Kapitel 13 - Överrasknings dejt

2K 51 2
                                    

Med ett ryck satte jag mig upp. Kroppen kändes tung och seg. Vad är klockan? Jag tar upp min mobil som ligger på laddning på nattygsbordet, 08.25 . Fan vi började för en kvart sen. Stressat reser jag mig upp från sängen och går fram till garderoben. Jag tar fram ett par svarta högmidjade doctor denim jeans och en vit tröja mer mörkblåa armar. Snabbt byter jag om till kläderna jag just tagit fram. Håret släpper jag ut från flätorna, tack och lov att jag valde att sova med flätor inatt. Annars hade mitt hår varit fluffigare än Oscars. Det bildades en liten klump i magen när jag tänkte på honom. Natten har varit hemskt, jag kunde knappt sova en blund. Så fort jag stängde ögonen så spelades scenen upp när de slog Oscar. Jag såg honom framför mig, stå där sårad och skadad. Det hela hade slutat med att jag hade gråtit mig till sömns.

Efter jag har sprutat några sprut med min bodymist such a flirt så springer jag ner för trappan, till hallen. Äta hinner jag inte, jag får väll köpa någon fralla i skolan. Höstkylan möter mig när jag kliver ut ur huset. Solen skiner men det är fortfarande kallt. Jag låser dörren innan jag rusar bort mot busshållplatsen.

" hej förlåt att jag är sen," Sa jag och log snett. Helena vår so lärare kollade fundersamt på mig när jag gick till min plats, som är längst bak brevid Felix.

" får man fråga vad den sena ankomsten beror på?" frågade hon och kollade allvarligt mot mig.

" Jag försov mig" sa jag och kollade ner i bordet. Det hela kändes bara stelt när alla klasskompisar glodde på mig. Jag kunde inte hjälpa att jag försov mig.

" okej, men vi har precis tittat på en film om ekonomi. Du får i läxa till nästa vecka att kolla på den" sa hon och kollade på mig. Jag nickade som svar och kollade ut genom fönstret. Det hade nu börjat regna ute. Himlen hade öppnat sig och regnet öste ner. Inte ovanligt när man bor i Sverige.

" vad pigg du ser ut idag" skrattar Felix och kollar mot mig med ett retsamt leende.

" käften" skrattar jag och slår han löst på armen.

Varje gång jag kollar på han så invaderas magen av tusen fjärillar. Mina mungipor dras upp till öronen. Han får mig att le, att vara lycklig.

" du glömmer väll inte att vi skulle gå på bio ikväll" viskar felix till mig då Helena går igenom något tråmigt som jag inte lyssnar på. Det hade jag glömt. Men jag hade ju inte planerat något.

" nejdå, vilken film ska vi se? " frågar jag och ler

" det kan vi kolla på sen" skrattar Felix och ler. Wow det leendet

" ni två där nere, om ni inte uppfattat det än så har jag genomgång här. Antingen lyssnar man och sitter tyst eller lyssnar man inte men sitter ändå tyst" säger hon surt och kollar mot oss.

Resten av lektionen gick långsamt fram, det gjorde även skoldagen också.Vi hade matte som sista lektion, det är rätt kul då jag faktiskt är hyfsat bra på det. Men jag kan inte säga att jag direkt har det som mitt favorit ämne. För det har jag inte.

" vill du ha skjuts hem?" frågar Felix och ler stort emot mig. Att tacka ja till det är inget konstigt då vi är som bästisar nu. Men jag vill inte verka vara för på.

" ja, om du har tid?" säger jag och ler försiktigt.

" klart jag har, hoppa på" säger Felix och ger hjälmen till mig. Jag kollar med orolig blick. Jag har åkt med han innan men då har båda haft hjälm. Jag vill inte riskera något, krockar vi eller vad som helst så kommer felix ta smällen och jag kommer aldrig förlåta mig själv.

" nej du kan inte åka utan hjälm" säger jag och ger hjälmen till honom.

" chilla, jag har gjort det förut bara sätt på dig hjälmen. Jag lovar inget kommer hända" han ler mot mig när han säger det. Jag älskar han leende.

The perfect two | The foooWhere stories live. Discover now