-5-

883 114 121
                                    


İyi okumalar. Oy ve yorumlarınızı bekliyorum.

Özel Fransa Bilim ve Sanat Lisesi'nin en sıkıcı olduğu günü hiç tartışmasız çarşamba günüydü. Haftanın sadece bu günü etkinlik dersleri olmuyordu. Diğer günlerde öğrenciler belli derslerde kendi alanlarındaki derslerine ayrılırken çarşamba günleri tüm gün sınıflarında ders dinliyorlardı. Öğrenciler bu günden nefret ediyorlardı.

Matematik dersi de nefret ettikleri bir diğer şeydi. Bazı öğrenciler istisnaydı tabi. Yeni şeyler öğrenmeyi seven Bridgette tüm dikkatini derse vermişti. Matematik öğretmeniyse sınıftaki Bridgette ve diğer dört kişi haricinde kimseye ders anlatmıyordu. Çünkü diğerleri uyukluyordu.

Bridgette'in iki sıra arkasında oturan kahverengi saçlı, mavi gözlü çocuk sıkıntıyla üfledi. Şu an basket sahasında basketbol oynayabilmek için her şeyini verirdi. O sırada gözü ders başından beri hiç bakmadığı defterine kaydı. Aklından geçen şeyle gülümsedi. Defterine büyükçe bir şeyler yazıp sayfayı koparttı. Elinde top yaptı. Öğretmenlerinin arkasını dönmesini bekledi. Öğretmen arkasını döndüğü gibiyse elindeki topu mavi saçlı kızın kafasına attı.

Kız not alırken kafasına yediği kağıt topundan korkup hafifçe sıçradı. Felix yanında sıçrayan kişi yüzünden kendine gelmiş gözlerini kırpıştırarak nerede olduğunu anlamak için çaba göstermeye başlamıştı. Kız elini kafasına götürüp sinirle arkasına döndü. O sırada Claude'un pis pis sırıtmasını gördü. Nefes verip göz devirdi. "Yazıyı oku!" diye ağzını oynattı Claude. Bridgette kaşlarını kaldırdı ve yere düşen kağıdı alıp açtı.

"Öğlende yanımdasın, kimseye söz verme. ;)" Felix'in gözü kağıda kaydı. Ardından Bridgette'e baktı. Ağzı kulaklarına varan kızın Claude'un yazdığı şeye mutlu olmasına gıcık olmuştu. "Milyon kere reddedildi hala kızın peşinde." diye düşünürken istemsizce keyiflenmişti. Önüne döndü. Bridgette arkasını dönüp eliyle 'tamam' işareti yaptı.

Claude onun için değerli birisiydi. 8 yaşında karate kursunda tanışmış o günden beri hep görüşmüşlerdi. Bridgette küçükken yaşıtlarına göre çok hareketli birisiydi ve bu yüzden kimse onunla arkadaşlık kurmuyordu, Calude hariç. Calude onun gibi hareketli birisinden çok etkilenmiş, aşırı baskıcı ve korumacı ailesinin ona yasakladığı her şeyi bu kızla yapmıştı. Ailesi tarafından bastırılmış kişiliğini Bridgette sayesinde bulmuş; okul etkinliklerine, Bridgette sayesinde, ailesinden gizlice katılıp harika bir sporcu olmuştu. Sadece Bridgette değil, Claude da Bridgette'e çok şey katmıştı. Onun ısrarları ve uğraşı sonunda bu okulun bursluluk sınavına katılmış, destekleriyle bu harika okula girebilmişti.

Claude onun hayatını değiştiren küçük kıza her seferinde hayran kalıp daha çok hoşlanmıştı. Ama hep reddedilmişti. O Bridgette için sadece arkadaştı. Claude da bunu kabullenmişti artık. Ama Bridgette'in onay vermesine yine de mutlu olmuştu. Her ne kadar yakın arkadaş olsalar da arkadaş ortamları farklıydı ve okul içinde, dersler hariç, birbirlerini neredeyse görmüyorlardı.

Öğlen teneffüsünde Bridgette eşyalarını düzenledi ve arkası döndü. Claude'a bakıp ellerini kalbinin üstüne koydu. "Aman tanrım, yoksa bu tüm Avrupa'nın en iyi sporcusu mu? Onunla yemek yemek istiyorum!" diye numara yaptı. Claude gülerek ona yaklaştı ve aynı Bridgette gibi numara yaparak konuştu.

"Aman tanrım, yoksa bu tüm Avrupa'nın en iyi oyuncusu mu? Onunla yemek yemek için sabırsızlanıyorum." derken Bridgette'in girmesi için kolunu uzattı. Bridgette kıkırdadı ve Calude'un koluna girdi.

Bir önceki teneffüs Sandy'le konuşmuş, bugün Claude'la yiyeceğini söylemişti. Sandy de sorun olmadığını söylemişti. Böylece içi rahat bir şekilde Claude'la sınıftan çıktı. Arkalarından bakan sarışın çocuk mırıldandı. "Yemeğiniz batsın..."

q u e e n [miraculous pv] •Yenilenen Bölümler•Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin