17.Max Darwin

2.3K 82 47
                                    

Neobavezan seks ima mnogo prednosti. Bez obaveza,bez očekivanja i bez razočarenja. Samo sam morao da zapamtim imena. Koja je bila poslednji put kada sam bio doma?

Donna,Denna,Didy? Kako god. Ta djevojka bez imena mnogo je galamila kako u krevetu tako i van njega. Ležim i zurim u svjetiljke koje poigravaju na plafonu. Ne mogu da spavam. Previše sam nemiran da bih zaspao. 

Večeras je to Adrianna.

Ona ne spada u bezimene djevojke za kresanje. Nikada neće biti dio te grupe. Gdje mi je bila pamet dođavola?

Zatvaram oči i pokušavam da ućutkam uporni glas koji zapitkuje koliko je pametno što sam poljubio najbolju prijateljicu i što ona upravo sada spava pored mene u mom vlastitom krevetu.

Ona drijema,dok joj se prsa podižu u znak tihog i usporenog disanja koje je jedino što se moglo čuti u ovoj prostoriji. Žmuri,vitkog tijela,okupanog srebrenim mjesecom i nogu isprepletenih sa mojima. Skrenem pogled.

Ovo je naopako,skroz naopako.

Napravio sam ovo i ranije,bezbroj puta. Pohvatao se sa nekom djevojkom i onda se vratio u vrtlog drugih žena. Ali ne sada.

Zašto mi je poljubac po prvi puta u životu toliko značio?

Zašto sam zbunjen samim sobom?

Prije samo nekoliko sati prešao sam sedam gradskih blokova,bijesan na nju zato što mi ovo radi. Bio sam dobro sve dok se ona nije pojavila u mome životu,onako smetena,sa svojim brbljivim ustima i vragolastim očima. Bio sam skroz dobro prije nego što se ugurala u moju ležernu svakodnevnicu i napola sam želio polomiti svaku kosku u Leovom tijelu te zatim prići njoj i reći kakva je zapravo bila gnjavatorica,i koliko sam bijesan jer je poda mnom izmaknula vrlo stabilno,vrlo predvidljivo tlo.

No kada sam se primaknuo bliže njima,ni sam ne znajući kako sam dospio dovdje. Zapitao sam samoga sebe,koliko dugo ću čekati tu?

Možda do jutra. Kada zajedno budu izašli iz njegovog stana,zgužvani i nasmiješeni zbog zajedničkih uspomena na proteklu noć. Uspomena na Adriannino savršeno iskustvo a Leovo mlako neiskustvo?

Glave pognute ka vjetru srce mi je poskakalo kao ludo dok sam ih gledao.

Šta ako me je trebala,pomislio sam.

Bio sam toliko pun frustracije i nervozne energije,da sam jedva uspio smiriti svoj vlastiti palac kako bih mogao pritisnuti ikonu te vidjeti da li mi je poslala neku poruku. Prolazile su minute,cijele minute dok sam zurio u njih dvoje kako se približavaju jedno drugome a dok sam ja u obližnjoj ulici strepio i pretvarao se u najluđu uhodu na svijetu.

Jesam li ikada pratio neku djevojku?

Bože.

Srce mi je naglo usporilo,dok sam rukama prošao kroz gustu  kosu a sa lica nisam mogao maknuti jebeni osmijeh kada ga je odgurnula od sebe.

Je li u tom momentu mislila na mene?

Da li joj se Leo uopšte i sviđa?

Da li Adrianna osjeća nešto prema meni?

I da li sam ja postao najveća pička svih vremena?

Njezino komešanje mi naglo prekine misli.

''Hej,zar još uvijek nisi zaspao'' brzo se odmaknula od mene,te sam na samo jedan momenat pomislio kako bi bilo bolje da se popnem na gornji krevet,ali onda bi shvatila da nešto nije bilo uredu.

Pretvarajmo se da se poljubac nije desio.

Da.

Učiniti ću to tako.

SVE DOK NAS LJUBAV NE RASTAVI  (ZAVRŠENA)👰Where stories live. Discover now