XXIV.

1K 44 3
                                    

,,Hele, co by jsi dělal ty, kdyby jsi v klidu seděl s Alice někde v baru a najednou si k vám přisedla dvojice, která by o vás věděla skoro vše, i když jste je nikdy v životě neviděli?"  

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,,Hele, co by jsi dělal ty, kdyby jsi v klidu seděl s Alice někde v baru a najednou si k vám přisedla dvojice, která by o vás věděla skoro vše, i když jste je nikdy v životě neviděli?"  

Camille Jasper, Edward a Bella se měli sejít s Jacobem na menším placu v lese, které mělo sloužit jako bitevní pole, které jim mělo poskytnout výhodu v boji. 

Camille a Jasper tam došli jako první a Edward jel pro Bellu.

,,Myslíš, že to dopadne dobře?" Zeptala se Camille. ,,Samozřejmě, že ano. S vlky na naší straně novorozenci nemají šanci vyhrát." Odpověděl Jasper a přitáhl si Camille k sobě. ,,Doufala jsem, že boj, válka a smrt už je dávno za námi." Povzdechla si. ,,Já vím, lásko. Také jsem v to doufal."

Když Camille uslyšela, že se někdo blíží, otočila se a uviděla Edwarda a Bellu.

,,Dávali jste si na čas." Poznamenala Camille a Edward i Bella protočili očima. 

,,Ahoj, Bello" Dodala, ale stále stála dál od ní. Ano, staly se kamarádkami, ale Camille se stále bála, že jí může ublížit. Když si Camille nebyla stoprocentně jistá, že je v pořádku, nepřibližovala se k Belle.

,,Ahoj." Oplatila Bella a na Camille se usmála. Bylo jí docela líto, že se Camille držela zpátky, byla pro ni jako sestra a navíc věděla, že jí neublíží a stále dokola jí to opakovala, ale Camille si nedala říct.

Chvíli na to, z lesa vyšel Jacob a jako vždy bez trička.

,,Ty nebojuješ? Natáhl jsi si sval nebo co?" Zeptal se posměšně Jacob.
,,Dělá kvůli mě." Řekla Bella. ,,Jak chceš. Řekněte mi plán." Řekl už vážněji Jacob.

,,Tohle pole nám poskytne výhodu v bitvě." Začala Camille. ,,Musíme nalákat novorozence na Bellyn pach, ale musí to skončit tady." Vysvětlil Jasper.

,,Půjdu s Edwardem do tábořiště, ale i kdyby mě nesl, můj pach zachytí." Dodala Bella.

,,Tvůj smrad, ovšem. Je odporný." Řekl Edward Jacobovi a Camille se trochu ušklíbla. To jejich hašteření bylo někdy opravdu směšné.

,,Doufám, že si teď nechceš srovnávat smrad." Řekl Jacob. ,,Co tím myslí je, že tvůj pach překryje můj, když mě poneseš ty." Řekla Bella. ,,Platí." Řekl vlk.

,,Tohle není dobrý nápad." Řekl Edward a obrátil se na Camille a Jaspera.

,,Edwarde. Nebudou se chtít ani přiblížit k jejich..." Začal Jasper a bylo jasné, co chce říct, ale raději to neřekl. ,,Vůni." Dokončil nakonec Jasper a pohlédl na Jacoba.

,,Tak to zkusíme." Navrhla Bella a šla k Jacobovi, který ji vzal do náruče.

,,Vlčí kolínka už jde." ,,Běž." Řekl Edward a netvářil se vůbec nadšeně.

,,A my jdeme udělat svou práci." Řekla Camille a ona i Jasper se vydali do lesa, ale každý jiným směrem. Oba dva měli zkusit, jestli ten plán opravdu fungoval a Jacobův pach opravdu zakryl Bellyn.

Za chvíli se znovu sešli na bojišti.

,,Všechno, co jsem zachytil, byl vlčí pach." Oznámil Jasper. ,,U mě to stejné. Žádná Bella." Přikývla Camille.

,,Tohle nám vyjde." Uklidnil Jasper Edwarda, ale ten nebyl příliš přesvědčen. ,,Skvělý." Řekl Edward. ,,Edwarde, vše bude v pořádku. Uděláme pro to maximum." Řekla Camille a položila mu ruce na ramena.

Ten večer šli všichni Cullenovi lovit, aby se posílili před bojem a také aby nechali dům jen pro Edwarda a Bellu.  

Camille věděla, že chtěl Edward požádat Bellu o ruku. Také věděla, že už to párkrát zkusil, ale vždy řekla jen pod podmínkou, že ji promění. 

,,Takže..." Začala Alice a Camille se na ni zmateně i zamračeně podívala. ,,Co?" Zeptala se otráveně. ,,Kdy hodláte s Jaspere obnovit své sliby?" Zeptala se konečně Alice. ,,Ty jsi nás poslouchala, nebo si měla další vizi?" Zeptala se Camille. ,,Možná obojí." Přiznala a Camille zakroutila hlavou.

,,Ještě nevíme. Ale co víme je to, že to nebude nic velkého jako naše svatba. Bude tam jen nejbližší rodina." Řekla Camille. ,,Co přesně jsi viděla?" Dodala. 

,,Jen tebe ve tvých starých svatebních šatech, Jaspera ve smokingu, nás a Tanyu s ostatními." Odpověděla Alice a Camille si oddechla.

,,O čempak se tu bavíte, dámy?" Zeptal se Lucas, který se objevil vedle Alice a vedle Camille se objevil Jasper. Camille polekaně vyskočila a trojice se zasmála. ,,To je jedno." Odpověděli sestry společně. 

,,Vzpomínáte si na den, kdy jsme se poprvé sešli?" Zeptala se Camille a na všechny tři se podívala. ,,Jo. Na něj se nedá zapomenout." Řekl Lucas. ,,Měli jste vidět své zmatené tváře." Dodal a všichni se zasmáli.

,,Hele, co by jsi dělal ty, kdyby jsi v klidu seděl s Alice někde v baru a najednou si k vám přisedla dvojice, která by o vás věděla skoro vše, i když jste je nikdy v životě neviděli?" Zeptala se Camille uraženě a skřížila si ruce na prsou.

,,Nevím." Přiznal. ,,Protože mě se to nikdy nestalo a nestane." Dodal s úšklebkem a Camille protočila očima. ,,Proč zrovna já musím mít takového bratra." Řekla Camille a všichni se zasmáli. ,,Stejně mě máš ráda." ,,To říkal kdo. Je rozdíl mezi tolerováním a přátelstvím." Žertovala. ,,Au, to tak bolí." Řekl Lucas falešně ublíženě a položil si ruku tam, kde má být jeho kamenné srdce.¨

,,Chceš vidět bolest?" Zeptala se Camille a podkopla mu nohy, takže s hlasitou ránou dopadl na zem. ,,Fajn, tohle opravdu bolelo." Řekl ztěžka a kdyby nebyl upír, jistě by si vyrazil dech. ,,Musíš čekat i neočekávané." Řekla Camille. 

,,Fajn, stačí vy dva." Smál se Jasper a vzal Camille okolo pasu, aby nechala Lucase napokoji.  

Mezi Camille a Lucasem bylo velmi zvláštní a velké sourozenecké pouto. Často se chovali jako malé děti a navzájem si dělali naschvály a vzájemně se postrkovali. Bylo to velmi silné pouto mezi sestrou a bratrem, to mohl říct každý už od pohledu.

Red eyes (Jasper Hale/ Twilight Saga)Where stories live. Discover now