29 - hemlighet?

1K 38 1
                                    

Felix perspektiv

"Han är medvetslös" gråter Zara och kollar sorgset emot mig. Det hugger till i hjärtat, i kroppen. Det gör så jävla ont. Att se Zara ledsen och att veta att Alex både är kidnappad och medvetslös.Jag sparkar hårt på dörren och hänglåset hoppar till. Min högra hand drar jag över låset, det är upplåst.

" Zara jag fick upp det" skriker jag glatt. Jag drar ut låset ur hålet där det satt. Snabbt drar jag upp den träfärgade dörren. Den gnisslar något otroligt, men antagligen har den inte smörjts in på flera år. 

" Felix du är en hjälte" sa Zara lika glatt tillbaka. Vi båda spinger in och sätter oss på varsin sida om Alex.Han ligger helt avslappnad, med ryggen mot marken. Ögonlocken är stängda och munnen är svagt öppen. Zara lyfter upp hans huvud och lägger det i hennes knä.

" Alex" gråter hon och drar handen över hans kind. Hela min mage vrider sig, en stor klump bildas. Jag vill inted att det ska vara såhär. Alex och Zara måste må bra. Jag lägger mitt öra mot hans bröst, ett dunkande ljud hörs. Det slår i en lugn takt, precis som närnman sover.Pulsen kollar jag också, den är låg. Ovanligt låg.

" Han måste till sjukhuset" säger jag oroligt och drar upp mobilen ur jackfickan. Zara kollar snabbt upp, blicken är orolig. De isblåa ögonen är täcka av tårar.

" Allt kommer bli bra, jag lovar" säger jag tröstande och knappar in nummret till ambulansen. Några få signaler hörs innan en kvinna som låter väldigt stressad svara. Jag berättar allt som hänt, eller ja inte allt utan bara den delen att vi hittade han medvetslös. Kvinnan talar om att en ambulans har kört till oss.

Zaras perspektiv

Om ambulansen kommer så kommer kanske polisen också. Jag sväljer hårt. " Vi måste få ut Alex härifrån" säger jag snabbt.

" Varför? Tänk om vi gör allt värre?" säger Felix och kollar oroligt in i mina ögon. Jag måste ut här ifrån, ifall polisen kommer så kanske det hittar det vi gömt här inne. Jag ryser till när jag tänker på det, hur jävla tröga var inte jag och Hampus då? Som gömmer något sånt i en fiskebod.

" Zara vad är det?" säger Felix som nu satt sig på samma sida som mig. Han drar sina armar kring min kropp. Jag kollar tomt ut i luften innar jag skakar till och kommer tillbaka till verkligheten

" nej inget" säger jag och sväljer hårt. Felix drar sin hand över min rygg och lutar sitt huvud mlt min Axel.

" snälla Zara, berätta jag ser att något är fel" säger han lugnande. Jag vill berätta, jag vet att han kommer behållandet hemligt. Men jag är rädd. Rädd för vad han kommer tycker om mig och rädd för att han ska bli arg.

Förlåt för superkort kapitel, men kände att det var dags att uppdatera! Har så mycket i skolan. Jag går i åttan, vi har väldigt mycket inlämningar och prov nu innan jul.  Men jag uppdaterar då jag har tid.

Vilka ska på killarnas bokreales på lördag? Jag ska nt pga av distansen , hatar distans ='(

The perfect two | The foooWhere stories live. Discover now