Hoofdstuk 7 'Hij haat me weer'

418 9 1
                                    

Ik sta niet stil bij wat er gebeurd. Op een of andere manier trek ik me niet weg. Ik voel me veilig en warm. Nee, dit is verkeerd. Waarom doe ik dit? Ik voel niets voor hem.

"Harry sorry, ik kan dit niet" zeg ik en ik trek me weg. Ik voel me nu echt slecht. "Het spijt me, ik had dit niet moeten doen" antwoord hij en hij staart beschaamd naar de grond. "Ik vind een meisje leuk... maar ze ziet me niet eens staan. Ik vind je echt geweldig Lyra, ik ben gewoon een beetje verward denk ik..." "Het is oké. Ik kan er mee leven" Ik grinnik. Het is allemaal zo erg niet. "Wie is het meisje?" Vraag ik hem. "Cho Chang..." stamelt hij. "Ze is prachtig inderdaad" lach ik. Er verschijnt een glimlach op zijn gezicht.

"Dit veranderd niets aan onze vriendschap toch?" Vraagt hij. "Nee. We hebben beiden geen gevoelens voor elkaar dus ik zou niet weten waarom." Hij glimlacht en staat op. "Kom, we gaan eten. Ron en Hermelien zijn bijna terug van Zweinsveld. We kunnen hun tegemoet lopen." Zegt hij en hij helpt me recht. "Hé, wie had ooit gedacht dat mijn eerste kus met de beroemde Harry Potter zou zijn!" Lach ik. Harry probeert me boos aan te kijken, maar we schieten beiden in de lach.

"Hier zijn jullie!" Roept Hermelien enthousiast en ze loopt ons tegemoet en omhelsd ons. "Hebben jullie jullie niet verveeld?" Vraagt ze en ze kijkt ons een beetje bezorgd aan. "Nou een beetje dan. Ik moet zeggen dat we ondertussen wel al veel meer van de school hebben gezien!" Lach ik. "We hebben ook wat voor jullie meegenomen!" Ron haalt een zakje tevoorschijn en haalt er pakjes chocokikkers uit. "Bedankt Ron! Wat zouden we toch zonder jou moeten" lacht Harry dankbaar. "Hebben jullie het gezellig gehad?" Vraag ik aan Hermelien. Ze begint een beetje te blozen en Ron kijkt onopvallend weg. Oké, tussen die twee is dus overduidelijk iets gebeurt. "Ja hoor... een gezellige namiddag was het..." Zegt Hermelien snel en ze staart naar de grond. Ik en Harry moeten lachen en samen lopen we naar de grote zaal.

Ik ga naast Ginny en Ron zitten. "Hey Gin" Zeg ik vriendelijk en ze glimlacht naar mij. "Was het gezellig met Marcel?" "Ja best wel! Hij is echt een lieve jongen!" "Een beetje te gezellig zou ik zeggen..." gromt Ron plots. Ginny rolt met haar ogen en pakt een paar aardappelen.

"Hé jongens, gaan jullie morgen auditie doen voor het zwerkbal team?" Vraagt George aan ons. "Ja tuurlijk!" Lacht Harry vrolijk. "Dit word mijn eerste jaar, maar ik wil wel proberen!" Zegt Ginny. "Niets voor mij, ik kijk liever." Zegt Hermelien. Ik weet dat ze toch liever veilig met haar beide voeten op de grond blijft. "Ik ga eens proberen. Ik zie wel wat er gebeurd" Vertel ik aan Fred en George die nu naar ons zitten te luisteren. "Om tien uur op het veld! En zorg dat je niet te laat bent, want Plank heeft een hekel aan laatkomers" Zegt Fred.

We lopen de grote zaal uit als we Draco en zijn vrienden tegenkomen. Hij botst expres tegen me. "Kijk uit waar je loopt, modderbloedje!" Snauwt hij. Serieus? Zijn vriendelijkheid heeft amper een week geduurd. Als hij niet bipolair is, weet ik het ook niet meer. Maar om eerlijk te zijn, doet het een beetje pijn dat hij dat zei. Ook al zou ik het nooit toegeven. Ik steek te pijn weg. "Excuseer?" Zeg ik geïrriteerd. "Kijk zelf uit waar je loopt Malfidus" Sis ik. Als hij denkt dat ik me zo door hem ga laten beïnvloeden, is hij heel erg mis. "En wat als ik dat niet doe? Wat ga je doen? Wenen bij je vriendje?" Spot hij. Zijn vriendengroep begint te lachen.

