BRLOH ALFA- DOMINIKOV APARTMÁN

17 0 0
                                    

Z kuchyne sa vanie svieža vôňa. Yui niečo dobré varí na večeru, keďže miestna kuchyňa je horšia než armádne kaše.

Dominik naštvane vrazí do bytu a hlasno za sebou zabuchne dvere. „Yui! Kde si sakra?" Zakričí a pohľadom sonduje okolie ako nazúrený predátor.

„V kuchyni." Odpovie mu krotko Yui, plne si uvedomujúc, že sa niečo vážne muselo stať.

„Poď sem, musíme sa porozprávať." Rozkáže jej a postaví sa do stredu obývačky. Ešte nikdy jej takto priamo nič neprikázal. Čo jej v podstate nahnalo väčšie zimomriavky ako fakt, že sa musia porozprávať.

„Nemôžem. Poď ty sem." Odpovie mu opatrne.

„Tak to vypni a napochoduj sem. Nebudem sa o takýchto veciach baviť v kuchyni."

Yui vystrašene pribehne k nemu a nechápavo na neho pozrie.

„Nechceš mi to povedať ešte pred tím ako začnem ja?"

„Nie." Odpovie mu a jej mozog začne pracovať na plné obrátky. Žeby sa to už dozvedel? Ale od koho? Vie to predsa len Eyesha a tá povedala, že to zostane len medzi nimi dvoma.

„Tak mi potom vysvetli prečo sa ma dnes Lilia pýtala kedy bude svadba a či mienim aj naďalej porušovať tradície." Vychrlí na ňu v zlosti Dominik.

„A to mám ako vedieť?"

„No mala by si, pretože ja nie som tehotný."

Yui si povzdychne a pozrie do zeme. Prečo sa to musel dozvedieť takto.

„Čie to je?" Spýta sa Dominik.

„Tvoje." Odpovie Yui ticho, stále hladiac do zeme.

„Prečo si mi to kurva nepovedala? To si chceš dať vziať?"

„Nemohla som ti to povedať a ani vziať si to nedám."

„Čo si potom akože chcela robiť?" Zvyšuje hlas Dominik, popritom rozhadzujúc rukami na všetky strany.

„Chcem aby sme to dieťa vychovávali spolu. Ale na tom čo chcem ja nezáleží, pretože tvoja sestra má vždy iné plány." Zakričí na neho aj ona.

„Moja sestra? Takže ona o tom vie? Nie som náhodou otcom ja?"

„Musela som jej to povedať. Zabila by ma keby sa to dozvedela potom." Kričí po ňom Yui zo slzami v očiach.

„Nezabila by ťa, nikdy nezabíja tehotné ženy! Ale ako myslíš, choď si za ňou a dohodnite sa čo bude s MOJIM deckom. Však na čo som tam ja, že?"

„Dominik, tak som to ...." Preskočí jej hlas a z očí sa jej rinú prúdi sĺz. „Ja... Ja... JA sa jej proste ..."

„Čo? Hovor, počúvam." Povie sarkasticky Dominik a sadne si na gauč.

„Bojím sa jej!"

„To každý." Pošúcha si čelo. „Tak hovor. Čo ste sa dohodli poza môj chrbát?"

„Chcela vedieť čo všetko sme spolu robili." Začne Yui tou menej závažnou časťou.

„A?"

Yui mu uhne pohľadom. Nedokáže mu to povedať. Neznáša lúčenia a to čo mu má povedať by znamenalo koniec.

„No hovor! Či chceš aby to ostalo tak ako ste sa dohodli?"

Yui prepukne v plný plač. Nie, nedokážte mu to povedať potláčanými vzlykli sa začne až triasť. A to jediné slovo, ktoré mu teraz dokáže povedať je len prepáč.

„Miesto toho aby som sa teraz radoval, že bude otec, tu teraz musím z teba ťahať ako si zapredala naše dieťa. Takže ti teraz radím hovor, inak odídem a už nikdy v živote ťa nechcem ani vidieť." Dominik naštvane rozhodí rukami a lakťami s oprie o kolená.

