Chapter 6

5K 363 49
                                    

JENNIFER CHECK'S P.O.V.


''Što si se tako zamislila?'' poznati muški glas me vratio u stvarnost. Sranje! Nadam se da nikog nisam propustila. Kada sam podigla glavu gore, vidjela sam prvog dečka koji mi se svidio u ovom takozvanom 'vampirskom' životu. Umjereno preplanula put, tamne oči i kosa. Dvodnevna brada. Visoka i dobro građena figura odjevena poput kakvog modela. Zayn Malik. Totalno je van moje lige. Zgodan, pametan i jedan od šest nadređenih vladara i hibrida vampira i vještica.

''Zayn!'' uskliknula sam zapanjeno i shvatila da zvučim preuzbuđeno pa sam se nakašljala i primirila glas koji me maloprije izdao.

''Kako to da si ovdje?''

''Htio sam posjetiti Alex, čuti njenu verziju priče'', sjeo je kraj mene. Osjetila sam miris njegove kolonjske vode koji je bio dovoljno omamljujući za čovjeka, kamoli za vampira. Parfem, prirodni miris i krv...jedno ljudsko biće nikada neće moći shvatiti kako je teško biti pribran u ovakvoj situaciji.

''Ne ulazi unutra. Izvode nešto. Neki ritual. Za zacjeljivanje'', nisam sigurna jesam li dobro objasnila, ali bar sam probala.

''Shvaćam. Ti vjerojatno stražariš.''

''Da. Da. Jennifer uvijek na usluzi'', nasmijala sam se i slučajno roknula. Koliko god bila blijede puti, sigurna sam da su mi obrazi bili najcrveniji što su god mogli biti pošto sam osjećala vrelinu u licu. Nikada nisam roknula pri smijehu. Doslovno nikada do sada.

 ''O Bože!'' uzdahnula sam i pokušala se zatim praviti kao da se ništa nije dogodilo.''Meni je to bilo baš slatko'', ma on se zasigurno šali.

''Zbilja?'' zapanjila sam samu sebe kada sam shvatila koliko sam uzbuđeno zvučala. Preuzbuđeno. Glas mi je bio kao u male skvičave i vesele djevojčice. ''Mislim, zbilja?'' Ispravila sam se i ponovila sada nešto dubljim tonom.

''Da.'' Dok sam pokušavala sabrati svoje misli zajedno, ustao je i elegantnim hodom došetao do prokletog aparata s toplim napicima i izvadio iz stražnjeg džepa nekoliko malenih kovanica.''Aparat ne radi. Pokušala sam. Pojeo mi je bar pet funti do sada'', upozorila sam ga sa smiješkom. No, nekako je uspio iz prvog pokušaja ono što ja nisam iz desetak njih. Aparat mu je poslušno izbacio čašu koju je zatim napunio ukusnim čokoladnim napitkom. Čovječe, zacijelo je to neka njegova vještičja sreća! Nema druge.

''Ili radi'', prošaptala sam sama sebi u bradu.''Samo za tebe'', uručio mi je plastičnu bijelu čašu iz koje se širio omamljujući miris. Zayn je tako pažljiv.

 ''Zahvaljujem. Erm, jeste li štogod pronašli? Neke informacije gdje bi Diana mogla biti?'' ispila sam gutljaj.

''Zapravo da.''

''Ali što?''

''Šanse da je još uvijek živa su veoma malene...'', uzdahnuo je duboko i pogledao na kratko na pod popločen bijelim pločicama sa svjetlosivim šarama. ''Ne razumijem. Da su je htjeli ubiti odmah, napravili bi to. Mislim, na kraju krajeva, oni su lovci. Nisam najpametnija na planeti, ali ja kažem da je ona još uvijek živa'', rekla sam što mi je u tom trenutku zujalo u glavi. Zato što je moja teorija zapravo i logična, po prvi put.

''Ima smisla. Zato trebamo nekog da provjeri samostan sv. Lucije.''

''Zašto? Što je tamo?'' upitala sam ga prije negoli sam ispila još jedan gutljaj vruće čokolade.''Jedan od lovaca. Časna sestra Marian Lucy'', časna sestra koja se zna boriti i u slobodno vrijeme ubija sve što je neprirodno. Zvuči kao zanimljiva priča nekog hollywoodskog filma.

''Ja mogu ići. Zapravo, baš i ne s obzirom da sam prokleta i vjerojatno neću moći s lakoćom proći vrata, ali Jessica će svakako to učiniti. I Katherine'', ponudila sam se. Zašto? Ne znam ni sama. Možda zbog toga što sam ga potajno htjela impresionirati i iskazati se, možda sam jednostavno željela nešto raditi i ne sjediti prekriženih ruku.

The Vampire Witch: New AgeWhere stories live. Discover now