-13-

751 101 157
                                    

İyi okumalar. Oy ve yorumlarınızı bekliyorum.

Hayal dünyamda canlanana en çok benzeyeni bulmak zordu ama yüzük medyadaki gibi.


Hava henüz aydınlanmamıştı. Çoğu kişi hala mışıl mışıl uyurken Bridgette'in ailesi gibi erkenden işe gitmesi gereken kişiler kendilerini dışarıya atmıştı bile. Hava karanlıkken işe gitmek, gün ışığına uyanmamış olmak hepsinin enerjisini düşürüyordu.

Bridgette kapının kapanma sesini duymasıyla yataktan çıktı. Sadece iki saat uyuyabilmişti. Okulda ne hale geleceğini tahmin etmek bile istemiyordu. Evin soğuk olduğunu fark edince üstüne kalın hırkasını geçirip odadan çıktı. Mutfağa gidip pişmesi için küçük bir tencereye yumurta ve su koyup banyoya gitti. İşlerini halledip mutfağa döndü. Su henüz kaynamamıştı. Hızlıca odasına gidip spor yapmaya uygun kıyafetlerini giydi, saçını tepeden toplayıp Tikki'ye baktı.

"Tikki, hadi tatlım uyan gitmemiz gerek." diye seslenince Tikki yavaşça gözlerini açtı. Bridgette'e bakıp gülümsedi. "Günaydın Bridgette!"

"Gün hala aymadı ama sana da günaydın." deyip göz kırptı. "Hadi mutfağa gel." Sessizce ikisi de odadan çıktı ve mutfağa gittiler.

Marinette'in uykusu her ne kadar çok ağır olsa da Bridgette uyanmasın diye ekstra sessizdi. Kurabiyeleri koydukları kavanozdan bir kurabiye alıp Tikki'ye uzattı. Tikki mutlulukla kurabiyesini yerken Bridgette Usta'sının istediği gibi haşlanmış yumurtasını ve yeşil çayını masanın üstüne koydu. Yüzünü buruşturdu. Eve geldiğinde çok iyi bir kahvaltı hazırlayacaktı ve bunu kafasında bir yere not etmişti.

Çok hızlı bir şekilde yemeğini yedi. Tikki de yemeğini yediğinde kalın hırkasıyla kendini dışarıya attı. Hızlıca dönüşüp Usta'nın evine gitmek için harekete geçmişti. Usta'nın evine giderken karanlık havada uyanıp evinden ayrılmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu anlamıştı.

Usta'nın evine yaklaşınca gizli bir yer bulup dönüştü ve eve yürüdü. Kapıyı araladı ve yerdeki masaya oturmuş kendine çay koyan Fu'ya baktı. Hafifçe eğildi. "Günaydın Usta."

"Günaydın Bridgette. Eğitiminin ilk gününe hazır mısın bakalım?" dediğinde Bridgette Usta'sının sesinden hiç hoşlanmamıştı. İlk günden onu çok yoracağı çok belliydi.

Bir saatin sonunda Bridgette kendini yere atmış şekilde boş boş tavana bakıyordu. Usta Fu ona eğitim vermemiş adeta işkence etmişti. Ayrıca Usta'nın onu daha ilk günden bu kadar yormasına inanamıyordu. "İlk günden böyleyse ileride ne olacak?" diye düşündü.

"Bridgette biraz daha orada yatmaya devam edersen okuluna geç kalacaksın." Gözlerini tavandan çekip yan tarafta duran Usta'sının yüzüne baktı. "Kostümle her şey çok kolaydı." deyip zorla yerden kalktı. Uğurböceği kostümü insana esneklik ve güç veriyordu. Bunu daha önce hiç bu kadar hissetmemişti Bridgette.

"Çünkü o sihirli." Kısa bir cevaptan sonra kitaplıktan büyük bir zarf çıkardı Usta Fu. Zarfı açıp eski parşömen kağıdı çıkardı. Katlanmış kağıdı açıp Bridgette'e gösterdi. "Dün sabah bunu biri bana göndermiş Bridgette. Adres veya isim yoktu."

Bridgette kağıdı alıp incelemeye başladı. Dün geceden beri öğrenmeye çalıştığı alfabeyi görünce nefes verdi. Kağıt tamamen bu alfabeyle yazılmış yazılarla doluydu. "Bunu okumam mı gerekiyor?" dedi çekinerek. Usta gülümsedi. "Bunu senin için okudum zaten Bridgette."

"Ne diyor?" diye merakla sordu Bridgette. O sırada bacaklarının yorgunluktan titrediğini fark etti ama aldırış etmedi. "Bir mücevheri bulmamız gerekiyor. Sihirli bir mücevher." Zarftaki kağıdı alıp Bridgette'e döndü.

q u e e n [miraculous pv] •Yenilenen Bölümler•Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin