kapitel 25 - pizzahut dejt

1.3K 46 2
                                    

( läs slutet av förra kapitelet ifall ni har glömt vad som hänt.)

Zaras perspektiv

"Varför bryr du dig" sa jag så tyst att jag själv knappt hörde det. Elak känner jag mig då Felix bryr sig om mig och jag bara snäser åt honom. Men jag var inte beredd på att han skulle komma på att jag röker, så jag antar att jag blev så chockad att jag lät arg. " Jag älskar dig, otroligt mycket. Aldrig har jag varit såhär kär förr. Du får mitt hjärta att hoppa till lite extra, dina ord får mig att le sådär jätte fånigt och din närvaro gör mig knäsvag. Du är det bästa som hänt mig, därför bryr jag mig" sa han och drog in mig i en varm kram. En såndär mysig kram som bara Felix kan ge mig. Orden han just sagt värmde mitt hjärta något enormt, vad har jag gjort för att förtjäna en pojkvän som han?

 " Förlåt Felix" mumlade jag mot hans axel. " för vad?" frågande han och drog med sin ena hand över min rygg. " för att jag är en sån usel flickvän, du förtjänar någon bättre än mig" sa jag medan ett par tårar föll ner för min kind. Hans armar lättade på greppet kring min kropp samtidigt som han satte sina händer på mina axlar och kollade allvarligt in i mina ögon. De fina blåa ögonen,som tindrar extra mycket när han ler. " Snälla säg aldrig så ,du är världens bästa flickvän. Du vet hur mycket du betyder för mig, kan du lova mig en ända sak?" sa han samtidigt som han drog sin tumme under mitt öga för att torka bort tårarna som rann." vadå?" sa jag och tog tag i hans vänstra hand. " lova mig att aldrig mer röka, snälla för min skull" sa han och kollade med allvarligt blick mot mig. " det är inte så lätt, att bara sluta "sa jag och kollade åter igen ner på mina skor. Varför började jag äns? Det är ju hur onödigt som helst. Varje dag i en månad ungefär så har jag rökt minst två ciggaretter om dagen. Jag vet att jag måste sluta, men det är svårt. " men ge mig alla cigarett askar du har" sa Felix och drog ut sin hand.  Jag vill inte ge dom, det är som att lämna sin mobil och aldrig mer få tillbaka den. Nästan. Men jag måste, jag kan inte fortsätta såhär. Jag satte ner handen i väskan och kände den lilla plastpåsen som Moa nyss gav mig. Försiktigt kollade jag ner, som jag trodde låg det fem stycken paket i påsen. Jag vill, jag måste ge dom till Felix. Men det går inte. " Zara allvarligt ge mig dom" sa han med bestämd röst. " Vad ska du göra med dom?" frågade jag . " kasta dom , vad tror du! Fattar du inte hur jävla farligt det är eller?" sa han med höjd röst. Sakta drog jag upp påsen ur min väska. Med skakiga händer gav jag påsen till Felix. Han tog tag i påsen. " Jag vet att du klarar detta älskling" sa han och pussade mig i pannan.

Efter att gått en timme från affär till affär så bestämde vi oss för att äta lunch. Jag hade endast hittst en vit stickad tröja från ginatricot. Felix hade däremot inte hittat något, inte så konstigt då han fick gå in i alla affärer jag ville till. " vart vill du äta?" frågade jag och tog tag i hans hand. " pizzahut?" frågade han glatt och slickade sig runt munnen. " Visst, det kör vi på" skrattade jag medan vi styrde stegen till pizza hut. Det var just nu uppehåll vilket var skönt då jag inte alls var sugen på att bli blöt av allt regn.

När vi öppnade dörren till pizzahut möttes vi av två grejer jag älskar. Värme och doft av god mat. Hand i hand gick vi fram till kassan. Det var många folk bland borden med dock ingen i kön till kassan. Antagligen för lunchtiden redan varit och de flesta äter säkert hemma en lördag eftermiddag. " hej" sa en mörkhårig tjej som stod vid kassan. Hon log stor emot oss. " hej vi vill äta buffen" sa Felix glatt." okej då blir det 180 kr, påfyllning av dricka kostar 5kr men mat kan ni ta hur mycket ni vill av." log hon. "Och om ni vill ha efterätt så finns det glassbuffe för 10kr" la hon till och knappade in något på den lilla skärmen som stod vid kassan."okej, vi tar glassbuffe med så lägg till 10kr" sa Felix " det blir 20kr extra då eftersom det är 10kr per person" sa kassörskan" okej lägg till 20kr då" skrattade Felix . " så nu kan du sätta in kortet" sa hon och log. " Felix jag kan betala" sa jag och tog fram min plånbok. " nej jag betalar" svarade han och tryckte in kortet i läsaren. " men jag ville ju" sa jag och drog ut underläppen. " men jag vill också" sa han och pussade mig på munnen innan han knappade in sin kod. "Nu är det bara att hugga in, hoppas det smakar bra och ha en mysig stund nu" sa hon och log stort.

Flera pizzabitar hade sjunkit ner i min mage även glass, mätt var bara förnamnet. " hur kan panpizza vara så jävla gott" sa jag när jag åt upp den sista pizzabiten på tallriken. Vi båda hade tagit minst tre portioner då det ändå är buffe. " dom vill att vi ska bli tjocka" skrattade Felix och lutade sig mot ryggstödet på stolen samtidigt som han la händerna på sin mage. Jag skrattade som svar och tog en klunk utav min coola.

Felix perspektiv

Vi hade nu suttit i snart en halvtimme och pratat om allt mellan himmel och jord. Som tillexempel vem som kom på enhörningar, varför man pratar olika språk till serriösa saker som hur vi skulle göra med Hampus och hans gäng. När vi just reste oss upp för att gå så ringde hennes mobil. " heej" "ja" " mm" " men vaa?" "varför kan han inte hänga med er?" " men" " okej okej, jag kommer" sa hon innan hon suckade och la på. " Mina föräldrar ska iväg ikväll och min storasyster är i göteborg denna helgen så jag måste hem och passa Alex " suckade hon medan vi gick ut. Ute hade det börjat regna igen. Det smattrade mot asfalten. " men kan jag kan följa med hem till dig, så kan jag hjälpa dig att vara barnvakt" sa jag och log stort mot Zara. " visst, men jag varnar dig för en jobbig skit unge som kommer vara på oss hela kvällen" skrattade hon när vi gick mot bussen. " Han kommer säkert bli avis för att ja har världens finaste flickvän" log jag mot Zara.

Har kommit på en grymd ide som kommer längre in i novellen. Rösta och kommentera för fler delar!=) och tack till alla ni som kommenterade på mitt förra kapitel, sånna kommentarer får jag skrivlust och ideer av! Tack =D

The perfect two | The foooWhere stories live. Discover now