Chapter 7

4K 255 38
                                    

U PRETHODNOM POGLAVLJU:

ALEXANDRA'S P.O.V.

''Koji su sada planovi?'' sklopila sam ruke i upitala sjedeći na tamnocrvenoj sofi u prostranoj dnevnom boravku koji je sada već bio napušten od strane dosadnih i znatiželjnih novinara. Amy je zaspala te je Zumbul odlučio ostati s njom. Buljila sam u slabašnu vatricu što je gorjela u kamenom kaminu koji se nalazio nasuprot mene i razmišljala o tome što me sve čeka.. S obzirom da su Louis i Niall bili trenutno u Aziji na konferenciji, cure su uletjele kao mala zamjena koja će nam pomoći da izradimo neki plan, saznamo gdje je Diana, je li ona jedina vještica koja je nestala, kamo ih vode, što lovci žele...Bilo je mnogo toga za saznati.

''Ima ih nekoliko. Prvi plan: samostan sv. Lucije, drugi plan: posjet Adrianu i treći plan je Alexandrin susret sa zlim profesorom'', Harry je odgovorio šetajući po prostoriji s punom čašom bijelog vina. Posjet Adrianu? Kakve veze on ima s ovime? Ah, da. Trebamo ga najuljudnije zamoliti za mirnu suradnju u ovim kriznim teškim vremenima, poetski rečeno.

''Ja sam praktički uključena u svaki. OK. Što ćemo prvo?'' uzdahnula sam duboko istežući prste.

''Predlažem samostan'', Zayn je progovorio. Samostan? Hm, u redu. Kako ćemo ući neopaženo, ne znam, ali Bože mili, uvijek postoje rješenja.

''Možemo to. Tko sudjeluje?'' Jennifer je kimnula glavom trpajući u sebe grickalice.

''Zayn, Harry, Alex, Jess, Kath, Liam...'', navodila je naša imena dok je skenirala cijelu prostoriju. Nitko se nije pobunio, dakle svi smo zajedno u ovim dubokim sranjima. ''Šta, bacat ćemo bombe i k'o Tarzani uletjeti unutra?'' Jessica je preokrenula očima i naslonila se u tamnocrveni naslonjač kraj mene.

''Imamo ideju. Ovako, vi ćete biti odjevene kao časne,-'', Harry je rekao nakon čega sam se umalo udavila vlastitom slinom.''Koji vrag, čovječe!? Čija je to genijalna ideja?''

''Možemo radije bacati bombe, molim vas?!'' Jennifer se glasno udarila dlanom po čelu.''Jenn, ovo je puno lakše'', Zayn joj je pokušao objasniti, ali nije bila oduševljena idejom baš kao ni ja.

''Dajte, cure, kad malo porazmislite, sve ste potekle iz religioznih i pobožnih obitelji...'', Liam je napokon progovorio mirnim tonom nastojeći zvučati razumno, samo što ova cijela ideja nije bila najrazumnija.

''I gle kamo nas je ovo dovelo. Tri vampirice i jedan hibrid vještice i vampira. Bome smo si osigurali mjesto u raju'', Katherine je preokrenula očima i podrugljivo se nasmiješila.''OK, ako vas to imalo tješi, mi ćemo biti odjeveni u fratre i transformirani u drugom tijelu.'' Gotovo sam umrla od smijeha kad sam čula što čeka Harryja. Harry kao fratar? Dokaz da čudesa još uvijek poprilično postoje.

''Dobro, čak i da pristanemo, kako doći do odjeće?'' predala sam se na kraju shvativši da drugo nemamo što učiniti. Bombardirati samostan nije baš nešto što bih učinila s obzirom da imam veliko strahopoštovanje prema mjestima kao su crkva i samostan, a i ne smijemo zaboraviti kako je to veoma uočljivo. Kao da normalna ljudska bića neće ništa zamijetiti. Ah! Ne želim hodati okolo odjevena kao neka opatica, ali što mi drugo preostaje? Bolje da ponovim neke molitve i progutam čitavu ovu stvar.

**

''Nema šanse da izađem u ovome!'' čula se sutradan Jenniferina dernjava koja je dopirala čak od prvog kata dvorca do prizemlja. Kako i ne bi? Čini se da je ovu igru odijevanja primila malo teže od svih ostalih. Čekala sam nestrpljivo da napokon izađe iz jedne od brojnih gostinjskih soba i da vidim razlog silne drame.

''Jennifer, nemamo vremena, umjesto da smo u školi...-'', gunđala sam velikom glasnoćom preokrećući oči stoputa u minuti. I ja sam bila odjevena u crnu tijesnu halju. Ne znam jesam li previše razmažena ili nešto, ali osjećala sam se nelagodno i neudobno u ovim haljinama.

The Vampire Witch: New AgeWhere stories live. Discover now