Kapitola 35

1.3K 47 2
                                    

Caitlin D:

Jako každé jiné ráno jsem se oblékla do luxusního černého kostýmku, který nosím k soudu, dnešním dnem se konečně dovrší ten můj obtížný a složitý případ. Nalíčila jsem se výrazně. A sešla dolů. Ozývali se tam hlasy Alexe a Shey, takže jsem šla za nimi.

,,Miláčku dobré ráno."Zasmál se Alex, pozdravila jsem oba dva a políbila Alexe. ,,Co tu kujete?" Pousmála jsem se napila se čerstvě udělané kávy. ,,Přemýšleli jsme o naší dovolené." Zaculil se Alex. Pobídla jsem je, aby mluvili: ,,Mohli bychom si jet zalyžovat a nebo odjet na nějaký ostrov, kde je teplo, moře." Zasmál se: ,,Co třeba Hawaii, Honolulu. " usmál se do široká a Shey radostně přikyvovala: ,,Tak dobře. Veškeré zařizování, ale bude na vás dvou." Zasmála jsem se a odešla do předsíně si obout boty.

,,Mami, Mami?" Křikla Shey a doběhla mě: ,,Zlato promiň, musím běžet." Pousmála jsem se omluvně: ,,Chodíš mě prosím do školy?" Usmála se a začala si oblékat své tenisky. Souhlasila jsem a šla jsem čekat do auta. Po chvilce přišla a já se rozjela, její školu mám po cestě.

,,Maminko, mohla bych jít dnes ven?" Pousmála se: ,,Zeptej se Alexe, ten má dnes volno, já budu u soudu a pak ještě dlouho v práci vyřizovat nějaké papíry." Řekla jsem smutně: ,,Ale jinak bych mohla ne?" Najdějně se usmívala: ,,Asi ano, je pátek. Ale řekni to Alexovi!" Řekla jsem přísně a přibrzdila u školy: ,,Dobře, ahoj mám tě ráda mami." ,,taky tě mám ráda Shey." A utíkala za kamarádkami.

Rozjela jsem se do práce. Tak rychle mi Sheyla vyrostla.

Sheyla M. C. D.

,,Jasně Alexi, máma to ví." Usmála jsem se a típla hovor: ,,Tak co?" Zeptali se mě holky. Radostně jsem přikývla: ,,Můžu, Můžu!" Výskaly jsme.

,,Půjdeme tedy k tomu rybníků?" Zeptala se má nejlepší kamarádka Nathalie. Všechny jsme přikývly.

V Kanadě bylo sice teplo už, ale k tomuhle rybníku jsem měla zakázáno chodit.

***

Převlékly jsme si plavky a posadily se na deku.

,,Jdu do vody, jdete semnou?" Řekla Abby. ,,Jo." Postavila se Nathalie. Já pouze zakývala záporně hlavou společně s Amandou. ,,Přeci se nebudete bát." Zasmála se Abby. Pro mě ze všech nejmíň oblíbená osoba.

,,Čau holky, co tu děláte?" Zamrazilo mě, protože podle hlasu jsem rozpoznala hlas kluka, který se mi líbí Matt. ,,Koupeme se." Nahodila pro ní velmi skvělou pózu Nathalie. Byla trapná.

,,Můžu se přidat?" Zasmál se a z batohu vytáhl pár flašek piva a dokonce i něco tvrdšího jako kdyby nevěděl, že je nám na nejvýš třináct let.

,,Noták super." Spráskla ruce Abby. ,,Dáte si?" Ukázal na mě s Amandou.

Teď nebuď trapná Sheylo! Říkala jsem si v duchu.

,,Klidně." Řekla jsem co nejvíce normálním tónem to jen šlo. Přišla jsem si divně.

Amanda na sebe navlékla triko a kraťasy: ,,Jdu domů." Řekla ostře a přehodila si batoh přes záda a odešla.

Abby s Nathalii a Mattem se koupali zatím co já seděla na břehu na dece. Celá tahle situace mi byla dost nepříjemná a, když jsem konečně poznala Mattovo chování, hodlala jsem se zbalit a odejít jako Amanda.

***

Bylo už chladněji, ale stále jsme seděli u rybníka. Byla jsem už oblečená.

,,Dáme si ještě?" Zasmál se Matt a nalil holkám, které to přímo hltaly. Byla jsem naštvaná na všechny tři.

Ale potom se Nathalie postavila a Matt s ní někam šel.

Ozval se křik, dívčí: ,,Ne, prosím."

Nechápavě jsme strhly pohledy s Abby na sebe. Byla jsem mnohem více naštvaná a zároveň jsem byla strachy bez sebe.

V kapse jsem nahmatala telefon a vytočila číslo na jediného člověka, který byl v tuto situaci vhodný.

Mámě bych to říct nemohla, zabila by mě a Alex? Ten by to řekl mámě. Proto jsem vytočila číslo na mého pravého tátu.

,,Ahoj Shey, copak potřebuješ?" Ozval se milý hlas. Chvílí jsem uvažovala jak ho mám oslovit: ,,Ahoj, tati jsme u rybníku pár bloků od základní školy a fakt jen kousíček za městem. Jeden starší kluk mým kámoškám nalíval alkohol a teď jí někam odvlekl a ona křičí, bojím se." Mluvila jsem rychle: ,,Neboj se, hned jsem tam." Bylo to poslední co jsem slyšela, než mi típl hovor. Uvědomila jsem si, že jsem někomu tak nebezpečnému řekla tati.

Vystrašené s Abby jsme přemýšlely co budeme dělat. Rozhodla jsem se jít pro klacek, který ležel nedalo a kámen.

Kámen jsem uschovala do kapsy a klacek pevnější stiskla. Tohle holky přehnaly, bylo to má poslední kapka do, které jsem objetovala naše přátelství.

Šla jsem blíže ke keři a zaječela: ,,Matte! Ty kreténe pusť jí!"

Matt vylezl s nožem v ruce po, kterém stékala krev. ,,Říkala jsi něco?" Nadzvedl obočí. Přikývla jsem. A klackem jsem ho vzala po hlavě, jenže to mi nepomohlo. Sebral mi klacek a jedním škubnutím mé ruky jsem ležela na zemi. Boleli mě záda, měla jsem vyražený dech a slzy v očích.

Klekl si nademně a svou krvavou dlaň obtočil okolo mého zápěstí. Nahmatala jsem v kapse kámen a trefila ho ním do hlavy. Zacloumal sebou a trochu i spadl. Chtěla jsem se postavit, ale podkopl mi nohy.

Ozval se výstřel a já uslyšela dupot jako kdyby někdo běžel.

,,Slez z ní ty hajzle malej!" Zakřičel můj pravděpodobný otec a při pohledu na mé krvavé zápěstí se zděsil, ovšem krev nebyla má.

Namířil zbraň na Matta: ,,Fredo, ujmi se ho." Přistoupil blíž a kopl ho do obličeje až spadl.

Nějaký muž Matta chytl a svázal mu obě ruce. Poté ho nějak odvlekl.

,,Jsi v pořádku?" Ujistil se a klekl si ke mně. Přikývla jsem A z očí se mi stále kutáley slzy.

,,Nathalie!" Křikla jsem najednou. Ale nic.

S pomocí jsem se zvedla a šla se podívat na místo, odkud vyšel Matt. To co jsem uviděla mě vyděsilo natolik, že jsem musela vykřiknout. Přišel ke mně táta a obejmul mě tak, abych neviděla na mrtvé tělo mé kamarádky.

,,Pšš, nekoukej se na to." Hladil mě po vlasech a já nepřestávala vzlykat. Vzal mě tedy na ruku a šel semnou k Abby zatímco já mu promáčelo rameno svýma slzama. Vzal můj batoh a pobídl Abby, že pojede s námi.

Položil mě na zadní sedačku a přešel na místo řidiče. Muž už seděl na sedadle pro spolujezdce.

Vyhodili jsme Abby doma.

,,Kam tě mám odvézt?" Nadzvyhl obočí. Pokrčila jsem rameny: ,,Hlavně né domů, máma neví, že jsem byla u toho rybníka. Mám tam zakázané chodit." Sklopila jsem pohled. ,,Pila jsi něco?" Rozjel se kamsi: ,,Ne, ani koupat jsem se nešla."

***
Zaparkoval před obrovským domem.
Vystoupila jsem s batohem na rameni a společně s ním odešla dovnitř.

Chovala jsem se dětinsky, chytla jsem se jeho ruky.

Vyzula jsem se z bot stejně jako oni dva a byla zavedená pravděpodobně do obýváku. ,,Jsem Fredo, klidně mi říkej strejdo." Pousmál se muž. Přikývla jsem A utřela si zbytek slz: ,,Sheyla." Přesně tak jak mě to maminka učila. ,,Dáš si něco k jídlu a nebo k pití?" Zeptal se táta: ,,Pití prosím. Stačí voda."

Poté přišel i s vodou a zůstal tu semnou sám. ,,Jsem tak moc rád, že tě vidím." Pousmál se a stále se díval na mě: ,,Hrozně jsem se na tebe těšil ." Odmlčel se: ,,Jsem rád, že jsi mi zavolala." Jen pro informaci číslo jsem si na něho vzala od něho v té cukrárně.

,,Jaktože ti nevadil pohled na ní, nebo proč máš zbraň?" Spoustu všetečných otázek jsem měla v hlavě: ,,Jsem zvyklý." Bylo jediné co jsem z něho dostala.

***
Probudila jsem se na jemné hlazení, které patřilo mé mamce. Pousmála jsem se na ní a ihned jí objala.

He waits II. ✔️Where stories live. Discover now