Kapitel 7 - troublemaker

2.1K 46 14
                                    

Måndag, igen. Vilket betyder skola och nya läxor. Skolan kan vara kul ibland, men den är oftast väldigt överdriven. Jag menar över fem läxor varje vecka och så klämmer de in lite prov då och då. Räcker det inte med att vi jobbar i skolan? Mina föräldrar säger alltid att det är så viktigt med skolan och med höga betyg. Men jag bryr mig inte så mycket om det, bara jag får godkänt så blir jag glad.

Ute öser regnet ner. Egentligen vill jag bara ligga kvar hemma i soffan, under en filt och kolla på en disney film. Ha tända ljus och dricka varm oboy med grädde.Men något som kallas skolan hindrar mig. Som vanligt springer jag upp för trappan som jag alltid gör efter att jag ätit upp frukosten. Jag kan faktiskt inte komma på en ända gång som jag har gått upp för denna trappan. När jag kommit upp styr jag mina steg in på mitt rum och öppnar garderoben. Efter säkert tio minuters letande hittar jag de jag ska ha på mig. Ett par boyfriend jeans med hål på knäna och en vinröd t-shirt till. Jag sätter snabbt på mig kläderna innan jag fixar till ögonbrynen och lägger lite mascara på fransarna. Mina ögonfransar är faktiskt rätt fylliga och mörka och mina ögonbryn är mörkbruna så jag behöver inte använda så mycket smink.När jag är klar med sminkningen släpper jag ut håret och kammar igenom det. Jag tar min bodymist och sprutar några sprut på mig innan jag går ner till hallen.  Min marinblåa höstjacka ifrån "zara" känns som ett bra val idag då det verkligen är höst ute. På fötterna sätter jag på mig mina vita låga converse. Jag tar min väska, mobil och nycklar innan jag går ut ur huset och låser det.

•~•~•~•~•

" Det är alltså såhär ni ska rita molekylerna, läxa tills nästa vecka är att läsa på sidorna och svara på frågorna. Jag kommer sitta kvar här en stund ifall ni har några frågor"  ropar vår NO lärare Anders. Jag tar mina grejer och går tillsammans med Felix utifrån klassrummet. Äntligen är den segaste lektionen slut. Vi har två lektioner kvar innan vi slutar för dagen.

" hänger du med mig hem och pluggar sen efter skolan, jag kan verkligen ingenting till svenskan imorgon" säger Felix när vi gick igenom den stora korridoren förbi matsalen. Det är skåp nästan hela vägen genom skolan. Våra skåp låg längst bort från allt , vilket betyder att man måste gå igenom fritidsgården och en del trappor.

" Ja det skulle nog vara bra,jag kan inte heller något, har inte orkat plugga." skrattar jag.

" perfekt, då är vi .... "

" zara kom hit" Rösten var stark och rosslig.Jag hoppade till då jag inte var beredd. Det var Hampus, han stod längre bort med ett gäng killar.Antagligen några i hans klass .Alla stod lutade mot skåpen och kollade noga på varenda liten rörelse jag gjorde. Vad vill han mig egentligen? Vi har verkligen inget att prata om.

" vänta här jag kommer" sa jag snabbt till Felix. Med snabba steg gick jag mot hampus och hans gäng.

" vad vill du?" fräste jag när jag kommit fram till dom. Det luktade rök, jag skulle tippa på att de nyss varit ute och rökt då de verkligen luktade mycket. Hampus hade alltid sagt hur mycket han hatade rökning och hur farligt det var. Men nu värkar han tycka om det. Han hade förändrats. Hans attityd, klädstil och hela han var inte samma person som jag hade fallit för.

" har du hittat en ny pojkvänn eller? " säger han och nickar menande mot Felix som står en bit bort och knappar på sin mobil.

" varför bryr du dig?" Jag försöker låta så kaxigt jag kan, jag vill inte visa någon svag sida för honom.

" ooouuuhh, go girl!" skriker en utav killarna.

