MEXICKE BISTRO

11 0 0
                                    


Sunrosu vtrhne so „pokojného" bistra plnom spodiny od Kumo. „Všetci čo nepatria do Kumo von!" Zakričí jeden z vrahov a pozorne sleduje ľudí naokolo. Mnohý vyzerajú reálne vystrašene z pohľadu na po zuby ozbrojených vojakov v krvavo červenej rovnošate. Iný na druhej strane sa pokúšajú ujsť s civilistami. No to ešte netušia, že von na nich čaká druhá jednotka, aby ich zlikvidovala a evakuovala civilistov.

Hneď ako nastane napäté ticho , spusti sa salva vražedných výstrelov. Mŕtvy padajú na zem s rozpáranými telami, prázdne náboje cinkajú o chladnú dlážku pokrytú vrstvou čerstvej krvi a zarytej špiny.

Keď salva doznie a na bojisku zostane len pár preživších, zakrvavený Hanaka zo zbraňou v ruke nájde Dominika. Ani jeden z jeho ochranky to neprežil. Ale do posledného dychu ho chránili telom. Rozkaz od Eyeshi.

„Dominik, si v pohode?" Spýta sa ho.

„Myslím, že mám vykĺbené rameno. Ale to sa spraví."

Hanaka prikývne. „Poď zmizneme odtiaľto."

Spoločne sa vydajú von. Krv od ich nohami čľapká. Či už nepriateľov alebo spojencov. Telá ich červenej armády splývajú s krvavým jazerom. Prekračujú ich telá a derú sa von. No nezdá sa, že všetci sú už mŕtvy. Jedno z tiel pod ich nohami žije a plne využíva posledné sekundy svojho života. Nepriateľ naslepo vystrelí na dvoch červených vojakov. Ozve sa rana a Hanaka sa chytí za bok. Postrelil ho tesne pod srdce. Tepny a srdce sú nevratne poškodené.

Dominik neváha a zachytí padajúceho Hanaku a položí ho na zem k ostatným telám. Jeho krátke hnedé vlasy okamžite napijú krv a on akoby splynú s prostredím. Jeho prívetivé orieškové oči pozrú na Dominika v nemej prosbe o pomstu.

Mŕtvola na zemi sa pokúsi znova vystreliť ale Dominik je rýchlejší a trafí ho rovno do hlavy. Posledné kvapky krvi vytekajú z jeho nevládneho tela spolu s kúskami mozgu. Mŕtvola naozaj umiera.

„Hej." Dominik zakričí na jedného muža zo Sunrosu a ten k nemu rýchlo pribehne. „Zožeň mi rýchlo, niečo čím zastavím krvácanie." Rýchlo mú dá rozkaz a ruku pritláča Hanake na ranu. Krv sa valí v prúdoch a život a farba sa vytrácajú z jeho teľa. Bolesť ho opustila no nedostatok krvi ho pripravil o telesnú teplotu. Trasie sa.

Privolaný vrah si rýchlo vyzlečie tričko a spraví z neho obväz, aby zachránil život jeho šéfovi. Najvyššej hlave ochranky.

„Je to márne Dominik." Chripí Hanaka vo svojom bezvládnom tele.

„Drž hubu a dýchaj." Zakričí naňho a silno zatlačí ruku s provizórnym obväzom na ranu.

„Treba vytiahnuť guľku a ranu mu zašiť. Inak stratí preveľa krvi." Dáva inštrukcie privolaný a podá mu lekárničku z vesty.

„Prepáč mi to." Ospravedlňujúco povie Dominik, sekundu pred tím ako mu zaryje prsty do rany a vytiahne guľku.

Hanaka razeve, až o trhá ušné bubienky. „Ty idiot. Mohol si ma varovať." Zavrčí naňho.

„Vydrž." Chytí ho za plecia aby mu vojak mohol zašiť ranu. Hanaka omdlie už pri treťom štichu. Jeho napäté telo ochabne ale krv sa valí ďalej. Muž rýchlo zašíva ranu a Dominik sa pokúša priviesť Hanaku naspäť k vedomiu. Skontroluje mu dýchanie no jeho pľúca sú prázdne a srdce prestalo byť. Rýchlo začne s resuscitáciou ale Hanaka nereaguje. Jeho telo nehybne leží na zemi a krv sa prestáva valiť z jeho rany.

Vojak odtiahne od jeho márnej snahy zachrániť priateľa. „Je koniec."

„Nie. Nie, ešte nie je." Vytrhne sa mu a ďalej bojuje zo smrťou. Muž musí doslova odtrhnúť Dominika od tela a odtiahnuť ho preč.

„Prišla Eyesha. Poďte." Zakričí vojak z dverí a pribehne k nim. Prvý mu kývne aby zbalil telo a on ho bez slova poslúchne. Hanakovo bezvládne telo vezme do rúk a nesie ho von. Zdrvený Dominik ide za ním ako pohrebný sprievod. Von vyjde zo sklonenou hlavou a postaví sa k Yui, svojej žene.

„Čo sa stalo?" Spýta sa ho opatrne.

„Hanaka je mŕtvy." Odvetí jej potichu a pozrie sa na svoju sestru Eyeshu. Stojí v strede malého námestíčka pred bistrom. Biele vlasy jej vejú vo vetre a červená farba jej výstroja pôsobí ako oblek utkaný z krvi. Vyzerá ako bohyňa vojny a smrti. Červený vojaci Sunrosu dovlečú Shuna rovno k jej nohám. On na ňu pozrie utrápeným pohľadom.

Eyesha nabije zbraň. „Je mi ľúto tvojej rodiny."

„Mojej rodiny? Urob mi láskavosť a postaraj sa aby tá suka chcípla." Napne ho a vykašle krv k jej nohám. Nanútené drogy mu rozožrali telo.

„Zbohom." Eyesha mu strelí poslednú guľku do čela. Preletí mu mozgom a Shunove bezvládne telo padá na zem. Ozvena streli doznieva ulicou.

„Zbavte sa dôkazov." Rozkáže a začne baliť veci so auta. Členovia Sunrosu ju poslúchnu a všetok dôkazový materiál vláčia do bistra. Už nasiaknutého benzínom a inou horľavou tekutinou.

„Chceš si zapáliť?" Spýta sa niekto Dominika, ktorý sedí na korbe auta a neprítomne pozerá na chaos okolo. Vezme si ponúkaný zapaľovač a kusne si do spodnej pery. „Daj." Zaistí zapaľovač aby horel čo najviac a hodí ho do toho smradľavého bistra. V sekunde vzbĺkne oheň. A on sa naň pozerá ako na sviečku.

„Vypadnime odtiaľto. Za chvíľku to vybuchne." Chytí ho za plece Yui a spoločne odchádzajú preč. 

Jedovatý dym ✔Where stories live. Discover now