Kapitola 13.

1.9K 45 2
                                    

Caitlin: druhý den.

Napila jsem se teplého čaje a přemýšlela se, jak se zeptám Jasona.

,,Proč na mě tak koukáš?" Zasmál se. ,,Chtěla bych se na něco důležitého zeptat." Zamyšleně jsem si promnula nos. ,,Ptej se." Pousmál se a znovu něco napsal do papíru. Vypadal také celkem zamyšleně a soustředěně. ,,Fredo někoho má?" Řekla jsem to na férovku. Jason odložil tužku a podíval se na mě. ,,Proč se ptáš Na takovéhle věci?" Pokrčil naštvaně obočí. ,,Odpověz mi prosím." Psí oči jsem vykulila. ,,Noo měl nějaké aférky s děvkama v bordelu, ale to je tak všechno." Pronesl nezaujatě a opět se věnoval papíru před ním. ,,Miluje Bethany?" Znovu jsem se musela zeptat. ,,Nevím to jistě, ale myslím si, že ano." Pousmál se. ,,Dobrá." Napila jsem se čaje. Přemýšlela jsem jestli to mám Bethany říct nebo ne. Byla jsem mírně šokovaná, prej aférky s děvkama v bordelu. Nechala jsem Jasona Jasonem a odešla i s čajem do ložnice si přečíst nějakou dobrou knihu. Mám zrovna jednu rozečtenou.

***

Byla jsem začtená do příběhu, když jsem uslyšela příšernou ránu. Odložila jsem knihu na stůl vedle prázdného hrnku od čaje. Chvíli jsem ještě naslouchala a poté vyrazila zjistit co se tam děje.

Vešla jsem do kuchyně, uviděla jsem Freda uplně opilého a sedícího na kuchyňské židli. Jason okolo něj kmital s hadrem a koštětem a snažil se uklidit rozlitou tekutinu na podlaze a střepy, vylil flašku. ,,Co se děje?" Optala jsem se nechápavě. ,,Fredo je úplně na plech, rozbil flašku." Postěžoval si. ,,Půjdu mu rozestlat na gauči." Řekla jsem polootázkou. Jason přikývl a nadzvedl Freda, pomohl mu do obýváku a čekal až jsem připravila polštáře a deky. Pomohl mu si lehnout a Fredo okamžitě usnul, vypadal jako malý kluk.

,,Bethany, ty svině." Zašeptal tiše. Zamračila jsem se a obrátila se čelem k jeho vzdalujícím se zádům. ,,Co prosím?" Otočil se. ,,Nic nic." Prohlédl si mě ze spoda nahoru. ,,Tvé bříško je už celkem vyboulené." Změřil ho pohledem. Pousmála jsem se a dlaně přitiskla na své bříško. ,,Ale to je momentálně mimo téma." Spadl mi úsměv. ,,Jasone stalo se něco o čem nevim?" Tázavě jsem pronesla: ,,Caity, tady se stalo věcí za těch pět let." S těmito slovy odešel.

Dokonce odešel úplně i z domu. Auto před barákem nestálo a venku se začalo pomalu stmívat. Rozhodla jsem se trochu zariskovat a navštívit dveře za, kterými se skrývá Jasonova pracovna. Otevřela jsem dveře a vstoupila dovnitř. Všude kolem byla tma. Nechtěla jsem rozsvicet, kdyby přijel Jason, aby neviděl světlo.

Vysunula jsem šuplík a naskytl se mi pohled na nějaké složky a papíry. Uchopila jsem do rukou jednu složku a bez myšlenkovitě jí rozevřela. Byla tam fotografie může ležícího na silnici s dírou v čele a krví všude okolo, jeho oči byli vydloubnuté a hrudní koš celý namodralý, rozřezaný a zalité krví. Jedna ruka ležela podél těla a druhá nad hlavou s ufiknutým prostredním prstem.

Fotografie mě velmi znepokojila, udělalo se mi mdlo a měla jsem nutkání vyzvracet obsah svého žaludku. Zaklapla jsem složku a ledabila jí vhodila do zásuvky stolu a přirazila k zavření. Vyběhla jsem z pracovny rovnou do koupelny a k záchodu, kde jsem zvracela.

***

Přes noc se Jason neukázal doma, děsilo mě to. Fredo opustil náš dům a já tu byla do čista jasna sama. Nechápala jsem zlá slova Jasona, něco předemnou všichni tají a já musím přijít na to co to je. Ta fotografie, slova Jasona. Zvedla jsem telefon a vytočila Bethanino číslo.

,,Ano?" Ozvala se skleslá Bethany.

,,Ahojky Beth, ráda bych tě viděla, půjdeme na čaj třeba?"  Zašla jsem si do šatny a rozhlížela se, který kabát na sebe dnes vezmu.

He waits II. ✔️Where stories live. Discover now