Ayaklanma

199 16 10
                                    

İyi okumalar...

Jughead, Veronica ile Güney Yakasındaki diğer çetelerle anlaşmıştı. Serpentlar hariç diğer çeteler parayı kabul etmişti. Ghouliler zaten Hiram'ın daha önce yönettiği bir çeteydi.

Şimdi ise Veronica, Belediye Başkanına para veriyordu. Bir konuşma hazırlamıştı. Bunu Belediye başkanına söyletecekti. Kuzeylileri Serpentlara karşı kışkırtacaklardı.

Jughead'ın Güney Yakasının Lodgelara geçmesine yardım ettiği için çok üzülse de yapacağı bir şey yoktu.

Belediye başkanı teklifi kabul ettikten sonra odadan çıktılar. Bu akşam televizyondan izleyeceklerdi.

Yürüyerek Pops'a giderlerken Veronica konuşmaya başladı.

"Jughead kızgın veya üzgün olmadığına emin misin?"

"Neden?"

"Serpentlar senin ailendi ve Güney Yakası da evin..."

"Artık öyle değiller. Eskiden olsa sonuna kadar karşı çıkardım ama artık oraların sadece birer toprak parçası olduğunu düşünüyorum V."

Eğer görevde olmasaydı sonuna kadar savaşırdı. Aslında görev de savaşmanın bir kısmı sayılırdı. Çete çökertilince alınan yerlere FBI el koyacaktı sonuçta.

"Bunu duyduğuma sevindim J."

***********

Akşam herkes evlerinde televizyona çıkan belediye başkanını dinliyordu.

"Serpentların yıllardır Kuzey Yakasındakilerle aralarının iyi olmadığını biliyoruz. Son zamanlarda yaptıkları saldırının da bunun kanıtladığını görmekteyiz."

Televizyonda Veronica'nın yaptırdığı sahte bir saldırı görüntülenmeye başlandı. Serpentların sadece ceketleri gözüküyordu.

"Şu an ekranlarınızda gördüğünüz Serpentlar Kuzey Yakasında yıllardır yaşayan Austin Jasper isimli kişiye saldırdılar. Riverdale'in huzuru için bunlara son vermeliyiz. Austin Jasper saldırının detaylarını anlatacak."

Orta yaşlarda bir adam konuşmaya başladı. Veronica adam konuştuktan hemen sonra onu yurtdışına gönderecekti.

"Arabamla giderken Güney Yakasında gidiyordum ve o sırada arabamın aküsü bitti. Telefonumun şarjı bittiği için etraftakilerden yardım istedim ve bana saldırdılar. O bölgeye hiçbir Kuzey Yakalı insanın giremeyeceğini söylediler. Oraya girmeyi hak etmediğimizi iddia ettiler."

Belediye Başkanı söze girdi.

"Saldırının olduğu bölge özel mülk değildir. Devletindir. Riverdale'deki bütün herkesin oraya girebilme hakkı vardır. Bu videoyu kaydeden Austin Jasper'ın arabadaki kızı Serpentların gerçek yüzünü gösterdi. Serpentlar eğer başka birisine zarar verirse bölgeden uzaklaştırılacak. Bütün Kuzeylilerin oraya gidebileceğini bildirerek konuşmamı sonlandırmak istiyorum. Riverdale'i daha  medeni bir yer haline getirmeliyiz."

******

FP ve Alice izledikleri şeylerle şok oldular.

"Bunlar gerçek değil Alice. Ayaklanma çıkabilir. Betty'i ara ve JB'yi güvenli bir şekilde eve yollamasını söyle."

******

Serpentlar izledikleri karşısında oldukça sinirlilerdi. Betty ayağa kalktı.

"Attıkları iftiranın altında kalamayız!! Ama kimseye de zarar vermemiz gerekiyor!! Ne yapacağız?"

TRUTH ~BugheadWhere stories live. Discover now