nevím, jak dlouho - LGBTQ+ příběh, kde není romance ta centrální zápletka. (A ještě k tomu se tam řeší vražda, naprosto ikonický.) Zase to má pokračování, které jsem sice ještě nečetla, ale věřím, že bude aspoň tak dobré, jako první díl.

Do you feel it? od lilypotterova: Další sci-fi příběh (nebo něco na ten způsob), který byl tak před rokem jeden z mála důvodů, proč jsem ještě chodila na Wattpad. Jsem si skoro jistá, že pokud se do čtení pustíte, budete mít šíleně vytříbené názory na to, kdo má a nemá s kým skončit. Příběh ale nebyl už dlouho updateován.

The Fault In My Inspiration od Sim_Mallec: Sice je to fanfikce na Maze Runner, ale na čtení o této sérii nepotřebujete vědět vůbec nic, protože je to takzvaná AU (alternative universe - odehrává se to v našem světě). Ten humor jsem při svém prvním čtení tak v roce 2016 naprosto žrala - vážně, svou podstatou to byl sitcom - a na celý příběh často vzpomínám i dnes.

Summer with Summer od -hanca-: Četla jsem to tak v roce 2018 nebo já už ani nevím, ale tehdy dost mi to zpříjemnilo léto. Titulní Summer mi jako hlavní postava přijde víc relatable, než ta miliarda Good girls, které jsou ve většině příběhů, a nejednou jsem se zasmála.

Plesnivá bota od Sephinrot: Znovu jde o sérii, tentokrát dvojdílnou. (Trilogie jsou overrated. Tak, a teď jsem to řekla.) Sice jsem, znovu, ještě neměla energii dočíst ani první díl, ale jestli si chcete přečíst nějakou magořinu, co vám zlepší den, jste na správném místě.

(Jestli vám vadí, že jsem sem nedala nějaké lepší shrnutí těch příběhů... běžte je prosím zkouknout a přečtěte si to sami. Nebudu sem přímo kopírovat jejich anotace, tím spíš, když si můžete sami rozkliknout profily autorů a podívat se na všechno podrobně. Což bylo fakt pracný protože Wattpad funguje tak jako napůl, však to znáte.)

A víte co? Jestli znáte nějaký fakt dobrý příběh, napište mi to do komentářů. Budu ráda, když se podělíte, a třeba já nebo i další bytosti, které budou číst komentáře, objeví skvělé příběhy.

Peace out,

Hermione Weasley


časté věci na wattpaduWhere stories live. Discover now