Chapter 2

8.6K 548 94
                                    

Tijekom zabave, trudila sam se izbjegavati Harryja što mi je zaista teško padala, ali, kako sam već ranije rekla, trudila sam se. Za to vrijeme sam objašnjavala curama sve što se u proteklih mjesec dana dogodilo na što su njihove reakcije bile, blago rečeno, urnebesno začuđene. Sva tri para očiju su me promatrale poput luđakinje koja prepričava još luđe avanturističke snove. Pa, ne mogu ih baš kriviti zbog toga. Ne znam ni sama koliko smo puta izlazile van iz dvorana pa ponovno ulazile unutra zbog straha da nas netko ne čuje i škakljive detalje koje su izlazile iz mojih usta, samo tako. Jessica  je usput spomenula moju mamu i to kako ne zna je li bolje što nije došla ili ne, i na sam njen spomen, srce mi se steglo. Nisam znala kako joj se javiti, ali sam ionako odlučila odgoditi za sutra, s obzirom da je bilo već veoma kasno i nisam je željela buditi i uznemiravati. Čini se da ću se sutra ujutro morati suočiti s time prije nego što sam uopće bila svjesna. Naše čavrljanje je prekinulo kratko ali ipak glasno piskanje mobitela. Jennifer je brzo reagirala i u tren oka izvukla svoj mobitel iz torbice. ''Ozbiljno, ovdje je i sve što dobijem je poruka da se nađemo?'' čula sam njen glas u nekom kutku svojih misli i ubrzo shvatila da se naša psihička veza, koju smo Jennifer, Katherine, Jessica i ja dijelile nakon izvedenog rituala The Vampire Witch, ponovno pojavila iako nisam bila baš najsigurnija kako se to uspjelo dogoditi. To bi značilo da isto vrijedi i za njega. Definitivno moram paziti da mi koja misao ne pobjegne u njegove.

''Ja..ja moram ići'', nervozno je promrmljala pročitavši poruku od nekog dečka i na časak mi se učinilo kako su joj blijedi obrazi rumeniji nego inače. Od čega? Poruke? Od koga? Koji bi dečko na ovome planetu mogao natjerati Jennifer Check, ledenu slamačicu srca, da se zarumeni? Odjurila je prema izlazu bez ijedne riječi, a Katherine i Jessica su se smijuljile kao da su znale o čemu se radi.

''Što je upravo ovo bilo?'' Upitala sam podignuvši začuđeno obrve.

''Nisi ti jedina koja se zaljubila u čarobnjaka plave krvi'', Katherine je odgovorila na način da je zvučalo istovremeno neodređeno a opet vrlo, vrlo precizno. Čarobnjak? Bože, kako to smiješno zvuči! Tko bi mogao doprijeti do Jennifer? Harry vjerojatno nije. Barem se nadam. Niall je previše zaslijepljen s Marie, Harryjevom sestričnom. Liam, koliko sam shvatila, mulja nešto s Katherine, samo što nam ona to vješto skriva. Louis? Ne vjerujem. Zayn. Možda.

''Jennifer i Zayn?'' upitna intonacija je bila preočita u mom glasu. Kimnule su glavama u isto vrijeme.  Raširila sam usne želeći nešto reći, ali iskreno, nisam znala što odgovoriti.  To je njen život, njen izbor i ako ima kakva iskra između njih dvoje, nemam se nikakva prava miješati u to. Samo se nadam da neće biti povrijeđena. Nije da mislim da će je Zayn povrijediti ili da je on uopće takav tip, samo što je u zadnje vrijeme teško izbjeći povrijeđenost u ljubavi općenito.

''Tko bi rekao?'' ipak sam uspjela nešto zucnuti. Pokušala sam naglo promijeniti temu na Jessicin ljubavni život. ''Što je s tobom, Jess?''

''Izlazim s tvojim bratićem, Jasonom. Još uvijek. A Katherine...'', odgovorila je smiješeći se. Pa da, mogla sam pretpostavljati za nju i svog rođaka.

''Mogu ja govoriti za sebe, Jess. Ja sam...općenito još uvijek slobodna'', Katherine ju je prekinula s plamenom ponosa u svojim očima, vjerojatno zbog toga što smatra da smo i Jennifer i Jessica i ja u potpunosti zakomplicirale svoje živote s još više kompliciranijim ljubavima. Imala je pravo, na neki način, ali nisam ja birala u koga ću se zaljubiti.

''Da, da...a Liam?'' Jessica ju je šaljivo lupila po golom ramenu.

''Samo se zabavljamo. Nije ništa ozbiljno. Ne želim ništa ozbiljno, on ne želi ozbiljnu vezu. I bum, nema je'', praktički je izgovorila 'seks' i 'bum'  zajedno u nekoliko rečenica na što mi je pobjegao smiješak  zato što nisam mislila da će se te stvari odvijati kod njih tako skoro. No opet, u redu je, oboje su odrasli, ne mogu raditi djecu, ne mogu se zaraziti spolno prenosivom bolesti tako da ništa ne riskiraju. Osim mogućnosti da se zaljube jedno u drugo (ako se to već nije dogodilo) i onda bi se čak i Katherine  mogla pridružiti u naš klub 'kompliciranih ljubavnih veza'. 

The Vampire Witch: New AgeWhere stories live. Discover now