Yui si utrie slzy z tváre a stále roztraseným hlasom prehovorí: „Nepovedala som ti to, lebo Eyesha nechcela aby si to vedel, kým to nebude na papieri. A keď sa to narodí odídem z Alfy a už sa tu nesmiem nikdy ukázať."

Dominik sa z hlboka nadýchne a a znova si pošúcha čelo. Obával sa tohto. Že aj Eyeshi si uvedomuje privysoké riziká. „Nechcel som ti to hovoriť ale budem musieť." Nadýchne sa. „Sadni si bude to na dlhšie." Rukou je ukáže na fotelku vedľa. „Poviem ti prečo tvoje tehotenstvo nie je momentálne najvhodnejšie." Dominik pozrie na ňu aby jej dal jasne na javo, že má pozorne počúvať. „Otec mal kedysi brata. Podľa hláv to bol rodený vodca. Ale stalo sa to čo nikto nečakal. Matka otehotnela a my sme sa narodili skôr ako strýcova dcéra. Sunrosu to bralo ako zradu a podľa vlčieho zákona tým môj otec vyzval svojho brata na súboj o moc. Aby sa situácia ako tak upokojila otec si vzal matku , aj keď ju z duše nenávidel, lebo to bola ona komu šlo o moc a takto ho využila." Dominik spraví krátku pauzu a pozrie Yui do očí. „Ani nie o mesiac, bola vyvraždená celá strýcova rodina. Vrah sa nenašiel a strýc hádzal všetku vinu na otca. Uveril všetkým klebetám a zošalel. Celé Sunrosu sa rozpadlo na dve skupiny. Tá čo verili otcovi a tá čo podporovali strýca.

V noci, keď otrávili matku sa otec rozhodol konať a zabil svojho brata aby ten šialenec sa nikdy nedostal na Čelo Sunrosu. Odvtedy platia nové pravidlá a aj vlčí zákon sa začal brať vážnejšie." Dominik dohovorí a pozrie sa na Yui. „Vieš čo to znamená?"

„Že ma Eyesha zabije pri najbližšej príležitosti, to už viem." Sarkasticky skonštatuje Yui, lebo jej totálne ušla pointa tejto historky. Ten rok bol pre celé podsvetie veľmi náročný veľa sa toho od vtedy zmenilo a ak si dobre pamätá tak prípad vraždy rodiny Dominikovho strýca bol uzavretý ako nevyriešený.

„keby sa Eyeshine deti narodili skôr všetko by bolo okej. Celému Sunrosu a Japonsku by bolo ukradnuté čo robím.

No teraz náš všetci vnímajú ako hrozbu pre ich vodcu a je len otázkou času kedy niekto vezme situáciu do vlastných rúk a uplatní si vlčí zákon." Povie Dominik vážne.

„Prepáč." Povie Yui. Nemyslela, že to bude až také zlé. Vlčí zákon je ako tekutý piesok na púšti. Je veľmi zložitý a krutý, ale je fér. A len tí čo vyrastali ako mafiáni ho poznajú na toľko aby ho mohli uplatniť bez straty.

„nie je to tvoja vina . Eyesha je niečo ako včelia krágľovaná. Takže všetkých a všetko čo ju ohrozuje znesú z povrchu zemského. Je zázrak, že ta a Kibikino vôbec ešte žijete." Dominik sa postaví a kráča k dverám. Potrebuje vyčistiť hlavu a niečo vymyslieť.

Yui na neho pozrie. „Neodchádzaj prosím."

„Teraz bude lepšie ak odídem." Povie je a siahne na kľučku. Dnes na ňu proste nemá náladu.

„Prosím." Žadoní Yui. Ak odíde už sa možno nikdy nevráti.

„prepáč ale dnes nie. Potrebujem si vypiť. Vrátim sa potom." Ani sa na ňu nepozrie a odíde. Potrebuje sa spiť do nemoty a nepotrebuje aby bola pri tom keď stratí nervy a kontrolu nad sebou samým a svojim hnevom.

Jedovatý dym ✔Where stories live. Discover now