Chapter 3

13.5K 582 92
                                    

Napokon je došlo vrijeme da otiđem sa zabave. Upoznala sam dosta moćnih ljudi, ali pridjev 'moćni' se mogao odnositi samo na njihov bankovni račun. Osjećala sam se pomalo čudno pričajući s tako bogatim ljudima, no ipak sam se prisilila podsjetiti samu sebe da sam na kraju krajeva Lisbon i da bi njima trebalo biti čudno pričajući sa mnom. Kao što je i meni bilo proteklih nekoliko tjedana s Mineom. Čini mi se da je ona napustila sav ovaj cirkus nešto ranije od mene čemu se iskreno ne čudim s obzirom da je bila vrlo nezadovoljna sveukupnom situacijom. Rekla je da su vođe slabiji nego ikada i da ne može vjerovati da nas je netko primitivan poput Amber uspio nasamariti. Slažem se s njom. Imamo toliko moći, a ipak, običan čovjek nas je prevario. Sramota.

Bila sam donekle zadovoljna svojom pojavom ondje. Uspjela sam napraviti manji šou na Amberinoj zabavi . Šokirala sam sve prisutne, uključujući i uvijek spremnog i hladnog Adriana koji mi je te večeri davao svakave poglede. To je i ono što sam željela, zar ne? Trebala bih se osjećati bolje, ali nekako nisam u potpunosti mirna i ne znam razlog tome. Sada bi sve trebalo biti u redu. Ipak, ruke mi se preznojavaju, srce mi nabija, neuravnoteženo dišem i imam gadan predosjećaj o nečemu. Do sada sam uvijek vjerovala svojim instinktima jer su se ispostavili točnim, ali ovaj puta više ne želim vjerovati. Ne želim vjerovati da će se opet dogoditi nešto grozno, nešto od čega će mi se smučiti život.

''Hvala na prijevozu'', rekla sam šireći svoje usnice u maleni zahvalni smiješak. Harry i ja smo sjedili u njegovom ''zamjenskom'' automobilu, pošto je Range Rover (ponovno) na popravku. Bilo je mračno i jedini izvor svjetlost je bila metalna i visoka ulična lampa koja je vjerno služila svima. Odlučila sam prestati lagati Harryju pa sam mu rekla gdje je moja nova kuća. Sudeći po njegovom ponašanju, bio je iznenađen i oduševljen istovremeno. Znao je da svaka kraljevska vještičja loza ima veću obiteljsku viliu koja se nasljeđuje i isto je tako znao lokacije svih ostalih vila, osim kuće Lisbon. Nadam se da će se sada svi problemi riješiti, sada kada zna tko sam u stvari.  A što se prezimena Lisbon tiče, još uvijek me promatrao s čuđenjem kad god bih mu spomenula nešto vezano uz dnevnik, Mineu ili činjenicu da sam i ja jedna od šest nasljednika.

''Nema na čemu. Ovaj, tvoja prij...Minea...Ona je već unutra?'' upitao me znatiželjno. Bilo mi je pomalo smiješno što je sada tako ukočen kraj mene. Pa ne grizem! Možda malo. Ovo je bila slučajna ironija. Ne znam ni sama odakle mi ovakve lude misletine i kako uopće stanu u moju malu glavu. Harry je sigurno primjetio da je Minea izgledala drukčije od mene na zabavi, ali mu nije trebalo mnogo vremena da shvati da je vješta u transformaciji tijela i lica. Navodno imam iste moći, ali ih ne znam koristiti. Još.

''Da...Koristila je teleportacijski portal blizu dvorca. Znaš, ne voli aute. Uopće. Što se nje tiče, ona bi ih sve ukinula. Jedva smo je uspjeli natjerati da sjedne u jedan prije dolaska na zabavu'', kroz smijeh sam objasnila.

''Sigurno joj je teško. Nije laka stvar prilagoditi se 21. stoljeću ako si rođen u vrijeme renesanse'', obzirno je rekao gledajući u daljinu. Iskoristila sam tu priliku da ga ponovno malo bolje promotrim s obzirom da je večeras bio neodoljiv. Duboko sam udahnula zrak koji nas je dijelio i osjetila njegov opojan miris pomiješan s dobrom poznatom kolonjskom vodom. Njegova namjerno razbarušena kosa mu je stajala bolje nego ikada, baš kao i odijelo koje je nosio. Odjednom sam postala nervozna u njegovoj blizini. Najradije bih ga zagrlila, poljubila i jednostavno uživala u toplini njegovog tijela. Hej, zašto i ne bih? Tko zna kakvi dani dolaze i kad ću opet imati istu šansu? Tišina nas je okruživala. To je to. Šansa koju imam i mogu iskoristiti ako želim. A vjerujte mi, želim. Samo što sam prevelika kukavica da bih se usudila. Srce će mi iskočiti ako nastavim ovako misliti o njemu, njegovim usnama i svom strahu. Sekunde su odlazile dok sam vodila u sebi manji mentalni rat u kojoj je jedna strana bila za, a druga protiv toga da napravim i ja jednom taj famozni prvi korak. Čim je vratio svoj pogled na mene, znala sam za što sam se odlučila.

The Vampire Witch: New AgeUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum