AÇIKLAMA

433 17 0
                                    

Balım:

Balım hayattan zevk alan neşeli, zengin ve sürekli reklam çekimlerine giden bir genç kız. Liseye başladığı senenin sonunda Poyrazı görüyor ve dikkatini çekiyor. Ardından ona bağlanıyor ve aşık oluyor.

Ona bu sevgisini göstermek istiyor ama utanıyor. Ardından Poyraz'ın babasının kendi babasının yakın bir iş ortağı olduğunu öğreniyor. Derken Poyraz'ın arasının bozulduğu eski arkadaşı ve kendisinin de, o zamanlar, çok yakın olduğu arkadaşı Ceyhun'dan şaka yapacağım bahanesiyle telefon numarasını alıyor.

Poyraz:

Eskiden çok deli dolu heyecanlı biri olan çocukken yaşadığı o olaydan sonra mutluluğunu yitiren, insanlara güvenemeyip kendini araştırmalara bilime derslere adayan Poyraz'ın ailesiyle de arası kötüdür. Yine o olaydan sonra asileşmiş ailesine karşı gelmiştir.

Çoğu olayda haksızdır ama asla kötü bir insan değildir. Başta ailesi ona anlayış gösterse de bir zaman sonra dayanamayıp bazı şeylerde Poyraz'a karşı gelmiştir. Poyraz lisedeki ilk iki yılını biraz daha asi (sadece konuşmasında. Davranış olarak asilik yok. Zaten çok konuşan birisi değil o olaydan sonra) geçirirken son senesi daha suskun, bayağı bir suskun, geçmiştir.

Çünkü arkadaşlarıyla arası bozulduğunda kavga çıkaracak kadar sinirlenen poyraz ailesi ve iş ilişkileri yüzünden sesini çıkarmaz hale gelir. Artık iyice bunalan Poyraz'a o sıralarda ilaç gibi gelen birisi çıkmıştır karşısına. Balım. Eski Poyraz'ı gösterebildiği tek kişi Balım'dır.

Anonim Balım olduğunu öğrendiği zaman ister istemez ona bağlanır. Bağlılığının sevgiye sonra da aşka dönüşmesi çok zamanını almaz.

Poyraz'ın içinde hep bir coşku vardır, her erkek gibi ve hatta her insan gibi aşk duygusu, sevgi duygusu vardır. Ama sadece onları bir sandığa koymuştur. Son zamanlarda bu duyguyu derinden hissettiğinde saklı duyguların sandıktn çıktığını, çıkıverdiğini anlaması da uzun sürmemiştir.

Yani Poyraz pasif bir karakter değil. Sadece duygularını yaşayamıyordu. Şimdi Balım sayesinde hepsini yaşıyor. "Poyraz nasıl insandı nasıl birine dönüştü?" Düşüncesi olmasın aklınızda.

Toprak:

Toprak da bir nevi Poyraz gibidir. Ama sadece duygular konusunda. Ailesinin baskısından derslerine gömülmüş olan Toprak'ı da karanlığından çekip alan Balım'dır.

Lisenin 2. senesi Toprak'ın babasıyla olan bir konuşmasına kulak misafiri olan Balım sesini çıkarmadan duramaz ve bir gün onunla konuşmaya karar verir. Derslere bağlı kalamayacağını, hayatını yaşamasını, hayatın güzelliklerinden yatmasını söylemiştir.

Başta buna pek de inanmayan Toprak Balımla zaman geçirdikçe aktif bir insan olmaya başlamıştır. Ama okulda kendini belli edemez. O ortamda bir türlü rahat hissedemez kendini. Bu yüzden Balım la da okulda vakit geçirmezler

Bazen okul sonrası ya da hafta sonları [kütüphaneye gitme bahanesiyle] Balımla buluşup vakit geçirirler. Genellikle yazışırlar.

Son olarak da Poyrazla iyi anlaşabilir. Bir de İz var tabii, onunla hiç anlaşamaz. Onunla da iyi anlaşmak ister ama bir araya geldiklerinde sürekli kavga ederler.

İz:

İz aslında şimdiye kadar çok ön planda olmayan ama sonradan daha çok karşınıza çıkacak bir karakter.

İz aslında Balım'la yeni yeni tanışmış birisi ve kafaları çok uymuş. Biraz zaman geçirdikten sonra çok yakın arkadaş olurlar. Balım her şeyini İz'e söyler ama Poyraz olayını söylemeye cesaret edemez.

İz Ceyhun'larla daha yakın olduğu için onların yaptığı şakalara da ortak olur. Ama sadece izler, ne hazırlıklara ne de sonuca karışır.

Aslında Balım'la daha yakın olmak ister ama İz okulda burslu okuyan birisidir. Bu yüzden kendisini Balım'ın yanına çok uygun göremez ama onlardanmış gibi davranmaya çalışır.

-------------

Belki bazı yanlış anlaşılmalar ya da anlaşılmazlıklar vardır diye belirteyim istedim.

Bal'ım [TAMAMLANDI] Where stories live. Discover now