Vriendje? Zou hij weten dat ik en Harry-

"Je ziet nu ook al dingen die er niet zijn. Gaat echt de goede kant op" Zeg ik sarcastisch. "Oja? Het leek er op dat jullie twee helemaal over elkaar waren" Zegt hij spottend.

Geweldig. Ze hebben het gezien. Hoe dan?

"Het was niks Malfidus. Ik ben niet samen met hem. En mocht dat zo zijn, dan zijn dat jouw zaken niet" Ik bots expres tegen hem, en loop weg met Harry en de rest.

"Wat was dat?" Vraagt Hermelien verward. "Ehe, wel nu ja. Ik en Harry hebben soort van... gezoend" Fluister ik. "Serieus??" Roepen ze uit. Ze lijken alsof ze gaan flauwvallen of zo iets. "Maar we voelen niets voor elkaar! Het was gewoon..." Probeert Harry verdedigend. "Jaja. En je kon dat niet eens aan je beste vriend vertellen?" Zegt Ron verontwaardigd. "We gingen het jullie echt niet in de grote zaal vertellen. Ben je gek?" Fluister ik hard. "Al goed. Maar als jullie iets voor elkaar voelen, kun je dat gewoon zeggen hé!" Zegt Ron. "Ik bedoel, we zijn er voor jullie..." Glimlacht Hermelien en ze kijkt Ron vernietigend aan. Samen lopen we naar de leerlingenkamer. We moeten goed uitrusten, want morgen zijn de audities.

In bed denk ik nog aan Draco. Waarom deed hij plots zo? Wat maakt het hem uit dat ik met Harry gezoend heb. Ergens voel ik me weg schuldig... maar waarom? Hij zag er woedend uit, maar ergens ook gevoelig? Ik moet stoppen met aan hem te denken, het maakt me gek.

Ik word wakker als Hermelien naast mijn bed zit te gillen. "LYRA WORD WAKKER JE HEBT JE OVERSLAPEN!" Schreeuwt te terwijl ze het deken van me af trekt. "Nog vijf minuutjes...." Zeg ik half slapend. "Hoe laat is het?" "Kwart voor tien slaapkop word wakker of je bent te laat!" Dan pas dringt het tot me door. Ik spring uit bed, en trek zo snel als ik kan het zwerkbal uniform aan. Ik en Hermelien spurten naar beneden.

Wanneer we het gebouw uitlopen, komen Simon en Daan naast ons rennen. "Ook overslapen?" Roep ik naar hun terwijl we met ons vier naar het veld lopen. "Jep!" Roept Simon en hij loopt voor zijn leven. "Hopelijk zijn we niet heel erg te laat of ze gooiend ons uit het team!" Roept Daan en het stelt me niet echt gerust. "Fijn om te weten Daan! Bedankt!" Roep ik sarcastisch. "Sorry!"

We lopen het veld binnen, en het groepje Griffoendor studenten staat er al. "Jullie zijn net op tijd!" Zegt iemand genaamd Olivier Plank. Hij is de aanvoerder van het Griffoendor zwerkbal team. "Oef gelukkig!" Zegt Simon helemaal buiten adem. Hermelien zwaait me gedag en gaat in de tribune zitten samen met Ron.

"Hallo allemaal. Voor degenen die mij niet kennen: ik ben Olivier Plank, de aanvoerder van het Griffoendor zwerkbal team. Vandaag kun je auditie doen om in het team te komen. Even voor de duidelijkheid: omdat je er vorig jaar deel uitmaakte van het team betekend niet dat je er dit jaar bijzit. En nog iets, aan de andere kant van het veld zijn de audities van het Zwadderich zwerkbal team, dus blijf daar uit de buurt. We willen geen problemen" zegt Olivier en hij wijst naar de Zwadderich leerlingen die het veld opkomen.

"Wel wel. Jullie trainen hier dus ook hé! Sneep heeft ons permissie gegeven om hier te trainen. Niet jullie. Dus ik zou maar snel oprotten als ik jullie was!" Roept Marcus, de aanvoerder van het Zwadderich team. "Dat heb je dan verkeerd begrepen, want professor Anderling zei dat wij hier ook mochten trainen." Zegt Olivier, nog steeds vriendelijk. "Waarom zouden jullie moeten trainen? Het enige wat jullie modderbloedjes en bloedverraders toch doen is jullie belachelijk maken" zegt een stem spottend. Het Zwadderich team barst in lachen uit.

Hij komt naar voren. Het is Draco.

𝐼𝑛 𝑗𝑜𝑢𝑤 𝑎𝑟𝑚𝑒𝑛 - Lyra CoulterWhere stories live. Discover now