Kapitel 9 - pinsamma föräldrar

1.9K 53 1
                                    

Felix perspektiv

" Zara det är något jag måste berätta för dig" sa jag och kollade rakt in i hennes vackra blåa ögon. Hon är vacker, det har jag alltid tyckt sen första gången jag såg henne. Hennes fina ansikte har dykt upp i mina tankar dag in och dag ut.Men hon känner säkert inte samma sak för mig. Antingen kommer hon ta detta bra eller så kommer hon hata mig efter de detta. Men jag kan inte hålla det hemligt längre.

Jag kliade mig i nacken  och kollade ner i golvet. Hur skulle jag börja allt, jag kan inte gå rakt på sak. Eller ?

" Så vad tänkte du berätta?" frågade hon och log sådär jätte gulligt emot mig. Min mage invaderades av miljoner fjärillar, hur kan hon va så fin.

Dörren till mitt rum flög upp. Både jag och Zara kollade chockat dit då vi inte var beredda på det. Jag hade trott att vi var ensamma hemma men mina föräldrar måste ha kommit hem nu då jag hör dom prata där nere. ( vet inte om felix föräldrar är skilda, har hört det men i denna berättelsen är dom inte det.)

" feeelix" skriker Theo som rusar in i rummet och kastar sig i min famn. Varje dag när han kommer hem från skolan så slänger han sig i min famn.Det är ändå rätt gulligt. Visst det kan vara lite jobbigt ibland som tillexempel nu, när jag har kompisar här. Men för det mesta är det bara mysigt.

" heej theo, har du haft en bra dag?" sa jag och satte ner honom på golvet samtidigt som jag satte mig på huk framför honom.

" jaa , man skulle beskriva någon i sin familj och jag tog dig" sa han och log stort.

" Vad sa du om mig då?" Frågade jag och la handen i hans hår och rufsade till det.

" att du är en mes" skrattade han och sprang ut ur rummet. Han ville säkert att jag skulle jaga honom. Men det orkade jag inte, inte nu. Jag gick fram till dörren och stängde igen den.

" Eh jo" började jag och kollade mig nervöst runt i rummet. Jag hade aldrig varit såhär nervös innan när jag skulle säga detta till en tjej. Kanske för att jag aldrig har känt så här för en tjej innan? Det är något specielt med Zara. Något som jag vet att hon har som ingen annan har, men vad det är vet jag inte.

" felix du gör mig nervös, berätta nu!"  skrattade hon. Till och med hennes skratt var perfekt.

" det är såhär att jag gillar dig, jag menar verkligen gillar dig. Men det är något mer som du måste veta" sa jag snabbt och kollade in i hennes kristall blåa ögon. De matchade så fint med hennes mörkblonda hår. Hennes kinder blev lite smått röda, det var gulligt.

" aw felix" sa hon och kramade om mig. Fjärilarna kom tillbaka till magen igen. Det är sjukt hur mycket jag gillar den tjejen.

"Vad är det som jag måste veta?" frågade hon, tonen var en aning orolig. Men det kan jag förstå, på mig låter det som om jag ska berätta världens största nyhet.

" joo du vet omar ,ogge och oscar vi fyra har varit bästisar länge och för något år sedan blev vi ett band som vi kallade the fooo och idag har vi kommit rätt långt och vi har en del galna, men underbara fans och tillsammans heter vi The Fooo Conspiracy!" avslutade jag det hela. Hon kollade chockat på mig, hoppas hon inte hatar mig för att jag hålligt ddet hemligt ett tag.

Zaras perspektiv

Storögt kollade jag på Felix,. The fooo , jag smakade på ordet länge , jag har hört det innan. De alla fyra var så bekanta. Men jag trodde bara att jag stött på dom på stan innan eller något liknande.

" förlåt Zara om du nu hatar mig, jag vet att jag skulle berättat detta tidigare men jag har inte tänk på det" sa han och kollade ner i golvet. Varför ber han om uräkt för detta? Varför skulle jag hata honom?

" du behöver inte be om ursäkt dummer, du har inte gjort något fel ju!" skrattar jag.

" e jag en dummer? Ne nu fan!" skrek han och kastade sig mot mig. Jag sprang åt sidan för att komma undan därefter slängde jag mig i sängen och tog en kudde som skydd. Han hoppade ner i sängen , jämte mig.

" jag lovar jag ska inte göra något, du behöver inte ha kudden mer." sa han i helt vanlig ton.

" lovar du?" sa jag samtidigt som jag drog bort kudden från magen.

" neeej" skrattade han och placerade sina händer på min mage. Därefter började han kittla mig. Något jag hatar, när folk ska kittla en på just det stället som man är kitligast på.

" neej felix , sluta" skrattade jag och försökte få bort hans händer. Men det var omöjligt.

Det knackade på dörren och straxt därefter öppnades den.

" oj heej , stör jag?" frågade en kvinna som jag antar är felix mamma.

Jag kände hur mina kinder hettades till. Det är något som jag hatar, jag blir alltid lätt generad.

" ehh nej" sa felix och satte sig raklång upp.

" Jag tror inte vi har hälsat, jag är iallafal Felix mamma Cecilia." sa hon och sträckte ut handen emot mig när hon kom fram till sängkanten.

" Jag heter Zara" sa jag och log när vi skakade hand.

" uuuuuuuutt nu mamma" skrek Felix

"Jag tänkte bara säga att maten snart är klar, vill du också ät här Zara?" frågade hon. Jag kollade mot Felix som gav mig en blick om att det var okej att jag äter här.

" ja tack, det vill ja gärna!" sa jag och log,

Hon gick ut från rummet och hon stängde faktiskt dörren efter mig, något mina föräldrar aldrig gör. Jag kollade på Felix och han kollade på mig innan vi båda brast ut i ett gapskratt.

" förlåt för min otroligt pinsamma mamma" sa han när vi båda hade lugnat ner oss.

" ingen slår mina föräldrar, dom är nog världens mest pinsamaste föräldrar. Jag lovar dig" sa jag och skrattade.

Vi satt nära varandra, så nära att jag kände när han andades. Men jag gillade det. Våra händer flätades ihop och jag kollade upp på han och vi båda log. Hur kan han va så snygg? Just nu kändes det precis som att jag var i en amerikansk tonårsfilm där dom nu kommer kyssas.

The perfect two | The foooWhere stories live. Discover now