10 Tény Az Aotról p.2

1K 91 23
                                    

1. A második évad elején belátást nyerhettünk Sasha falujába, amit elleptek a titánok. Az óriások Connie otthonából származtak. A titán, akinek a szemébe Sasha egy nyilat szúrt nagy valószínűséggel Connie apukája volt.


2. Az imént említett jelenetben lelte volna halálát Sasha eredetileg. Ez a főszerkesztőt annyira meghatotta, hogy mikor megtudta, kiment a mosdóba sírni. Végül Isayamának megesett rajta a szíve. 


3. A titánok mozgása, arckifejezése részeg emberekről lett mintázva. Isayama elmondása szerint mikor este felé ül be egy kávézóba sok ittas embert lát, ez sokban inspirálta az óriások megvalósításában.


4. A széria tiltólistára került Kínában a túlzott vér, belek és brutalitás mennyisége miatt. 


5. Az összes manga közül a világon az Attack on Titan adta el a legtöbb kötetet nagyon rövid időn belül.


6. Egy régebbi cikk szerint nagy rá az esély, hogy a főszereplők halálával fog végződni a történet. De azóta Isayama meggondolta magát a sok fan miatt úgy döntött nem öl meg mindenkit. xd (Hát mi, akik olvassuk a mangát...)


7. Isyama nem egyszer rajzolt már le valós személyeket titánként a mangában. Egyszer Yuki Kajit (Eren szinkronhangját), máskor Marina Inouet (Armin szinkronhangját) változtatta óriássá. Az első részben láthatunk egy titánt, amit saját magáról formázott.


8. Hanji neme a mangában nincs megerősítve. Az animében nyilvánvalóvá tették, hogy ő egy hölgy, a mangával ellentétben. 


9. Isayama több, mint 20 kiadónál próbálkozott az AoT-tal, mert mindenütt elutasították a gyenge rajztudása miatt. Lassan már kezdte feladni az egészet, mikor egy szerkesztő felkereste, és nem csak a történet tetszett neki, de még a rajzolás is. Isayama a sok visszautasítás után meg volt róla győződve, hogy a szerkesztő fejével bizony valami gond van. (ennek a szerkesztőnek köszönhetjük a Death Note-t is :) )


10. Csak úgy, mint a titánokat, Mikasat is egy kávézóban öltötte ki Isayama. Egy nap egy bájos hölgy lépett be, nagy sállal a nyakában, ami majdnem az egész arcát eltakarta. Isayama nagyon aranyosnak és szépnek találta a lányt, így amíg látta gyorsan mintázott róla egy vázlatot. Úgy döntött a karakter is japán lesz, a hölgyeményhez hasonlóan.


---

Mikasa szülinapja alkalmából, még mindig várom a kérdéseket! ^^ ♥

ATTACK ON TITAN 𝘧𝘢𝘯𝘨𝘪𝘳𝘭 𝘴𝘻𝘦𝘮𝘮𝘦𝘭Where stories live. Discover now