" du är så jävla snygg Zara, jag vill ha dig. Jag vill ha tillbaka min flickvän. " Han gick närmare mig och placerade hans händer på mina höfter. Doften av rök blev starkare. Han hade definitivt rökt.

" Hampus släpp mig, det är slut och vi kommer alldrig bli något igen. Så sluta dröma!" sa jag spydigt samtidigt som jag försökte dra loss hans händer ifrån min midja.Innan hade han närhet fått mig att bli knäsvag, men nu fick den mig att må illa.

" Zara fattar du inte, han vill ha dig i sängen" flinade en av killarna bakom Hampus. Jag kollade med en sur blick mot honom. Min ilska blev större för varje ord han sa, det är som att han bara tror att jag är en sak som man bara kan få hursom helst, han behandlar mig som om jag vore en leksak.

" jävla äckel, bara släpp mig nu ,Hampus. Inget kommer bli som förr så bara gå vidare och inse att du sabbat allt"

" Zara du är jävligt kaxigt, det är så sexigt. Snälla bara förlåt mig , jag lova du kommer inte ångra dig!" Han drog in sin underläpp och sög lite lätt på den. Jag  gillar när han gör så, eller gillade och det vet han. Han tryckte sin kropp närmare min, han var läskigt nära. Jag bakade men han höll sig kvar vid mig.

" Du är så idiotisk, vet du det? Tror du verkligen att jag vill bli tillsammans med dig när du gör såhär? Jag ångrar så jävla mycket att jag äns blev ihop med dig. Du är..." mer han jag inte säga innan han avbröt mig.

" fan vilken kaxig tjej" skrattar någon av killarna. Vem det är vet jag inte då jag är fult koncentrerad på Hampus just nu.

" jävla hora, du tror att du är något jag slår vad om att du redan legat runt med halva stan efter att vi gjort slut"  Hans ord var rakt på sak, det var en viskning men ändå var den hög. Denna killen är verkligen otrolig. Hur kan man ens ha hjärta till att säga så. Ja, jag blev sårad av orden.

" idiot" skrek jag och knuffade bort honom från mig. Chockat kollade jag på honom när han föll mot marken. Han måste ha tappat balansen. Jag hade inte trott att jag tog i så mycket, det var inte meningen att han skulle trilla. Men om jag ska vara ärlig så kändes det faktiskt bra, att se han ligga på marken maktlös. 

" vafan, du är ju helt dum i huvudet!" sa han när han reste sig upp. Han placerade sin vänster hand på min högra axel. Den andra handen knöt han ihop. Tänkte han slå mig? En klump bildades i magen och jag bakade ett par steg.  Hans hand flög emot mig, snart skulle jag känna en smärta. Jag blundade och försökte backa mer, men insåg att det var omöjligt då jag redan stod vid väggen. Mitt hjärta pumpade snabbare och mina andetag blev fler.

" du skulle bara våga slå henne"   Jag öppnade sakta ögonen och såg att Felix höll i Hampus ,som försökte komma loss Felix gräpp. Chockat stod jag och kollade på mitt ex. Jag hade aldrig föreställt mig han såhär. Det är egentligen helt sjukt hur en person kan förändras så snabbt.

" vad håller ni på med? Upp till rektorn, nu på en gång!" röt en kvinna som klämde sig igenom folkmassan av elever som stod och kollade på.

Min blick gled från den arga kvinnan till Felix som nu hade släppt gräppet om Hampus.  Hur kan man vara så snygg? Det pirrade till i magen när han log mot mig. Han gillar jag.  Folkmassan blev mindre och fler elever hade återgått till sitt. Killarna i hampus " gäng" stod och flinade mot mig.

" bitch" viskade Hampus i mitt öra när han gick in i mig. Min ilska växte men jag lät det va, jag vill inte hamna i mer problem.

" seså du ska också upp till rektorn" röt kvinnan till mig.

The perfect two | The foooWhere stories live. Discover now